23 de setembre 2008

Compra mi estilo a Iguapop

El passat 18 de setembre és va inaugurar a la galeria Iguapop (C/Comerç, 15, Barcelona) l'exposició Compra mi estilo de Juanjo Sáez. Podeu anar-la a veure fins al 18 d'octubre.

Compra mi estilo
és un repàs per la trajectòria com a dibuixant professional de Juanjo Sáez. Des dels seus inicis com a cronista de la Barcelona trendy fins a treballs més recents com el llibre El Arte, la mostra recull obres originals de flyers realitzats per al club Astin, dibuixos sobre el Sonar, Nitsa o Razzmatazz, escenes amb personatges moderns com David Delfín o els Strokes, vinyetes de Ideas para un mundo moderno i Hit Emocional o tires protagonitzades per Picasso o Joseph Beuys, entre d'altres.

La popularitat de Juanjo es va estendre inicialment mitjançant fanzines i publicacions independents gràcies a una visió cínica i una crítica càustica del seu entorn immediat, que incloïa una extensa galeria de personatges moderns pseudo-populars i clubs de moda. Malgrat això, com ja va demostrar amb els seus llibres El Arte (un best-seller de Modadori) o Buenos tiempos para la Muerte i Nada (Morsa), a Juanjo li han preocupat sempre temes metafísics i de denúncia social, que són una faceta important del seu treball. També estaran presents en la mostra crítiques a la societat de consum i el món de la publicitat, pensaments sobre la mort, la política, reflexions sobre el món de l'art contemporani, etc.

Aquesta és una ocasió única per a veure (i comprar) una extensa selecció de treballs originals d'un il·lustrador de culte, un cronista del nostre temps caracteritzat per un estil inconfusible, amb un traç infantil d'aparença innocent que actua com arma de doble fil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada