12 de novembre 2008

Serrallonga, exhaurit!

L’adaptació a còmic del telefilm de TV3 "La llegenda del bandoler Serrallonga" s’exhaureix als pocs dies d’arribar a les llibreries

Ediciones Glénat tenia esperances de que aquest pogués ser un dels títols de producció pròpia en català que millor funcionés al mercat, però les seves expectatives s’han quedat curtes: Serrallonga , l’àlbum de còmic escrit per la Niki Navarro i dibuixat per en Quim Bou, adaptació de la TV movie de títol homònim que recentment s’ha estrenat a la Televisió Autonòmica catalana , ha exhaurit la seva primera edició en les gairebé dues setmanes que porta a la venda.

Aquest fet suposa un èxit sense precedents al camp de l’adaptació del setè art al novè en el marc del mercat nacional: s’ha de tenir en compte que aquest àlbum només s’ha publicat en llengua catalana, i per tant, haver venut tota la seva edició en aquest temps rècord significa una gran fita.

A l’esmentat èxit no és aliena l’excel·lent qualitat de l’adaptació: en poques ocasions aquest tipus de productes es considera una mica més que un mer tràmit de marxandatge concebut per tal de promocionar el producte principal (en aquest cas, la pel·lícula). Tanmateix, en el cas de Serrallonga el còmic, tant la seva guionista com el seu dibuixant van invertir un enorme esforç perquè l’obra se sostingués per si mateixa.

I a fe nostra que ho han aconseguit! Felicitats, autors!

Font: Glénat.cat

3 comentaris:

  1. Ua! Felicitat a la Niki i a en Quim! Ho volia fer personalment al bloc d'en Quim, però el punyetero no té espai per a deixar comentaris... XD

    ResponElimina
  2. Jo també els felicito, i a veure si dignifiquem d'una vegada el còmic en català i fet per catalans. De tota manera voldria puntualitzar que hi ha un parell d'errors històrics (com definir Perpinyà i el Rosselló com a França abans del tractat dels Pirineus) que no sé si també existeixen a la pel·lícula.

    Potser s'haurien de solucionar abans de la propera edició...

    ResponElimina
  3. Bones!

    Gràcies! Em fa molta il·lusió que hagi agradat tant...

    vullunfestuc: no et dic pas que no... Una segona edició seria el moment d'arreglar quatre coses. Això depèn més de l'editor, però.

    Aleix Saló: he, he... cada dia estic més gos, em fa mandra haver de contestar comentaris (la meva aspiració vital és fer la mateixa vida que els meus gossos: jaure tot el dia!). Gràcies! :)

    ResponElimina