22 de març 2019

El GRAF repeteix èxit en la seva edició més internacional i supera els 4000 visitants

La setena edició de GRAF a Barcelona reuneix la flor i nata del còmic independent


Els passats dies 9 i 10 de març es va celebrar a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, del barri de Sant Andreu a Barcelona, ​​la setena edició del GRAF en aquesta ciutat. L'esdeveniment, que se celebra des de 2013, es consolida després de l'ampliació d'espais de 2018 com el festival de còmic d'autor i edició independent més important de l'estat.



Tot i escurçar la durada del festival a dos dies, el GRAF ha superat de nou la xifra de quatre mil visitants, que van poder trobar els fanzines, autoedicions i les editorials independents més importants del sector, a més d'entrar en contacte directe amb artistes del còmic i la il·lustració. Des de veterans com Josep Maria Beà, Max o Gallardo a joves promeses com Maria Medem, Arnau Sanz, Klari Moreno o Elisa Riera, i renovadors del llenguatge audiovisual com Catana3el i Christian Flores, van compartir les seves experiències en xerrades i taules rodones. Va destacar, a més, la presència de quatre autors internacionals de primera línia: Olivier Schrauwen (Bèlgica), Maria Luque (Argentina), Anne Simon (França) i Brecht Evens (Bèlgica), que van impartir tallers i classes magistrals. Així mateix, el festival ha tornat a comptar amb un concorregut espai infantil, MINIGRAF, que oferia tot tipus d'activitats per a la infància.

Com a novetat, en aquesta edició comptem amb la gravació en directe de dos podcasts: La hora caníbal de Borja Crespo, amb Luis Bustos com a convidat, i Marea Nocturna, el programa sobre cinema fantàstic de Jordi Sánchez Navarro, Desirée de Fez, Ángel Sala i Xavier Sánchez Pons, que van oferir un especial sobre cinema i còmic. La nit de dissabte es va consagrar a la ja tradicional festa del GRAF, en què alberguem el lliurament dels Golden Globus del col·lectiu Ilu-Station i els concerts de Chicos raros y Pararrayos.

Al seu torn, el festival ha consolidat els seus vincles amb institucions afins, com la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, que van celebrar una de les seves sessions del club de lectura, amb el dibuixant Albert Monteys, i van albergar l'exposició Hijas d'Alice Guy, comissariada per Pedro Toro, i el màster en Il·lustració i Còmic Elisava, que es va encarregar de la classe magistral de l'artista belga Brecht Evens.

L'equip de GRAF vol agrair la seva col·laboració a voluntaris i voluntàries, sense els que no seria possible el festival, així com a la Fabra i Coats i la resta de les institucions i editorials, ja tot artista que, amb el seu talent i suport, donen sentit al treball realitzat. Ens veiem a la propera edició de GRAF.


Font: Gran Nota de premsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada