04 de novembre 2008

60.000 otakus al Saló del Manga

Nota de premsa de FICOMIC fent un repàs al que ha estat el Saló del Manga d'enguany:

El XIV Saló del Manga ha tancat portes aquesta tarda complint les expectatives d'afluència de públic. 60.000 persones han passat pel Saló en aquesta edició que ha atorgat els Primers Premis Saló del Manga, de votació popular, per a distingir els millors mangues i animes publicats a l'Estat Espanyol.

En la semifinal del concurs World Cosplay Summit (celebrada la tarda del dissabte) van guanyar Laura Fernández i Bereniç Serrano, pel seu caracterización d'Oscar François de Jarjayes i Marie Antoniette de la sèrie Rosa De Versalles (Versailles no bara), i representaran a l'Estat Espanyol en la final mundial que tindrà lloc en l'estiu de 2009 al Japó.

El XIV del Saló del Manga ha contat amb la presència de destacats dibuixants japonesos com el guionista i dibuixant Kaiji Kawaguchi, autor del manga Eagle; Yoshikazu Yasuhiko, autor entre altres mangues i animes de Gundam: The Origin; Junko Mizuno, una de les artistes més prometedores del món del manga actual, autora de Cinderalla i el director d'art Ian Lovett qui ha presentat el videojoc Fable II. El Ministeri de Relacions Exteriors del Japó, en col·laboració amb la Japan Foundation, va convidar a Takamasa Sakurai i Michihiko Suwa per a debatre sobre el present i futur de l'animació japonesa.

D'altra banda va tenir molt èxit JAM Project, el grup musical japonès especialitzat en cançons d'anime i videojocs, que va oferir 2 concerts en l'escenari i un especial en el recinte de la Farga, que va fer que la sala es quedés petita per a tots els fans. Com cada any el Saló ha contat amb artistes de manga no-japonès, en aquest cas la parella de dibuixants xilenes Aquarela.

El XV Saló del Manga se celebrarà previsiblement del 31 d'octubre al 3 de novembre de 2009, en La Farga de l'Hospitalet (Barcelona), continuant amb el seu format de tres recintes connectats per un servei de bus gratuït, el Mangabus. El Saló del Manga, organitzat per FICOMIC des de l'any 1995, és un dels més importants que se celebren fora de Japó, tant pel nombre de visitants com pel de expositors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada