12 de febrer 2008

Love Hina

Love Hina: La pensió Hinata torna a obrir les seves portes

La nostra línia de manga en català acollirà aviat una nova col·lecció dedicada a una de les pensions més famoses de la historieta japonesa (amb el permís de Maison Ikkoku ): Love Hina , el famós manga creat per Ken Akamatsu (prefectura de Kanagawa, 1968).

Potser valgui la pena recordar la sorprenent història d´en Keitarô Urashima , el tímid estudiant de 19 anys que, havent estat expulsat de casa seva pels seus pares després d´haver suspès dos cops l´examen d´accés a la universitat, decideix allotjar-se a la pensió Hinata que regenta la seva àvia, per a estudiar amb més tranquil·litat, trobant-se però amb la sorpresa de que la pensió, la propietària de la qual s´ha anat de viatge a fer la volta al món, ara s´ha transformat en una residència per a noies, dirigida per la tia den Keitarô, Haruka . Keitarô es troba així, de cop i volta, envoltat de cinc noies amb personalitats molt diferents entre elles, amb les quals haurà d´aprendre a conviure: la múrria i amant de les gresques Mitsune , la dinàmica i hàbil espadatxina Motoko , l´exòtica i simpàtica Kaolla , la tímida i experta cuinera Shinobu … i especialment la temperamental i estudiosa Naru , de la qual en Keitarô sospita que és una amiga de la seva infància a la qual va fer el jurament, quan sols tenia 4 anys, de que tots dos es retrobarien a la universitat. Així s´inicia una història d´amistat, tolerància, comèdia, embolics… i també romanç.

Quan Akamatsu crea Love Hina el 1998 per al setmanari Shônen Magazine , ja era un professional experimentat gràcies al seu primer èxit, A.I. Ga Tomaranai , però les peripècies d'en Keitarô el van consagrar definitivament, popularitzant el subgènere dels harem manga -és a dir, manga amb un protagonista masculí envoltat, sovint malgrat ell mateix, de força noies- que tornaria a reprendre a Magister Negi Magi (això sí, augmentant la proporció de noies per a un sol noi!).

La sèrie d´anime, llençada el 2000 per l’estudi Xebec i composta de 25 episodis, ha estat emesa a casa nostra pel canal K3, a més d´haver estat editada en DVD per Jonu Media. Existeix també un episodi especial de nadal, Silent Eve , i un de primavera, Kimi Sakura Chiru Nakare!! (Que no caigui la flor del cirerer), a més d´una sèrie de tres OVAs, Love Hina Again , que constitueixen una sequel·la de la sèrie original. També ha inspirat els volums monogràfics Love Hina 0 i Love Hina ∞ (pronunciar “Love Hina Mugendai”), videojocs, CDs i molts altres objectes que han fet les delícies dels “lovehinamaníacs”.

Akamatsu conclouria Love Hina el 2001, desprès de 118 capítols i 14 volums, els quals han estat editats en castellà per Glénat, de la mateixa manera que el llibre d´art Love Hina Artbook . Com ja hem comentat, el nostre mangaka es marcaria un nou èxit amb Magister Negi Magi ( Mahô Sensei Negima ) , el qual encara continua la seva publicació triunfalment en el moment de redactar aquestes línies amb més de 20 volums publicats, a més d´haver estat adaptat tant com a sèrie d´animació com d´imatge real.

Ara, Love Hina s´uneix a la família de mangas editats en català per Glènat: Sakura , Naruto , Inu-Yasha , Musculman , Ikkyu , Fushigi Yûgi i Bleach - amb la certesa de que gaudirà de la mateixa bona acollida entre els “mangàfils” de parla catalana a l´igual que aquestes últimes.

Alfons Moliné

5 comentaris:

  1. Bones!

    Acabo de sentir per la radio l'existéncia d'aquest bloc, i realment em sembla molt interessant.

    Us fa res si us enllaço al meu blog?

    ResponElimina
  2. Per la ràdio? o_o
    Encantats que ens enllacis, Silvana. Benvinguda! :D

    ResponElimina
  3. sip, per la radio, a icatfm, de catalunya radio XD

    Escolta... no t'he vist pel blog d'en Yogur Caducado?

    ResponElimina
  4. Doncs sí ;P
    Ja deia jo que també em sonaves d'alguna cosa... :)
    Merci per la informació i l'interès!

    ResponElimina
  5. de res ;)

    ja ens anirem llegint, doncs!

    ResponElimina