30 de novembre 2023

Èxit de la Jornada sobre el còmic català a Luxemburg

 
El dissabte 25 de novembre de 2023, a la tarda al Centre Català de Luxemburg es va celebrar una jornada divulgativa dedicada al còmic català. El Centre Català de Luxemburg es va crear l'octubre del 1987. Des de la fundació, ha afavorit el coneixement de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes al Gran Ducat de Luxemburg i a les regions veïnes. També ha ajudat a la integració de les comunitats catalanes al país d'acollida. El Centre compta amb 400 socis, encara no tot siguin actius, i està format per persones que majoritàriament treballen per les Institucions Europees o per empreses.

La jornada es va concretar amb una conferència de Jaume Capdevila "Kap" que va parlar dels antecedents del còmic català. Per la seva banda, Jordi Riera Pujal va repassar l'evolució del còmic català des del franquisme fins a l'actualitat. Seguidament, Marika Vila explicà quin paper ha tingut la dona al còmic publicat a Barcelona. Finalment, hi va haver un torn de preguntes, en què els conferenciants van donar les gràcies a tots els socis del Centre Català per les atencions rebudes. 
 
L'acte va ser un èxit gràcies a la bona assistència de públic i a les seves intervencions. La vetllada es va cloure amb un sopar al mateix recinte. La Jornada va ser possible gràcies a l'ajuda de Félix López i de Silvia Sevilla de l'Associació Cultural Tebeosfera.

 

Novetat de novembre de Pagès: El president de Barcelona

Com a novetat de novembre de Pagès editors, arriba El president de Barcelona de Ramon Pardina i Òscar Sarramia. És la cinquena obra de la col·lecció Doble Tinta de l'editorial. Ja es pot comprar des de la web editorial i ja s'està distribuint. 


Ja a la venda!

 

El president de Barcelona, de Ramon Pardina i Òscar Serramia
Col·lecció: Doble Tinta Nº 05
Rústica amb solapes - 200 pàgines - 17 x 24 cm - Color
ISBN: 978-84-1303-501-7
20 € 


En una escala de veïns hi cap el món. No un món, sinó el món sencer. Especialment si és al Raval, barri que condensa costums i llengües i cultures d’arreu. Sense edulcorants ni mala sang, amb la profunditat de qui ha volgut estimar el barri on ha viscut —i no ha estat gens fàcil—, Sarramia i Ramon Pardina refl ecteixen la complexitat i les contradiccions d’un lloc que és alhora el centre de la ciutat i un espai al marge. Un lloc on hi ha tantes interrupcions que difícilment les muses t’hi trobaran treballant, i encara més difícil serà dur-hi una vida familiar tranquil·la. Tendre i crític, afectuosament irònic, bèstia a estones, perplex i divertit, lúcid i lúdic, sense nostàlgia però amb la melancolia dels amors impossibles, aquest còmic és un retrat brillant d’aquella escala que era el món, on va viure el president de Barcelona.

Aquesta novel·la gràfi ca explica les vivències d’un dibuixant lleidatà en un pis del Raval, entre la tardor de 1993 i l’estiu de 2006, els anys que van des de la Barcelona post-olímpica a la Barcelona pre-crisi.

La novel·la explica les vicissituds d'un edifici, a mig camí de la quotidianitat i el surrealisme, que podria ser tot un país. O tot un món.

29 de novembre 2023

Gràcia farà un centre d’interpretació i estudi de la il·lustració i el còmic

La idea és que aculli l'arxiu d'originals de l'editorial Bruguera, que es va haver de traslladar fora de Barcelona per manca d'espai


Gràcia tindrà un nou centre d’interpretació i estudi de la il·lustració i el còmic. Feia temps que aquesta proposta era sobre la taula del districte i en el darrer ple es va aconseguir l’acord polític per tirar-la endavant. Darrere d’aquesta iniciativa hi ha el Grup d’Estudis Coll-Vallcarca, que va plantejar la idea de continuar amb l’empremta que va deixar al Coll l’editorial Bruguera, l’empresa de tebeos que va arribar a donar feina a 1.600 persones, la majoria del barri.

Pròxims passos: pressupostos del 2024 i trobar un espai

Ara falta veure si el projecte entra en els pressupostos d’aquest 2024. El repte següent serà trobar un emplaçament per al centre d’interpretació i estudi de la il·lustració i el còmic. El Grup d’Estudis Coll-Vallcarca creu que fer el centre al Coll convertiria el barri en l’epicentre de la il·lustració i el còmic a Barcelona. I llancen com a proposta un edifici al carrer dels Albigesos, a tocar de la casa on va viure l’artista i boxejador Arthur Caravan.

Un arxiu dels originals de l’editorial Bruguera

La idea és que el nou equipament també aculli part de l’arxiu de 10.000 documents originals de l’editorial Bruguera que es va haver de traslladar a Sant Cugat per manca d’espai a Gràcia. També que s’hi impulsin programes de formació en arts plàstiques, disseny, il·lustració i inclogui un projecte pedagògic amb les escoles del barri.

Anteriorment ja s’havia intentat fer un museu dedicat al còmic als antics estudis de cinema Balet i Blay, responsables de la primera pel·lícula de dibuixos animats en color de tot Europa, ‘Garbancito de la Mancha‘, en què va col·laborar l’animadora Pepita Pardell. Però van ser enderrocats l’estiu del 2021.

Reclamen semàfors de còmic al barri

Un altre dels temes que ara s’ha posat sobre la taula és que la il·luminació dels semàfors del barri del Coll estigui basada en els personatges més històrics de l’editorial Bruguera, com ara Zipi i Zape, Carpanta, Anacleto, Don Pío i Mortadel·lo i Filemó, com ja s’ha fet en altres indrets de la ciutat.

 

Font: Betevé

Informació aportada per Jaume Tugores

28 de novembre 2023

A punt el Manga Barcelona de la diversitat i la fusió cultural

El Manga Barcelona obrirà les seves portes del 7 al 10 de desembre a Fira de Barcelona Gran Via.

Manga Barcelona obrirà les portes de la seva 29 edició el 7 de desembre donant pas a la cita ineludible anual dels aficionats al manga, l’anime i la cultura japonesa. Amb gairebé trenta edicions a les espatlles, el Manga Barcelona vol posar de manifest la transformació i l’evolució que ha tingut el manga i tot el que l’envolta en aquestes últimes dècades. Si bé el Japó és i seguirà sent la cuna de la cultura otaku, en aquesta nova edició quedarà palès que l’idioma del manga ja es parla a nivell global. Meritxell Puig, directora del Manga Barcelona, creu que aquesta és ja una cultura compartida, integrada en l’art, el pensament i el llenguatge de molta gent arreu del món.

La visita de l’equip liderat per Brian Lee O’Malley, amb Abel Góngora i Kohei Sakita, és un exemple d’aquesta barreja cultural amb el manga i l’anime com a punt de trobada. O’Malley és l’autor del còmic Scott Pilgrim, un autor que sempre ha reconegut la influència que el manga ha tingut en la seva obra; Kohei Sakita és productor a l’estudi japonès Science SARU, reputat estudi associat a Masaaki Yuasa; Abel Góngora, nascut a Barcelona i criat a Elx, treballa també amb Science SARU i és l’encarregat de dirigir l’adaptació a anime del còmic de Brian Lee O’Malley: Scott pilgrim da el salto. Apart de la projecció d’alguns capítols de l’anime, l’equip participarà en entrevistes i tallers per explicar com s’ha desenvolupat aquest projecte transnacional. Un altre dels convidats que demostra aquesta fusió cultural és Arnaud Dollen, autor francès que s’ha encarregat de dirigir una adaptació del clàssic manga i anime de Saint Seiya a un format àlbum en la tradició de la BD francesa. Tot això no queda gaire lluny del què passa també amb obres d’autoria espanyola que s’inspiren gairebé al 100% en la tradició del manga; com és ja habitual, Manga Barcelona comptarà amb la presència de molts d’aquests autors i autores que firmaran les seves obres o participaran en taules rodones.

A aquesta fusió cultural permanent hi sumem la nova col·laboració del Manga Barcelona amb Escribà Dreams by Gokoro. Enguany serà una edició molt gustosa per tots els visitants, atès que durant l’esdeveniment seran deleitats amb un dolç únic: un mochi de crema catalana creat exclusivament pel 29 MANGA BARCELONA. Farcida d’unes típiques postres de la terra, aquesta creació dolça representa a la perfecció el nostre propòsit d’alabar la unió de la cultura catalana amb la japonesa. Tanmateix, cada dia de l’esdeveniment, i de la mà d’Escribà, s'oferirà un taller especialitzat en mochis al nostre espai gastronòmic, el Nihon Ryori, que torna amb més força que mai.

Si el manga és divers el públic del Manga Barcelona també. I per acollir la diversitat de persones que s’acosten a l’esdeveniment aquest any s’ha iniciat una col·laboració amb la Federació Catalana d’Autisme. Per tal de fer més amable la visita d’aquest col·lectiu hi haurà un punt d’informació dedicat al col·lectiu i també l’Espai de la Calma, que serà una zona amb el mínim soroll possible, amb llum tènue i material sensorial, perquè qualsevol persona s’hi pugui dirigir en cas que necessiti descansar dels estímuls lumínics i sonors del saló.

La representació mangaka de la 29ª edició recau també en el conegut dibuixant i il·lustrador Hisato Murasaki, encarregat de l’adaptació al manga de l’exitosa sèrie de videojocs Persona 5. La seva participació al saló, a través d’entrevistes i/o masterclass, donarà l’oportunitat a molts seguidors de la saga de conèixer més a l’autor japonès. Així mateix, la creació artística, al Manga Barcelona, ve de la mà de Tokyo Genso. Un artista reconegut per les seves il·lustracions futuristes i fantàstiques que presenten nous mons dins de la capital del Japó.

Els llaços amb Japó segueixen tan forts com sempre i enguany estrenem el Kizuna Nihon, un nou espai que acull la presència de les institucions públiques japoneses compromeses amb el Manga Barcelona i que col·laboren amb tallers que aporten el veritable segell cultural japonès. El Consolat General del Japó a Barcelona, la Japan External Trade Organization, l’Oficina Nacional de Turisme del Japó, la Fundació Japó, Casa Àsia, així com Turisme de Tokio, formaran part de l’esdeveniment. Gràcies a aquestes, els visitants podran lliurar combats de sumo amb petits origamis o aprendre a cuinar uns tradicionals takoyaki entre altres propostes.

Una de les novetats d’aquest any és el Manga Stream, una nova sala focalitzada en el mitjà audiovisual que acollirà una programació composada per entrevistes a alguns dels protagonistes de l’esdeveniment, així com sessions de podcasts del sector, destacant en aquest cas el podcast de Radio Primavera Sound que es fa en col·laboració amb Manga Barcelona: Puja al puto robot!. Aquesta vegada Ofèlia Carbonell i Oriol Estrada conviden a al músic i director Fermin Muguruza (Kortatu, Negu Gorriak, ‘Black is Beltza’), que ens mostrarà la seva faceta d’amant de l’anime. L'espai Manga Stream estarà obert al públic i totes les emissions seran enregistrades durant els quatre dies en un constant directe pel canal de Twitch de Manga Barcelona.

Un any més, el Manga Barcelona tornarà a omplir l’Auditori amb els títols més sucosos de l’univers anime i les últimes estrenes de la cartellera. Un dels més destacats és ‘The First Slam Dunk’ que tindrà una sessió en VOSE i una altra en català que comptarà amb la presència d’alguns dels actors de doblatge. Encetem també col·laboracions amb Crunchyroll i Toei Animation que ens ofereixen esdeveniments exclusius pel Manga Barcelona, incloent estrenes de noves sèries d’anime, una sessió especial dels episodis de ‘One Piece’ que més han fet parlar en els últims mesos i una sessió sorpresa que desvelarem la mateixa setmana de la inauguració.

Les actuacions dels nostres artistes convidats i el cosplay són un reclam de cada any. Artistes de renom que desperten emocions als visitants, revivint els seus himnes otakus preferits en directe al Gran Escenari. Enguany comptem amb la presència d’artistes que han participat en les sintonies d’animes molt populars, com Centimillimenta (‘Given’), Vicke Blanka (‘Black Clover’), Anly (‘Naruto Shippuden’) i Ayumi Miyazaki (‘Digimon’). Als concursos d’exhibició i desfilades com el Cosplay Parade, el Cosplay Performance i el Cosplay Petit, aquest any s’uneix al Cosplay Shoot. Una novetat que exalça als amants de les confeccions de vestits del món anime, però que sobretot pretén donar visibilitat als fotògrafs que hi ha al darrera. Els encarregats de capturar els millors looks dels cosplayers i aquests mateixos uneixen forces en aquesta primera edició per representar el seu talent en imatges.

El tret de sortida a tots aquests actes es donarà el dijous 7 de desembre a les 12h a la sala Kitsune, on es celebrarà la cerimònia d’entrega dels Manga Barcelona Awards: els premis als mangues i animes més populars de l’any, que s’han obtingut amb les votacions del públic. La novetat d’aquest any són les categories dedicades al manga i l’anime en català, que com assegura Oriol Estrada Rangil, assessor de continguts del Manga Barcelona, s’han fet ja un lloc en el mercat però encara és necessari donar-li tot el suport perquè es consolidi com una opció per als lectors i espectadors catalans.

El 29 Manga Barcelona es celebrarà del 7 al 10 de desembre a Fira de Barcelona Gran Via, ocupant els palaus 4, 5 i 7.

Font: Manga Barcelona

Ranma 1/2 vol. 1

Títol: Ranma 1/2 vol. 1
Títol original: Ranma ½ (らんま½) / Ranma Nibunnoichi (らんま 二分の一)
Autor: Rumiko Takahasi
Traducció per: Anna Copoví Carda (Daruma SL)
Publicat per: Planeta Cómic, octubre de 2023
Format: Rústica amb solapes - Volum doble A5 15 x 21 cm - 360 pàgines -  B/N
Preu: 16,95 €


 

 

 


Fou una sorpresa quan al passat 28 Manga Barcelona de 2022, Planeta Cómic  va anunciar la publicació en català de Ranma 1/2, ja tot un clàssic i una de les obres més rellevants de la Rumiko Takahashi, la reina del manga, de la qual només "disposàvem" en català una de les seves obres més recents: Inu-yasha, que fou publicada per la desapareguda Glénat del maig de 2005 al juliol de 2011 i, per tant, avui en dia, la tenim ja descatalogada. 

Ranma 1/2 l'hem conegut principalment per la seva sèrie d'anime que consta d'un total de 161 episodis, els quals es van emetre originalment del 1989 al 1992 i no adapten la totalitat del manga. Es va estrenar en català el setembre de 1995. Selecta l'ha editat format físic des de la tardor de 2021 al passat març d'enguany, a més d'haver-se reemès al SX3, aquest any també. És un dels animes més estimats en català. Per tant, era un acte de justícia poder comptar amb el seu manga en català

Aquest anunci va anar acompanyat de dos mangues més: el manga esportiu Haikyû!!, estrenant-se el passat abril, i el qual el seu anime fou una de les estrenes del nou SX3, podent gaudir les seves quatre temporades en català, que és tot el que hi ha animat del manga, ja que no l'abasta tot. I per altra banda també, va anar acompanyat de l'anunci d'un manga molt i molt esperat, el de One Piece, publicant-se en una edició de 3 volums en 1, estrenant-se també a l'abril d'enguany, i el qual el seu anime també s'està reemetent al SX3, veure'm si amb el temps, acaben arribant nous episodis.

Havent llegit i ressenyat els volums 1 de Haikyû!! i One Piece al maig, ara ha tocat el torn del ja clàssic  Ranma 1/2, el qual el seu primer volum fou novetat del passat octubre.  

Ranma 1/2, de Rumiko Tahahashi, es va publicar a la revista Weekly Shônen Sunday de Shogakukan de l'agost de 1987 al març de 1996, recopilant-se els seus 407 capítols en 38 volum. La nostra edició consta de 19 volums dobles, per tant, cada un en conté dos dels originals. Per entendre d'on ve aquesta edició, faré un breu un repàs de la història del seu manga a l'estat espanyol.

Planeta als anys noranta del segle XX, fou la primera editorial que va publicar el manga, en una edició en format comic-book però sense completar-la. La següent dècada, Glénat va publicar l'edició de 38 volums originals, de l'octubre de 2001 a l'octubre de 2003.

Saltant altre cop 10 anys, Glénat es va inventar l'edició de 19 volums, en format kanzenban, tot i no tenir pàgines en color, estrenant-la el desembre de 2011 fins al juny de 2013, que quan amb 9 volums publicats, va haver d'abaixar les persianes. Llavors fou heretada per Planeta, continuant-la des del volum 10, el juny de 2015, finalitzant-la amb el volum 19 el juliol de 2018, reeditant també els primers nou volums. Ranma 1/2 va retornar a la seva primera casa.

Recordo que Glénat ja havia mostrat l'interès de publicar el manga en català, però mai va succeir, per tant, i tal com diuen, val més tard que mai, ara amb Planeta esperem poder-lo tenir sencer, ja que l'anime no adapta tot el manga, i així saber com acaba la història, per aquells que com jo no hem llegit mai el manga en castellà, o si és així, poder-lo gaudir amb la llengua, en què segurament molt la vam conèixer, en català. 

Un dia, la família Tendô formada per en Sôun i les seves tres filles, la Kasumi (de dinous anys), la Nabiki (de disset anys), i l'Akane (de setze anys), reben la visita d'un panda i d'una jove noia, que en realitat són en Genma i en Ranma Saotome, pare i fill, i és que els dos, en caure en unes deus encantades de la Xina, van rebre la maledicció de transformar-se en panda i noia respectivament en mullar-se amb aigua freda. Amb l'aigua calenta, retornen al seu estat normal. Els dos pares són antics amics i el motiu de la visita dels Saotome és concertar en matrimoni, en Ranma amb una de les filles Tendô, sent l'escollida, l'Akane de la mateixa edat que en Ranma, tenint setze anys, sense que cap dels dos estiguin conformes cap dels dos promesos.

Així els dos Saotome s'instal·len a viure, a casa dels Tendô que disposa d'un dojo, i és que les dues famílies practiquen les arts marcials, principalment, els dos pares, en Ranma i l'Akane. Al llarg d'aquest primer volum anirem coneixent altres personatges que també seran rellevants al llarg de la història. Un dels primers que coneixerem ser al Dr. Tôfû, un fisioterapeuta enamorat de la Kasumi, que només en veure-la, el pobre queda ben desorientat sense saber el que fa.

A l'institut de batxillerat, coneixerem en Tatewaki Kunô, del mateix curs que la Nabiki, i que està enamorat de l'Akane, la qual ella sempre el rebutja, i no suaument, ja que en Kunô és capità del club de kendo, sent un bon lluitador. En saber que en Ranma està promès amb l'Akane, els dos nois esdevindran rivals, però la situació es complicarà quan en Kunô conegui la Ranma noia, sense saber qui és en realitat, enamorant-se també d'ella. 

Però en la vida d'en Ranma s'hi afegirà un antic rival, un company de fa molt de temps, en Ryôga Hibiki. Aquest jove destaca pel nul sentit de l'orientació que té. Però aquest no és el seu secret més important. Seguint les passes d'en Ranma, ell també va anar a parar a les deus encantades de la Xina, i allà un panda i una noia el van fer caure en una deu, comportant que amb l'aigua freda es converteixi en un porquet ben bufó. Ara amb la retrobada, amb en Ryôga descobrirà qui eren aquell panda i aquella noia, i a més com a porquet tindrà l'afecte de l'Akane i, en conseqüència, se n'enamorarà. En Ranma i en Ryôga no només seran rivals en la lluita, sinó també per l'amor de l'Akane. 

I acabem el volum amb l'aparició de la gimnasta rítmica, la Kodachi, anomenada Rosa Negra, que sembla que ho farà passar molt malament a l'Akane Tendô.

Al llarg de la sèrie aniran apareixent nous personatges, com la Shampoo i la seva àvia, en Mousse, la Ukyo i el mestre pervertit Happosai, entre d'altres. Els ja apareguts més aquests nous mencionats, seran els grans protagonistes d'aquesta història d'humor, amor i arts marcials. 

Aquesta edició fou inventada per Glénat, que la feu amb sobrecoberta, cosa que Planeta va mantenir quan la va continuar, però en el nostre cas, segueix la nova línia de manga en català i, per tant, és rústica amb solapes. Evidentment, no hi falta la franja blava tant a la portada com al llom, tot i que la de la portada és més curta que la que hi ha en mangues com Haikyû!! o My Hero Academia. L'edició de Ranma 1/2 és similar a la del Dr. Slump.

També caldria parlar de l'elecció de les il·lustracions de les portades que es va fer al seu dia, algunes ben boniques d'altres més senzilles. Per exemple, en la d'aquest primer volum, hi ha personatges que encara no han sortit, sinó que apareixeran en el següents volums, i algun no apareixerà fins molt més endavant. Però ves, a hores d'ara no hi podem fer res. 

Sobre la traducció, m'agradaria comentar tres curiositats. La primera és el nom de les deus encantades de la Xina que les coneixem per Jusenkyo, per la pronúncia japonesa pels caràcters amb que s'escriu, però al manga es coneixen per Zhouquan Xiang, que és la pronúncia xinesa, i ja que és topònim xinès, és correcte doncs aquest terme. Ara bé, hauria estat bé posar una nota, i fer la corresponent referència amb Jusenkyo.

La segona curiositat, és que hagin respectat el sobrenom original que li dona l'Akane al porquet Ryôga que és P-chan. En català, no hi ha cap problema, honorífic a part, ja que la P tant és de Porc com de l'anglès Pig.  Quan es va posar a l venda el volum, es va comentar això per Twitter, ja que a l'anime en català, se l'anomena per Baconet, terme que se'ns ha quedat gravat als cors, per tant estaria bé que de cara a futures ocasions es combinessin els dos termes, com per exemple: "P-chan, baconet meu, on ets?".

I la tercera curiositat és el nom de l'institut de la Kodachi. El nom original és Saint Hebereke, el qual el segon terme que vol dir borratxo o ebri. Per respectar aquest joc, en algunes llengües, l'han canviat. Per exemple en anglès és Bacchus, el deu grecollatí del vi, la rauxa i les festes. En castellà, al manga no ho sé, i a l'anime, segons el subtitulat de Selecta és Santa Melopea, que fa referència a la música. En català, al manga l'han anomenat Sant Ebri, i curiosament a l'anime és diu com l'original però sense pronunciar la H, per tant, Institut d'(H)Ebereke, el "sant" no el mencionen. 

El segon volum serà novetat del 7 de febrer de 2024, i tot i que passin quatre mesos entre el primer i el seogns, tinc entès que ha de ser trimestral, però ja ho anirem veient.


Tal com he dit, el fet que l'anime no adapti tot el manga, i que hi hagi diverses diferències entre les dues versions, serà com conèixer per primer cop aquesta sèrie, i a més poder fer-ho en català, tal com al seu dia vaig conèixer l'obra per la versió animada.


Marc "Llop Segarrenc"

27 de novembre 2023

Novetat de desembre d'Ooso: Silverday, conte de fades de Divendres de plata vol. 1

Ooso Comics ja ha activat la pre-order o prevenda del primer volum de Silverday, conte de fades de Divendres de plata, de Mutsumi Hagiiwa, obra que es va donar a conèixer el passat divendres 17 de novembre en un directe al canal de Twitch del Mangazín (enllaç), sent el primer shôjo de l'editorial i també el primer en editar-se en cartoné.

La pre-order estarà activa fins el 10 de desembre, que anirà acompanyada d'una postal i punt de llibre, i recordem que és exclusiu del període de la pre-order o fins a esgotar existències. Serà a partir d'aquest dia que es començaran a fer els enviaments, però de manera avançada ja el podrem comprar al 29 Manga Barcelona a l'estand de l'editorial.  

Recordem que Ooso Comics disposa de dos tipus d'enviaments, un per missatgeria amb un temps de 48 h i un enviament gratuït per Correus de 6 a 8 dies.
 

Cartoné - 12 x 17 cm - 320 pàgines (amb 22 pàgines a color)
ISBN: 978-84-10032-13-2
18,50 €


La Poe és una alegre nena follet que viu en un poblet amagat al bosc, lluny dels humans. No obstant, no té ni idea del cruel destí que l’espera i que la seva mare l’ha estat amagant. Segons la profecia que circula al seu poble, ella és la nena número mil nascuda un divendres de plata de lluna nova, cosa que significa que quan ella mori també morirà tot el seu poble,tret que se sacrifiqui un humà cada deu anys.




Novetats de desembre de Norma: Cardcaptor Sakura 1, Tokyo Revengers 16, Guardians de la nit 14 i Jujutsu Kaisen 14

A principis d'aquest pròxim mes de desembre amb motiu del 29 Manga Barcelona, Norma Editorial treu les seves novetats de manga en català: estrena una sèrie, en finalitza una altra i en continua dues més. L'estrena és Cardcaptor Sakura, de Clamp, en una nova edició de 9 volums, sèrie que coneixem també per Sakura, la caçadora de cartes, tant per l'anime com pel manga que ja fou publicat per la desapareguda Ediciones Glénat de l'octubre de 2007 a l'octubre de 2009, constant llavors de 12 volums. Per altra banda, posem punt final a Tokyo Revengers amb el seu volum 16, i continuem amb el Guardians de la Nit (Kimetsu no yaiba) amb el seu volum 14 i Jujutsu Kaisen. La guerra màgica també amb el seu volum 14.

A la venda el 7 de desembre!


Cardcaptor Sakura vol. 1 (de 9), de Clamp
Acció / Fantasia
Rústica amb sobrecoberta - 13 x 18,2 cm - 252 pàgs - B/N + 2 color
ISBN: 978-84-679-6146-1
10,95 €


TORNA LA MÍTICA CAÇADORA DE CARTES, ARA EN CATALÀ!

La Sakura Kinomoto és una alumna de primària aparentment normal. Un dia, després d’obrir un llibre màgic, es converteix en la caçadora de cartes, l’única capaç de capturar i dominar les cartes de Clow. Per completar la seva missió comptarà amb l’ajuda d’en Kero, el guardià de les cartes, així com de la seva amiga Tomoyo, que li prepara els modelets més extremats i grava les seves gestes en vídeo.


Tokyo Revengers vol. 16 (Últim!), de Ken Wakui
Thriller / Ciència-ficció
Rústica amb sobrecoberta - 14,8 x 21 cm - 188 pàg. - B/N + 76 a color
ISBN: 978-84-679-6266-6

16 €


AQUESTA HISTÒRIA DE SUSPENS I VIATGES EN EL TEMPS ARRIBA A LA SEVA FI!

L’impuls fosc d’en Mikey es desferma i deixa al descobert el misteri dels viatges en el temps i la seva relació amb el passat i el present d’en Takemichi...

Comença l’última entrega de la venjança en què el nostre protagonista i els seus companys es juguen la vida!

 

4 MARCAPÀGINES DE REGAL

INCLOU PÀGINES EXTRES I UN MISSATGE MOLT ESPECIAL DE PART DE L’AUTOR!

BOSSA DE REGAL FINS A ESGOTAR EXISTÈNCIES AMB COMANDES EN FERM D’AQUEST VOLUM



Guardians de la Nit (Kimetsu no yaiba) vol. 14, de Koyoharu Gotouge

Acció / Sobrenatural

Rústica amb sobrecoberta  - 11,5 x 17,5 cm - 192 pàg. - B/N

ISBN: 978-84-679-5860-7

9 €

EN TOKITÔ I EN TANJIRÔ LLUITEN A MORT CONTRA ELS ESBIRROS D’EN MUZAN!

Les emocions d’en Hantengu s’escindeixen del seu cos original i es fusionen en un nou dimoni que, després d’acusar en Tanjirô de turmentar els febles, l’arrossega a un cruent combat. D’altra banda, en ple enfrontament amb en Gyokko, en Tokitô comença a recuperar els records del seu passat...



Jujutsu Kaisen. La guerra màgica vol. 14, de Gege Akutami

Acció / Sobrenatural
Rústica amb sobrecoberta - 11,5 x 17,5 cm - 192 pàgs - B/N
ISBN: 978-84-679-5768-6
9 €


EN SUKUNA SEMBRA EL CAOS SOBRE EL BARRI DE SHIBUYA!

Mentre en Sukuna desferma el seu poder amb violència sobre el barri de Shibuya després d’haver aconseguit una llibertat temporal, un bruixot maleït ha ferit de mort en Fushiguro i ell decideix fer servir el seu últim recurs. Què passarà quan en Sukuna s’adoni que en Fushiguro ha iniciat un “ritual d’exorcisme”?!

 


Font:
 Norma pdf. pàgs 21 a 24

 

Novetat de desembre d'Astronave: Els calçotets del llop 8. El misteri de l'ortografia

Com a novetat del mes de desembre d'Editorial Astronave, segell de literatura infantil, juvenil i crossover de Norma Editorial, treu el vuitè àlbum d'Els calçotets del llop titulat El misteri de l'ortografia.


  A la venda el 7 de desembre!



Els calçotets del llop 8. El misteri de l'ortografia, de Wilfrid Lupano i Mayana Itoï
Àlbum il·lustrat
A partir de tres anys  
Cartoné - 40 pàgines - 22 x 29 cm - Color
ISBN: 978-84-679-6668-8
14,95 €




Torna el llop, aquesta vegada a la recerca de l'origen de les paraules!

En el bosc hi ha escàndol: Grumoll, l'ocellet, està fart de l'ortografia!

Quan es creua amb el Llop en calçotets, està que trina. Per què la H és muda? Qui decideix què s'escriu amb J o amb G? Junts, Grumoll i Llop comencen una aventura intentant entendre millor les paraules que usem per a parlar que els fica en un munt d'embolics! 
 
Serà que les coses no són tan estrictes com semblen? És el llenguatge un bosc nascut de la gent que el crea? 

UN CONTE QUE ENS FA PENSAR EN L'ORIGEN DE LES PARAULES, en els significats i en el poder que tenim les persones de crear el llenguatge.

UNA FORMA DIVERTIDA de començar a parlar de
les normes de la nostra llengua amb els més petits.
 

 

Wilfrid Lupano és un dels guionistes de còmic més importants del mercat francès, sent autor d'Alim el curtidor o Los viejos hornos entre d'altres.

Mayana Itoïz és una de les il·lustradores de llibres infantils i juvenils del mercat francès, havent il·lustrat, amb el seu característic estil, llibres per a tots els grans segells de França.



Font
: Astronave PDF pàg. 2 i 3

Novetat de desembre de Fandogamia: La meva experiència lesbiana amb la solitud

Per aquest pròxim mes de desembre, Fandogamia Editorial, s'estrena amb el còmic en català publicant el manga La meva experiència lesbiana amb la solitud de Kabi Nagata. 

Fou al passat 28 Manga Barcelona de 2022, quan Pedro Medina, al capdavant de l'editorial, va confirmar que durant el 2023 publicaria Sabishisugite Lesbian Fuzoku Ni Ikimashita Report, un del seus grans títols, que en castellà es coneix com Mi experiencia lesbiana con la soledad, que l'editorial va publicar per primer cop el 2018. 

Un any després del seu anunci, aquest 29 Manga Barcelona el tindrem disponible en català, en una edició basada en la bunkôban japonesa, amb nova il·lustració de portada, amb 16 pàgines inèdites i nou color a l'interior. 

A la venda el 7 de desembre!


La meva experiència lesbiana amb la solitud, de Kabi Nagata
Traducció de Luís Alís
Col·lecció: Línia Yamanote
Rústica amb sobrecobertes - 160 pàgines - 14,8 x 21 cm - Color
ISBN: 978-84-18419-97-3
12 €


Kabi Nagata narra la història real de la seva vida en un còmic que va publicar a la plataforma digital japonesa Pixiv, i amb el qual va arribar a milions de lectors. En aquesta obra ens compta com, després d’abandonar els estudis universitaris, va caure en una depressió que la va portar a buscar en llocs que no li corresponien el seu lloc en el món, i de la qual solament va poder començar a sortir quan va obrir les portes a la seva pròpia sexualitat. El que va fer va ser contractar els serveis d’una escort lesbiana i entorn d’això, antecedents i precedents, tracta aquesta història que ja és un èxit internacional de vendes.

Aquesta nova edició inclou noves il·lustracions de tapes i sobrecoberta, nou color en interiors i 16 pàgines inèdites, creades per a aquesta ocasió.




26 de novembre 2023

Les aventures d'en Massagran vol. 2

Títol: Les aventures d'en Massagran vol. 2
Autors: Ramon Folch i Camarasa (guió) i Josep M. Madorell (dibuix), basant-se en les novel·les de Josep M. Folch i Torres
Publicat per: Combel Editorial, setembre de 2023
Format: Cartoné - 19,7 x 25,7 cm - 272 pàgines - Color
Preu: 32 €
 

 


Durant molt de temps, viatjar a llocs més o menys llunyans era quelcom que només feien els exèrcits, comerciants, aventurers i exploradors de tota mena, o aquella població civil que per qüestions diverses abandonaven a la seva terra natal i s'establia a terres llunyanes. Resumint era quelcom que només aquells que econòmicament s'ho podien permetre o per una forta obligació, portaven a terme. Pel gran gruix de la població no era doncs el més normal, anar-se'n fins als confins del món conegut. Per tant, una manera de conèixer que hi havia més enllà del que del territori que coneixien era la literatura, especialment les novel·les d'aventurers.

D'exemples no en falten, per posar-ne algun de conegut, al segle XIX, podem mencionar La volta al món en vuitanta dies de Jules Verne, i al llarg del segle XX, fent el salt al còmic tenim Les aventures d'en Tíntin d'Hergé i Corto Maltès d'Hugo Pratt. D'aventurers i viatgers de ficció, la literatura n'està plena. Però no cal recórrer a la literatura estrangera sigui quin sigui el seu format per trobar aquesta mena de personatges i les seves respectives aventures.

La llengua catalana també té els seus autors i el corresponents viatgers de ficció. Segurament molts coneixerem el nom de Josep Maria Folch i Torres per ser el creador l'any 1916 d'Els Pastorets o l'adveniment de l'infant Jesús, una de les versions dels Pastorets més representades durant les festes de Nadal. Escombrant cap a casa, els Pastorets de Calaf, és una de les representacions més emblemàtiques del text de Folch i Torres. Però aquest autor, que va viure a cavall entre el segle XIX i el segle XX, també fou cèlebre per la creació el 1910 d'Aventures extraordinàries d'en Massagran, que foren continuades per Noves aventures d'en Massagran, obra publicada com a fulletó a la revista En Patufet i comptant amb il·lustracions de Joan Junceda.

Molts anys més tard, el seu fill Ramon Folch i Camarasa recuperaria en Massagran i l'adaptaria en format còmic comptant amb en Josep Maria Madorell com a dibuixant, basant-se aquest en en Junceda. Del 1981 al 2002, se'n van publicar 15 àlbums, publicats per Editorial Casals, estant els dos primers basats en l'obra original. 

Molts segurament vam conèixer en Massagran per la sèrie d'animació que TV3 va emetre els anys noranta del segle XX, com justament és el meu cas. Però també ha estat adaptat al teatre, amb versions el 1913, el 1920 i més recentment el 2005. 

Com veieu és un dels personatges de ficció més estimats de la nostra literatura, i és per això que des de Combel Editorial, segell de Casals, ha recuperat conjuntament amb la Fundació Folch i Torres, la sèrie de còmics en tres volums recopilatoris, sortint els dos primers aquest passat setembre. 

Així després de la lectura del primer volum, ha tocat la lectura del segon, que com el seu predecessor compta amb el mateix prefaci d'Oriol Izquierdo Llopis, president de la Fundació Folch i Torres, i amb el mateix pròleg de Xavier Graset, periodista i escriptor.

Aquest segon volum recopila els següents cinc àlbums originals de Les aventures d'en Massagran
 

En Massagran i el bruixot blanc (1987)

El dia que en Massagran surt de l'hospital per culpa d'un gra que tenia al nas, rep la visita dels familiars del Dr. Gilbert, treballador de l'hospital acusat injustament d'un crim que no ha comès, amb la intenció de convèncer-lo per anar-lo a cercar. En Massagran aconsegueix aconseguir la confessió de qui ha orquestrat que el Dr. Gilbert hagi fugit, i ara toca el torn d'anar-lo a buscar per restaurar el seu honor. Així que en Massagran, l'Oncle Pere, l'Elisabet, l'esposa del doctor i en David, el seu fill, s'embarcaran cap a l'arxipèlag del Tauró, a la Piranèsia. 

En aquesta aventura, apareixerà per primer cop el lloro d'en Massagran, i juntament amb el lleó seran batejats, el primer, Pim i el segon, Pam.


En Massagran a Pagui-Pagui
(1988)

En Massagran ajudarà a Herr Klein a salvar el circ del qual és propietari, però per aconseguir-ho haurà d'aconseguir animals, ja que els que tenia els ha hagut de vendre tots. Per això, juntament amb el senyor Escanya, l'inversor del circ, faran cap a les selves de Pagui- Pagui, per trobar nous animals, però només aquells que vulguin venir amb ells de bon grat, segons tal el nostre protagonista posa com a condició.

En Massagran i els Pells-Roges (1989)

Un nadiu de les grans prades nord-americanes arriba sense voler-ho a Barcelona. En Massagran veient-lo desorientat, i salvant-lo de la resta de la gent, se l'emporta a la seva masia. Un cop allà també hi farà cap el Doctor Pattum, que vam conèixer a l'aventura El quadrat màgic, i els tres, en Massagran, el Dr. Pattum, i en Núvol Lleuger, tal com es diu el pell-roja, travessaran l'Atlàntic per anar a les praderies d'on ell és originari per ajudar-lo a complir la seva missió i així salvar la seva gent d'uns malvats rostres pàl·lids.



En Massagran i els Pirates (1990)

Al port de Barcelona, hi ha un vaixell pirata, més ben dit una reconstrucció, on la gent pot visitar-lo. Quan aquest se'n va del port, en Massagran i els seus tres companys animals, hi queden embarcats accidentalment, descobrint que la tripulació en realitat és pirata i que ara podran complir el seu somni de ser-ho. En Massagran per salvar la seva pell i dels seus amics haurà d'esdevenir pirata, però com veurà tot es complicarà.


Els Jocs Olímpics d'en Massagran  (1991)

Fent vida tranquil·la a la seva masia, en Massagran rebrà d'una manera molt peculiar, la visita de dos grecs, un avi i un net, sent el primer el propietari d'un negoci navilier, que convencerà el nostre protagonista perquè vagi amb ells fins a Grècia per salvar el seu negoci. Un viatge que farà de gust el nostre protagonista havent llegit un llibre sobre els Jocs Olímpics de l'Antiga Grècia, i que ara en aquesta ocasió, uns nous jocs seran necessaris per salvar el negoci del seu nou amic grec.

Evidentment, és petit homenatge, al que llavors, serien els Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.


En Massagran és un mariner que s'acabarà envoltant de tota mena de peripècies al llarg dels seus viatges, trobant-se tota mena de problemes que resoldrà amb esforç, enginy i com he dit més amunt amb l'apreciable ajuda dels seus inestimables companys: el lloro Pim, el lleó Pam i el gos Pum. És també un peculiar heroi, sense voler-ho ser, molt amistós i sempre intentant ser positiu. Així amb el seu humor característic, en Massagran ens farà riure veient com se les pensa per resoldre les dificultats amb què s'anirà trobant.


Però tal com veurem, i com passa amb altres obres, és un producte que mostren uns temps passats, l'obra original és de principis del segle XX, i per tant els còmics així ho reflecteixen. Així se'ns mostrarà els tòpics eurocentristes d'aquells anys i, per tant, del pensament colonial de llavors. És doncs el reflex d'una època. 

La recuperació en volums recopilatoris de Les aventures d'en Massagran, per part del segell Combel del grup Casals, amb col·laboració de la Fundació Folch i Torres, és una perfecta ocasió per donar una nova vida a un dels personatges rellevants de la història de la literatura catalana. I de moment, ja podem gaudir dels dos primers volums recopilatoris, esperant el tercer per l'any vinent 2024.


Marc "Llop Segarrenc"

25 de novembre 2023

Novetat de desembre de Distrito: Wind Breaker vol. 6

Per aquest pròxim mes de desembre, Distrito Manga, segell editorial de Penguin Random House, publicarà el sisè volum de Wind Breaker de Satoru Nii.

A partir d'aquest número, la sèrie puja de preu, augmentant un euro, passant de 8,95 a 9,95. En un comunicat de l'editorial de principis d'octubre, van anunciar que a partir de gener de 2024 augmentarien el preu un euro i que les sèries passarien de bimestrals a trimestrals. Dies més tard per Twitter van confirmar que les novetats de desembre ja tindrien els nous preus.


A la venda el 5 de desembre!



Wind Breaker vol. 6, de Satoru Nii
Rústica amb sobrecoberta - 192 pàgines - 13 x 18 cm - B/N
ISBN: 9788419412768
9,95 €


En Haruka Sakura s'ha traslladat a l'institut Fûrin, on hi ha els delinqüents més forts. Després de guanyar-se la confiança dels seus companys, aquests l'ascendeixen a delegat de curs. No obstant, sense temps per poder situar-se, un gir inesperat dels esdeveniments fa trontollar la nova vida d'en Sakura. Per poder salvar l'amic de la infància del seu company de classe, en Sakura i els seus companys de primer any han d'entrar a la fortalesa de la violenta i temuda banda KEEL. Seran capaços de defensar-se dels seus enemics?


24 de novembre 2023

Novetat de novembre de Base: Les aventures d'en Pere Vidal vol. 1

Per aquest novembre, Editorial Base ens porta la recuperació de Les aventures d'en Pere Vidal, escrites per Joaquim Carbó i dibuixades per Josep Maria Madorell, amb el seu primer volum La casa sota la sorra. Ens ho va avançar el nostre company Tugui, que inicialment estava prevista la seva sortida aquest passat novembre.

Les aventures d'en Pere Vidal consten de 8 volums, sent Editorial Casals, la darrera que els va publicar entre el 1986 i el 2003. Totes han aparegut a les pàgines de la revista Cavall Fort.

Recordem que Josep Maria Madorell també és el dibuixant de Les aventures d'en Massagran, ara també recuperades per Combel Editorial.

A la venda a la darrera setmana de novembre!


Les aventures d'en Pere Vidal vol. 1: La casa sota la sorra, de Joaquim Carbó i Josep Maria Madorell
Cartoné - 21,5 x 28,5 cm - 48 pàgines - Color
ISBN: 978-84-19007-83-4
15 €


En Pere Vidal és un jove barceloní desencantat de la vida i sense feina estable. Per atzar, una estranya organització li proposa un treball que el posa en el punt de mira de la policia. Amb el nom fals de Peter Whitel viatjarà a Egipte i el Sudan, on es veurà obligat a treballar per aquesta organització secreta, que descobrirà que està involucrada en afers molt obscurs. Quan tot sembla perdut per a ell, l’aparició d’en Henry Balua, un jove sudanès a qui havia conegut durant el viatge, serà clau per al desenvolupament de l’aventura.






Fonts: Elkar, Todos tus libros Pere Vidal

Informació aportada per Jaume Tugores


 

Novetat de desembre d'Espiral: Història de la humanitat en vinyetes vol. 6: Xina

Com a novetat en català per aquest desembre d'Espiral Ediciones, segell editorial de Dolmen Editorial, ens arriba el sisè volum d'Història de la humanitat en vinyetes, amb en Norberto Fernández com a guionista i dibuixant. Aquest sisè està dedicat a la Xina.

 
A la venda el 4 de desembre!



Història de la humanitat en vinyetes vol. 6: Xina, de Norberto Fernández (guió i dibuix), Jose Arnau (color) i Emma Pumarola (tinta)  
Cartoné - 56 pàgines - 21 x 27 cm - Color
ISBN: 978-84-10031-98-2
14,90 €

Xina, el gegant desconegut del llunyà Orient

La civilització xinesa en particular, i la pràctica totalitat de la realitat sociocultural del llunyà Orient en general, són grans desconegudes per a Occident. Una errada inexcusable, si tenim en compte les grans aportacions que històricament han fet a la nostra cultura, tot i les enormes diferències que ens separen social, política, tradicional i culturalment. Es com si les seves respectives evolucions històriques hagueren transcorregut en paral·lel, sense cap vincle ni punt d’intersecció. Però res més enfora de la realitat. Les aportacions de la cultura xinesa a la europea són moltes i ben conegudes, com ara el paper, la pólvora, els focs artificials, algunes arts marcials o fins i tot la pasta italiana. Més que suficient per interessar-nos pel passat d’aquest gegant asiàtic, i saber una mica més de la riquesa històrica i cultural d’aquest immens i apassionant país que és la Xina.

Al volum que teniu a les mans, el sisè de la col·lecció Història de la humanitat en vinyetes, descobrireu moltes coses de les tradicions i els costums del poble xinés, de les seves llegendes i la seva riquesa cultural, i de les diferents dinasties i emperadors que governaren el país fins a la creació de l’actual República Popular Xinesa.




Font: UDL

Informació aportada per Jaume Tugores

22 de novembre 2023

El còmic del Països Catalans a París

 
 
Del 23 de novembre al 13 de desembre de 2023, l'Asociación Cultural Tebeosfera (ACyT), SoBD i el Museu del Còmic i la Il·lustració de Sant Cugat presenten al Centre d'Études Catalanes de París, amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, una exposició patrimonial que repassa més d'un segle de còmic als Països catalans. Directors de l'exposició: A. Guiral, F. López, J.L. Villanueva i P. Baena. Dibuix de Kim.

19 de novembre 2023

2 anys de còmics amb Mai Més a la Llibreria Finestres

Ja fa dos anys que l’editorial especialitzada en ciència-ficció Mai Més s’ha endinsat en el món del còmic, tant pel que fa a la recuperació de clàssics —Calavera Lunar d’Albert Monteys— com a la publicació de títols nous de trinca —Noceà de Ricard Efa—. Entre els més recents trobem Univers! i Friday, els responsables dels quals han estat convidats a Finestres.

La protagonista de Friday es va passar la infantesa resolent crims i ocultistes amb el seu millor amic Lancelot Jones. Però això és el passat, i ara ella estudia a la universitat, comença una nova vida pel seu compte. Però quan la Friday torna a casa per les vacances de Nadal, també torna immediatament a l’òrbita d’en Lance i descobreix que una cosa molt estranya i perillosa està passant al seu poble de Nova Anglaterra. Seran literalment unes vacances de Nadal infernals, i potser no sobreviuran per veure el Cap d’Any.

Al Univers!, per altra banda, Albert Monteys deixa anar les seves fantasies i les seves pors per crear relats vibrants de color i espurnejants de sorpresa còsmica: missions megalòmanes abans del Big Bang, viatges a planetes llunyans a la recerca d’altres espècies intel·ligents, dessincronitzacions temporals i androides massa amorosos.

Els autors d’aquests dos títols, publicats originalment a la plataforma de còmic online Panel Syndicate, més tard en paper en anglès i castellà, i enguany també en català per cortesia de l’editorial Mai Més, visitaran la Llibreria Finestres per parlar-nos de còmic, ciència-ficció i molt més.

Marcos Martín és un dibuixant de còmics català que ha treballat per a Marvel i DC. El 2013 va fundar la plataforma online Panel Syndicate amb el guionista Brian K. Vaughan i la il·lustradora-colorista Muntsa Vicente per tal de distribuir el seu còmic independent, The Private Eye. La sèrie va guardonada amb els prestigiosos premis Eisner i Harvey. The Private Eye va ser elogiat per la crítica, i Panel Syndicate ha rebut l’atenció dels mitjans pel seu paper com plataforma de còmics lliures de DRM i amb sistema de pagament voluntari.

Muntsa Vicente és il·lustradora amb clients com ara Elle Magazine, Harper Collins i Vitruvio-Leo Burnett, la Muntsa s’ha dedicat recentment a posar en color diversos projectes de còmics. A més de ser la colorista d’en Marcos en totes les seves sèries de Panel Syndicate, continua treballant per a empreses com Marvel i DC Comics, a més de dedicar-se principalment a il·lustrar llibres infantils.

Albert Monteys (Barcelona, 1971) és un guardonat autor de còmic català, conegut sobretot pels seus treballs per al setmanari satíric El Jueves, revista de la qual va ser director del 2006 al 2011. Actualment, és un dels il·lustradors i guionistes espanyols més reconeguts a l’àmbit internacional, sobretot degut a la repercussió al mercat americà dels seus últims treballs (Univers!, Solid State, Matadero cinco). El 2021 va rebre la seva segona nominació als premis Eisner per l’adaptació de l’obra de Kurt Vonnegut.

Dia: Dimecres, 29 de novembre de 2023
Horari:
19:00h

*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.

Novetats de desembre de Planeta: DBZ Superguerrer: Ginew vol. 1 i One Piece vol. 4

Com a novetats de desembre, Planeta Cómic nomes ens porta dues novetats. Per una banda es reprèn una sèrie que feia anys que no se'n publicava res: els anime comics de Dragon ball Z, la qual la saga dels guerrers de l'espai es va publicar  al llarg del 2015. Ara s'iniciarà la Saga del Superguerrer, és a dir tot la part de Nàmec, que consta de dues parts: Les Forces Especials d'en Ginew, per una banda, i Freezer, per l'altra. Així doncs començarem amb el primer volum de la part d'en Ginew, que consta de 6 volum.

Per altra banda i com a segona novetat tenim el quart volum de One Piece amb el qual veurem el final de la saga de l'East Blue i tot fent les primes passes a la Grand Line començant la saga d'Alabasta.

A la venda el 29 de novembre!



Dragon Ball Z. Saga del Superguerrer: Les Forces Especials d'en Ginew vol. 1 (de 6), d'Akira Toriyama (Història original)
Col·lecció Manga
Rústic - 176 pàgines - 11,1 x 17,7 cm - Color
ISBN: 978-84-1140-845-5

10,50 €


Segueix l'univers d'Akira Toriyama!!

En Goku i companyia han aconseguit vèncer en Vegeta i en Nappa, però el preu de la victòria ha estat molt elevat: la mort de molts amics i la desaparició de les boles de drac. Decideixen anar al planeta Nàmec, on va néixer el Totpoderós, per buscar les boles d’allà i tornar a estar a punt per si en Vegeta els ataca un altre cop. Així, doncs, en Son Gohan, en Krilín i la Bulma emprenen un llarg viatge per l’espai. El problema és que allà s’hi trobaran un enemic temible: en Freezer!!



One Piece vol. 4, d'Eiichiro Oda
Edició 3 en 1
Traducció de Sandra Nogués Graell
Col·lecció Manga
Rústica amb solapes -  576 pàgines - 12,8 x 18 cm - B/N i color
ISBN: 978-84-1140-678-9
16,95 €



Aquí teniu una història de pirates que busquen el gran tresor, el One Piece!!

Quan en Ruffy i la resta escolten a la Nami demanar ajuda de tot cor, decideixen lluitar sense miraments contra l’Arlong i la seva banda. Però, en Ruffy cau a l’aigua i corre un perill imminent!! La resta dels Barret de palla lluiten per salvar el seu capità.



 


18 de novembre 2023

Segona novetat de novembre de Mai Més: Univers!

Com a segona novetat de novembre, Mai Més Llibres publica el Univers!, d’Albert Monteys, nominat a un Premi Eisner. Un autor que ja és tot un clàssic i que meravellarà tothom amb aquesta obra d'històries de ciència-ficció.

L'anunci de la seva publicació va tenir lloc durant la Quarta Mai Més Conference, a final juny, previst llavors per l'octubre.

A la venda el 29 de novembre!

 
 
Univers!, Albert Monteys
Cartoné - 218 pàgines - 22,5 x 16,5 - Color
ISBN: 978-84-127386-5-0
19,50€


Un dels treballadors d’una empresa que acaba de posar en marxa una màquina per viatjar en el temps és enviat milions d’anys enrere, abans de la creació del món, amb una missió de màrqueting d’alt voltatge: ha de segellar cadascuna de les partícules de matèria que es generin amb el logotip de l’empresa, per tal de patentar l’univers i que a la tornada l’empresa sigui propietària del món. Aquesta és la premissa d’una de les històries que componen Univers!, que va ser nominat als prestigiosos Premis Eisner del còmic 2017, en la categoria de millor còmic digital.

Missions megalòmanes abans del big-bang, viatges a planetes llunyans a la recerca d’altres espècies intel·ligents, dessincronitzacions temporals, androides massa amorosos, insectes antropomorfs… Albert Monteys sempre ha sigut un apassionat de la ciència-ficció, i a Univers! deixa anar les seves fantasies i les seves pors per crear relats vibrants de color i espurnejants de sorpresa còsmica.




Fonts
: Punxes

Un estiu a Tsurumaki

Títol original: Tsurumaki machi natsu jikan (つるまき町 夏時間)
Autor: Shinya Komatsu
Traducció de: Pol Roca (Daruma SL)
Publicat per: Kaji Manga, setembre de 2023
Format: Rústic amb sobrecobertes - 12,8 x 18,2 cm - 208 pag. aprox. - B/N
Número de volums: 1
Preu:
9 €




 
 
 
 

Fou el passat maig d'enguany, quan Kaji Manga, el segell de manga en català del Grup Enciclopèdia, va anunciar Un estiu a Tsurumaki, el qual el seu nom original és つるまき町 夏時間, o Tsurumaki machi natsu jikan, que podríem traduir com Un temps d'estiu al poble de Tsurumaki.  Previst que sortís el juliol, coincidint amb l'estació del títol, finalment va sortir a mitjan setembre.

Un estiu a Tsurumaki, és obra de Shinya Komoatsu, que es va publicar a la revista Comic Bunch de l'editorial Shinchosa, del juliol de 2014 al juliol de 2015, recopilant-se els seus dotze capítols en un únic volum.

En Mitsuru Mikuru és un estudiant de primària que viu al poble de Tsurumaki. El darrer dia d'escola abans de les vacances d'estiu, en anar-se'n cap a casa, es descuida la motxilla a l'escola, i quan hi torna, comença a parlar per primer cop amb els follets que viuen al jacint d'aigua que hi ha la seva classe. Ajudarà a portar la planta amb els follets, a un riu proper, ja que els follets volent arribar fins a l'Amazones. I pel fet que els rius estan connectats amb les mars i oceans, creuen que hi podran arribar.

Aquesta serà la primera aventura de moltes que en Mitsuru, viurà aquest estiu. I és que aquesta estació, és per viure'n moltes. Però el que no es pensava pas, que saber parlar amb els follets de les planetes. I és que dies després, les plantes de Tsurumaki, sent-ne el km. 0, i tot estenent-se, començaran a fer coses anormals com créixer desmesuradament. Conèixer els seus remots orígens, serà clau per descobrir que està passant amb les plantes del seu entorn, situació que va esdevenint problemàtica, i així poder-ho solucionar.

Però a part de l'estrany misteri de les plantes, en Mitsuru, com un nen normal, li agrada fer coses dels nens de la seva edat, com jugar amb la consola, sortir amb els amics, col·leccionar adhesius, i clar no fer els deures. Per tant, aquesta història de misteris vegetals, es combinarà amb la vida quotidiana d'aquest petit nen, la seva família i els seus amics i coneguts, fent una història ben bonica amb personatges molt entranyables.

Curiosament, al Japó, es va publicar en una revista seinen, però com veure'm és més aviat un kodomo, o sigui destinat a un públic infantil. Però independentment d'això, petits i grans gaudirem d'aquesta obra molt tendra.

L'edició segueix la línia del que ja s'ha publicat. Rústica i cosida, amb sobrecobertes, i en aquest cas amb cobertes a tot color, amb la il·lustració ocupant-les senceres, tant sobrecobertes com cobertes. En aquesta s'hi mostra el mateix lloc, sent la gran diferència la mida que tenen les plantes, és el gran misteri que viurà en Mitsuru durant aquest estiu a Tsurumaki. A més com a extres, hi ha una doble pàgina amb tots els adhesius que col·lecciona en Mitsuru, i una altra doble pàgina amb tots els personatges que apareixen a la història.

Fins al dia d'avui, Kaji Manga ha finalitzat Dodoma, Grendel, Joc d'heroïnes, totes de tres volums,  Un estiu a Tsurumaki, sent un volum únic, i tenint en curs, orange, de la qual n'ha sortit tres volums del set que té.

Justament, l'editorial va publicar un comunicat el passant juliol tot dient que com que no podien complir el pla de llançaments previst, abaixaria el ritme per ajustar els seus engranatges i així poder donar estabilitat de les novetats. Això ja va provocar l'ajornament d'aquesta obra protagonista d'aquesta ressenya, però és que des del juliol, Kaji Manga no ha tornat a dir res més, ni la sortida d'aquest volum únic el passat setembre, que ho vam saber per terceres persones. Així, que de la continuació d'orange com les estrenes dels altres títols anunciats, Kijin Gentosho, Badducks, GokushufudouMina Soko Nite, aquest darrer anunciat el passat abril, tampoc no en sabem res. Ens arriben diverses informacions que envolten el Grup Enciclopèdia pel que fa als problemes de la seva distribuïdora Àgora, però els seguidors i lectors que hem donat la bona acollida a Kaji, i que en el comunicat també agraeixen, voldríem que es tornés a manifestar, i així no haver d'especular.  


Marc "Llop Segarrenc"