26 de gener 2009

La Joso al Caixaforum

Com part de les seves activitats culturals, el centre d'exposicions de La Caixa CaixaForum de Barcelona albergarà, entre el 16 de març i el 17 de maig i dintre de l'Espai permanent de projecció i-TUBE CXF, una exposició audiovisual realitzada a partir del procés de creació de l'obra de diversos alumnes de l'Escola Joso, els quals van gravar el procés de creació digital de les seves il·lustracions i còmics. Després d'un laboriós procés d'edició s'han realitzat 12 curts animats on veurem com, partint de la pantalla en blanc, es forma l'obra d'art.

Els participants són una selecció d'alumnes de tercer i quart curs. Els professors col·laboradors són: Santi Casas (il·lustració digital), Jordi Sempere (projectes) i Elias Borras (Art Digital 3D). Coordina Josep Maria Polls.

El títol del muntatge: El còmic és / el còmic no és? i el seu objectiu és canviar la percepció que una bona part del públic té encara sobre els còmics, basat en els tòpics fruit del desconeixement.

Al llarg del muntatge apareixen una sèrie de frases que segueixen el model El còmic és? i El còmic no és? reflectint les idees preconcebudes sobre el còmic: és només per a nens?, està ple de violència? . Aquestes frases s'il·lustren amb imatges (que s'aniran creant enfront de la mirada de l'espectador) que les contradiuen, situant a l'espectador enfront dels tòpics que creia certs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada