27 de gener 2009

Novetat de Dolmen pel febrer

Dolmen Editorial publicarà durant el proper mes el tercer volum de "Orn: Història universal" d'en Quim Bou.


A més, en el bloc desdemimundo ens fan un regal: Un avanç de dues pàgines del tercer tom (impressionants com sempre). Si algú m'arriba a explicar fa uns anys que tindríem "previews" dels còmics que es publicaran en català l'hauria tractat de boig ;-)

2 comentaris:

 1. Bones!

  Sí, em sembla que jo també m'hagués tractat de boig si fa uns anys m'haguessin dit que publicaria tant en català. No sé si és casualitat o què, però gaudim-ho... Per uns moments sembla que visquem en un país normal! Ehem... ara m'he passat... ;)

  Gràcies!
  Salut!

  ResponElimina
 2. Aquí hi hauria molt a debatre. De fet, jo, sense proposar-m'ho, he publicat sempre en premsa en català (exceptuant El Jueves). L'existència o no de mitjans en català és cabdal per a que els autors autòctons optin per crear la seva obra en la nostra llengua.

  La tria d'una llengua o una altra com a vehicle de creació té més connotacions de les que pugui semblar. A l'optar per una llengua un adopta tota la cultura que hi va darrera, amb la seva tradició oral, el seu sentit d'humor, la visió del món que es té des d'aquella llengua.

  No tot es pot traduir. Per tant no és el mateix una obra traduida al català que una obra creada en català. Us sona allò de Lost in Translation?

  (Perdoneu per la parrafada)

  ResponElimina