30 de novembre 2020

Màriam Ben-Arab, guanyadora del Premi Cavall Fort 2020

Aquest any, per tercera vegada en la seva història, el Premi Cavall Fort –que habitualment es destina a un recull de contes o articles–s’ha dedicat al còmic, un gènere que sempre ha tingut un paper central a la revista. La convocatòria va tenir un gran èxit: s’hi van presentar vuitanta-tres obres entre les quals el jurat va escollir quatre finalistes: Volàtil, de Francesc Grimalt (guió, dibuixos i color) i Jacques Salomón (color); Un pla, de Màriam Ben-Arab; El començament, de Pere Puig, i Clítias i les pintures negres, d’Oriol Canosa Masllorens (guió) i Jordi Sunyer Monfort (dibuixos). I, en l’última votació, el jurat va decidir per unanimitat atorgar el Premi Cavall Fort 2020 a Un pla, de Màriam Ben-Arab.

Amb un guió ben construït, una alta qualitat gràfica i un excel·lent domini del llenguatge del còmic, l’autora ens explica, en sis pàgines, l’aventura d’una nena, l’Heura, que juntament amb altres habitants de la Terra tenen un bon pla. Però, per a què el necessiten, aquest pla? Els lectors ho podran descobrir el pròxim mes de febrer a les pàgines de Cavall Fort, on sortirà publicat el còmic.

Durant el 2021 la revista també publicarà les tres històries que van quedar finalistes.

 

La guanyadora
Màriam Ben-Arab (La Roca del Vallès, 1983) es dedica bàsicament a la il·lustració infantil i al còmic, encara que també ha fet incursions en la il·lustració juvenil i per a adults. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en il·lustració a l’Escola Llotja. Les seves il·lustracions són plenes de vitalitat i sempre traspuen el seu compromís de fons: amb els drets de les persones, amb el planeta, amb la voluntat de transmetre al lector la realitat del món que ens envolta. És una treballadora incansable i col·labora amb un gran nombre d’editorials i mitjans de comunicació, entre els quals hi ha les revistes Cavall Fort i El Tatano.

Trobareu més informació sobre l’autora al seu web mariambenarab.com.

 


 

Font: Cavall Fort

  Informació aportada per Jaume Tugores

Segones novetats de novembre de Zephyrum/Trilita: "Hem caminat damunt la Lluna" en mallorquí, aranès i aragonès

Si a meitat de mes, van sortir Objectiu: la Lluna en mallorquí, aranès i aragonès, ara a finals de mes acaba de sortir la segona obra lunar de Les aventures de Tintín: Hem caminat damunt la Lluna també en mallorquí, aranès i aragonès. Aquestes noves edicions arriben gràcies a una col·laboració entre Zephyrum Ediciones, qui posa el logotip als àlbums, i Trilita Edicions.



 Ja a la venda!


Hem caminat damunt la Lluna, d'Hergé
Cartoné - 62 pàgines - 226 x 305 mm - Color
16,50€

Hergé, al pensar a enviar a en Tintín a la Lluna, va crear el projecte en dos volums, a causa de que la missió lunar era de per si molt complexa. Els progressos científics ja s'encaminaven en aquesta direcció, per això es va proposar elaborar una història realista. Per a això va recopilar una àmplia informació sobre coets i viatges espacials, com el disseny del coet V-2, creat pels científics alemanys en la Segona Guerra Mundial. Es va inspirar en assajos de científics reconeguts i es va envoltar de grans col·laboradors, com Bob de Moor i Jacques Van Melkebeke. Entre les seves moltes influències, les fictícies van ser la novel·la Al voltant de la Lluna, de Jules Verne (1870), i la pel·lícula Destination Moon, dirigida per Irving Pichel (Estats Units, 1950). 

L'aventura a la Lluna d'Hergé va ser profètica. En l'actualitat ens sembla relativament natural anar a l'espai, però a principis dels anys cinquanta, imaginar una història així era ciència-ficció. Aquesta aventura va ser creada quinze anys abans que Neil Armstrong fes els primers passos en la Lluna. 

La història va ser publicada setmanalment a la revista belga TINTIN, el 1950, abans de ser publicada en dos volums a l'editorial Casterman: Objectiu: la Lluna (1953) i Hem caminat damunt la Lluna (1954).

Sinopsi d'Objectiu: la Lluna

El professor Tornassol dirigeix una expedició a la Lluna, que parteix del Centre d'Investigacions Atòmiques de Sbrodj (a Sildàvia). Però el projecte no està exempt de complicacions: paracaigudistes misteriosos, en Tintín rep un tret, l'amnèsia del professor, l'emblemàtic coet a quadres vermells i blancs és interceptat per una altra estació de control... Qui hi ha darrere d'aquests misteriosos incidents? 
 
En Tornassol està decidit a construir un coet que portarà els primers éssers humans a la Lluna. I qui seran els seus companys de viatge? En Tintín, en Haddock i en Milú... és clar! 
 
L'expedició lunar dels nostres herois és plena de girs i sorpreses. En l'aspecte científic, Hergé aconsegueix fer-nos assaborir els misteris del motor atòmic o els fenòmens de la ingravidesa. 
 
Us convidem a descobrir les picades d'ullet i descobriments científics de l'època d'aquesta aventura espacial!

ISBN: 978-84-121904-4-1
 





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ISBN: 978-84-121904-1-0




Aragonès - Aterrizache en a Lua
ISBN: 978-84-121904-0-3





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FontsZephyrum FacebookGotham Comics Mallorca

Informació aportada per Jaume Tugores

27 de novembre 2020

Novetat de novembre de Lumen: Reedició de "Tot Mafalda"

Amb motiu de la recent mort de l'autor argentí Quino, el passat 30 de setembre, Lumen, segell editorial del grup Penguin Randome House, ha reeditat aquest novembre el recopilatori de tires del seu icònic personatge anomenat Tot Mafalda.


Ja a la venda!

 
A partir de 3 anys 
Cartoné - 608 pàgines - 23,3 x 37,9 cm - B/N
ISBN: 9788426446008
44,90 € 


Tot Mafalda
: l'edició monumental i definitiva de totes les vinyetes de Mafalda

Quino es va passar molts anys demostrant que els nens són els depositaris de l'autèntica saviesa.

La part dolenta és que, a mesura que creixen, van perdent el seny, obliden a l'escola el que sabien quan van néixer, es casen sense amor, treballen per diners, es raspallen les dents, es tallen les ungles... i, al final - ja convertits en adults miserables - no s'ofeguen en un got d'aigua, sinó en un plat de sopa.

Aquesta edició definitiva de Tot Mafalda inclou tots i cadascun dels dibuixos que el seu genial creador, Quino, va fer dels seus personatges, incloent material inèdit.

Adonar-se de tot això en cada llibre de Quino és el més semblant a la felicitat: la quinoterapia.


Informació aportada per Jaume Tugores

25 de novembre 2020

Novetats de novembre de Combel: "Caga, tió" i "L'arbre de Nadal"

Aprofitant que el Nadal s'acosta, Combel Editorial, segell editorial del grup Editorial Casals, ha tret dos llibres il·lustrats infantils amb elements de còmic de na Mercè Canals. Es titulen Caga, tió! i L'arbre de Nadal.


Ja a la venda!

 

Caga, tió!
, de Mercè Canals
A partir de 3 anys 
Tot de cartró- 12 pàgines - 29,5 x 18 cm - Color
ISBN: 978-84-9101-492-8
11,90 € 

Sabeu d’on ve la tradició de fer cagar el tió? Un llibre tot cartró per explicar pas a pas les nostres festes als més petits de casa. Inclou un tió per muntar!







 
 
 

L'arbre de Nadal
, de Mercè Canals
A partir de 3 anys 
Tot de cartró- 12 pàgines - 29,5 x 18 cm - Color
ISBN: 978-84-9101-490-4
11,90 € 

Sabeu per què decorem un avet per Nadal? Un llibre tot cartró per explicar pas a pas les nostres festes als més petits de casa. Inclou un arbre per muntar!

 
 
 
 

 
 
Informació aportada per Jaume Tugores

24 de novembre 2020

Els Salons del Còmic i el Manga de Barcelona demanen ajuda institucional

L’organització, en ERTO i sense ingressos aquest any, cerca finançament i espais a l’aire lliure per salvar les cites del 2021 

Carles Geli - El País
Barcelona 21 NOV 2020 - 22:36 CET


Els salons del Còmic i del Manga de Barcelona son els més grans d’Espanya i els segons d’Europa (després dels d’Angulema i la Japan Expo de París, respectivament). Però la seva grandesa (112.000 i 152.000 visitants l’any passat) està sent, per la pandèmia de coronavirus, la seva desgràcia: suspès el primer a la primavera i desplaçat a un frugal esdeveniment virtual el segon l’octubre passat, la pèrdua d’ingressos el 2020 ha estat del 95%, cosa que deixa en situació molt delicada tant la celebració dels salons com la mateixa entitat organitzadora, Ficomic. Amb els seus set treballadors en expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i tramitant un crèdit bancari, l’entitat sense ànim de lucre responsable dels dos esdeveniments ha iniciat converses informals amb la Generalitat i l'Ajuntament per buscar fórmules de finançament i formats per al 2021, amb l’esperança de reprendre els salons amb tota la seva esplendor el 2022.


“No podem permetre’ns no fer res l’any que ve, però sense ajuda institucional serà impossible; els nostres salons són, per definició, de masses: congreguen molta gent, els expositors són molt grans i hi ha molts convidats nacionals i estrangers... És molt improbable que el 2021 puguem fer ni el del Manga, a 12 mesos vista, i qualsevol format no ens serveix, com sí que li ocorre a altres sectors del món editorial”, apunta Meritxell Puig, directora general de Ficomic. L’entitat va ser creada el 1989, està composta pels gremis d’editors, distribuïdors i llibreters de Catalunya i s’autofinança amb els ingressos que generen els dos salons.

La jivarització dels salons és complexa: el Còmic Barcelona va allotjar l’any passat 180 expositors en 52.000 metres quadrats i va requerir gairebé un milió d’euros de pressupost; el Manga Barcelona va mobilitzar 121 expositors (de més volum) en 78.000 metres quadrats, amb una partida de gairebé 1,5 milions d’euros. Tots dos es van celebrar en una Fira de Barcelona que, avui, “està tancada i no sabem com estarà a la primavera”, recorda Puig.

La responsable està analitzant ja una llista d’espais, principalment a l’aire lliure, que poguessin acollir una versió “relativament reduïda” de la convocatòria de Còmic, que es retardaria “a maig o juny”. Però tots els escenaris estan oberts: des d’un Moll de la Fusta (a imatge del que va fer la Setmana del Llibre en Català al setembre) a un doble espai mixt (un pavelló i la plaça de l’Univers “descarregada de restauració i destinada a expositors” de la mateixa Fira de Barcelona), passant, evidentment, per una edició cent per cent digital. El problema, en tots els casos, seria el cost, que avui la malmesa tresoreria de Ficomic no pot assumir. “Les empreses paguen per un estand del qual esperen una rendibilitat, un retorn, que nosaltres hem de tornar en gent; si aquesta gent, per restriccions sanitàries, no arriba, quin és el preu d’això i qui n’assumeix els costos?”, planteja Puig.

Ajuts a la creació i edició

A més dels problemes laborals que podria oferir la situació (com ja amenaça grans fires del sector, com la del llibre de Frankfurt), la preocupació més gran està en poder realitzar com sigui el saló del Còmic “pel component cultural i de promoció professional que comporta”, recorda Puig, una cita que “sempre és deficitària” i que és compensada pel marge que genera el saló del Manga, que d’alguna manera el subvenciona. Però aquest any els ingressos per l’esdeveniment del còmic japonès han estat “pràcticament zero: l’edició digital va donar per a quatre bàners i un mínim marxandatge; tot just hem recuperat un 5% dels ingressos tradicionals”, xifra la gestora. “És complicat seguir endavant, però ho intentarem”, resumeix Puig, que, com a mostra d’aquest esperit, afirma que aquesta edició digital del Manga Barcelona “ens ha obert a més gent, en especial d’Amèrica Llatina: hem tingut 35.000 visitants diaris”; també ha aconseguit posposar per al 2022 una altra notable exposició de temàtica japonesa com la que es va poder veure al MNAC dedicada al gran mangaka Osamu Tezuka. “No som un gran mercat per al Japó, però ens respecten molt professionalment i ens tracten amb exquisitat”.

Conscients de la fragilitat del còmic autòcton, Generalitat i editors ultimen una línia d’ajuda a la creació i producció a través de l’Institut Català d’Empreses Culturals. Les xifres el converteixen gairebé en urgent: el 2018, a Catalunya es van publicar només 64 còmics en català, un 0,4% de la producció, davant els 11.000 en castellà. “És una oferta molt baixa que, d’una banda, dificulta poder pagar als molts i bons creadors de Catalunya, que acaben treballant en altres llengües i per a altres països; d’altra banda, som poc competitius en un gènere clau per als adolescents, just en aquesta franja on solen deixar de llegir en català,” assegura Montse Ayats, presidenta d’Editors.cat, que agrupa als segells que editen en aquesta llengua. A l’escassetat d’oferta s’afegiria, segons la mateixa font, la de la diversitat temàtica, principalment centrada en “una línia historicopatriòtica, que pot estar bé, però que és poc internacional; caldria ampliar el ventall a temes i estils més contemporanis”.

Sant Jordi ‘perimetrat’ i cita fixa al juliol

Les estretors econòmiques estan forçant la necessitat de convocar com sigui els esdeveniments clau del món de llibre. Així, també oficiosament, han començat ja les negociacions del sector amb Ajuntament i Generalitat per a la diada de Sant Jordi d’abril. Que la festa concentri uns 22 milions d’euros de facturació fa que sigui “una cita clau que el 2021 cal fer sí o sí”, admet Montse Ayats des d’Editors.cat. L’escenari d’una zona perimetrada en un passeig de Gràcia tallat al trànsit plantejat per al Sant Jordi d’estiu del passat 23 de juliol, però que la pandèmia va acabar avortant, és el punt de partida, al costat de les llibreries obertes. Precisament, que en aquella jornada estiuenca s’arribés a facturar prop d’un 25% d’un Sant Jordi clàssic (més de cinc milions d’euros) ha determinat el sector a “fer el 2021 alguna cosa per a aquestes dates”, segons Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre de Catalunya, consolidant així una nova celebració fixa. Davant d’una primera idea de reproduir a petita escala el 23 d’abril que part del sector no veu sostenible econòmicament per logística i nous descomptes, cobraria ara més força una espècie de Nit de les Llibreries, a imatge de la que ja fan els museus, i a la qual podrien afegir-se les biblioteques, segons estudia la Generalitat.

Font: El País

23 de novembre 2020

Cavall Fort núm. 1400, novetat de la segona quinzena de novembre

Com a novetat de la segona quinzena d'octubre es publica el número 1400 de Cavall Fort.



Vols un tast d’aquest número?

La Teresa, tastaolletes
Ha fet d’escriptora, traductora, il·lustradora, dissenyadora, professora… Entrevistem la Teresa Duran!

Tria i remena
En aquesta ocasió et fem tres recomanacions musicals i una proposta cinematogràfica. Pren nota!

 
 
 
 
 
FontCavall Fort

20 de novembre 2020

Novetat de novembre de CPL Editorial: "La Bíblia vista amb humor" de Quique

Aquest novembre, des del Centre de Pastoral Litúrgica ens ha arribat La Bíblia vista amb humor de l'humorista gràfic Quique, nom artístic d'Enrique Arenós Cortés.

Ja a la venda!

 

Cartoné i cosit - 132 pàgines - B/N i Color. 
ISBN: 978-84-9165-380-6
19 €


Aquesta és una obra deliciosa i divertida, que ens ajuda a endinsar-nos, amb humor, en el tresor insondable que és la Paraula de Déu. En un món amb dificultats de tota mena... els dibuixos de Quique (que el Papa hauria de conèixer), són com un aire fresc i nou que ens empelta d'esperança. Els acudits que trobem en aquest llibre, són un bon antídot contra la tristesa i el mal humor. D'ací que a la catequesi de les parròquies i en les reflexions dels preveres per preparar les homilies, aniria molt bé comentar i compartir el sentit d'aquests dibuixos que ens aporten alegria i bon humor. Enric Arenós Cortés, Quique, va néixer a Vila-real (Castelló). És un declarat admirador i seguidor de Mingote. Durant la seva trajectòria com a dibuixant ha fet més de 30.000 vinyetes en més de 60 revistes i diaris. Quan estudiava magisteri, la seva ocupació principal, va fer el curs de dibuix humorístic dirigit per Josep Escobar a Barcelona. Quique, que és el nom amb el qual signa, també ha publicat llibres sobre temes diversos, entre els quals el religiós ocupa un lloc preferent. El 2010 aconseguí el premi Mingote, el 2017 va rebre la medalla al mèrit cultural de la generalitat Valenciana i el 2018, el premi Notari de l'Humor de la Universitat d'Alacant. La seva obra està exposada en diversos museus d'humor.
 

Informació aportada per Jaume Tugores

Novetat de novembre de Base: El planeta de les ciències

Per aquest novembre, Editorial Base ha tret El planeta de les ciències. Enciclopèdia universal dels científics, de n'Antonio Fischetti i en Guillaume Bouzard. És un còmic on coneixerem científics que han revolucionat el món.

Ja a la venda!

 

Cartoné i cosit - 22 x 29 cm - 84 pàgines - Color. 
ISBN: 978-84-17759-79-7
19,95€

Coneix els científics que han revolucionat el món! Per fi entendràs les grans troballes de la ciència a través de la vida apassionant dels científics que les varen descobrir. Alguns de molt famosos, com Darwin, Einstein i Pasteur, altres menys coneguts com Van Leeuwenhoek, el comerciant de teles que observà els microbis, o Alfred Wegener, el meteoròleg que va descobrir la deriva dels continents... Amb un estil planer i desenfadat, aquesta obra recull trenta-set retrats de científics excepcionals i combina les grans descobertes amb històries personals que et sorprendran. La ciència és una aventura humana i social i, des de l’Antiguitat fins als nostres dies, aquests genis, en la llum o en la foscor, en són el testimoni viu i apassionant.
 

 

Informació aportada per Jaume Tugores


13 de novembre 2020

Novetat de novembre d'Escápula: Curtiss Hill (Premi Ciutat de Palma de Còmic 2019)

L'esperat Curtiss Hill. El millor amic del ca, el Premi Ciutat de Palma de Còmic 2019, obra del mallorquí Pau, l'autor de La Saga d'Atlas & Axis, ja el tenim disponible. Els mecenes que van contribuir a la campanya de micromecenatge a Verkami ja l'estan rebent i també el podem anar demanant a les nostres llibreries. Com La Saga d'Atlas & Axis, també ha estat publicat pel seu segell editorial Escápula Cómics.


 
Ja a la venda!


Cartoné  - 80 pàgines - 20 x 27,5 cm - Color
ISBN: 978-84-944794-6-5
20 €

Curtiss Hill i Rowlf Zeicher afronten de manera oposada les perilloses curses de bòlids dels anys 30: Un amb esportivitat i noblesa, l’altre fent tota casta de mangarrufes per tal d’obtenir la victòria. Però serà fora dels circuits on es demostrarà qui és l’autèntic campió, en una lluita per la vida, l’amistat i l’amor.

L’autor de La Saga d’Atlas & Axis continua amb la col·lecció de grans i emocionants aventures per a tots els públics, amb un dibuix meravellós i el seu particular humor.

Curtiss Hill
va guanyar el prestigiós premi Ciutat de Palma de còmic.


Novetat de novembre de Mamut: Superpatata vol. 10

Per aquest mes de novembre, Mamut Còmics ens porta un còmic de la seva col·lecció Mamut 6+: El desè volum de Superpatata titulat Viatge a l'Edat Mitjana.



A la venda el 23 de novembre!


Superpatata vol. 10. Viatge a l'Edat Mitjana, d'Artur Laperla
Col·lecció Mamut 6+
Rústica cosida amb puntes rodones - 64 pàgines - 19 x 26 cm - color
ISBN: 9788418101212
10€ 

Superpatata torna per desena vegada i viurà un altre viatge en el temps! Cavallers, mags i criatures molt estranyes l'esperen en aquesta nova aventura a l'Edat Mitjana

Aquest matí, en Superpatata es troba amb una sorpresa desagradable… Els seus músculs, dels quals estava tan orgullós, han desaparegut durant la nit! Un cop al laboratori Còrtex, el professor Rosa li explica que els efectes dels raigs moleculars desapareixen amb el pas del temps. Però no passa res, perquè el professor té una missió per al nostre heroi: fa dies que la professora Catió va travessar el portal temporal i encara no n’ha tornat... Per trobar-la, en Superpatata viatjarà fins a l’Edat Mitjana!



FontUDL

12 de novembre 2020

Novetats de novembre de Takatuka: Les aventures de n’Esteisi i en Pimiento vols. 4, 5 i 6

Com a novetat de novembre de Takatuka, ens arriba els volums 4, 5 i 6 de  Les aventures de n’Esteisi i en Pimiento de Juan Feliu Sastre. Cada volum inclou dues aventures, sent llibres reversibles.



  A la venda a partir de la setmana vinent!




Les aventures de n’Esteisi i en Pimiento 4
A partir de 5 anys
Takatuka Còmic
Rústic - 48 pàgines - 15 x 15 cm - Color
ISBN: 978-84-17383-81-7
4,5 €


N’Esteisi va al xiquiparc
N’Esteisi està molt contenta perquè l’han convidat a una festa d’aniversari en un xiquiparc. Vol que en Pimiento l’acompanyi, així que li explica com són els xiquiparcs. A ell, però, la proposta no l’acaba de convèncer.
  
La millor amiga de n’Esteisi
N’Esteisi està molt contenta. La Chelsi, la seva millor amiga, li farà una visita. Per rebre-la, es posa la seva roba favorita i li prepara una sorpresa. Elles dues són Best Friends Forever!


Les aventures de n’Esteisi i en Pimiento 5
A partir de 5 anys 
Takatuka Còmic
Rústic - 48 pàgines - 15 x 15 cm - Color
ISBN: 978-84-17383-83-1
4,5 €


N’Esteisi vol qui li caigui una dent 

Totes les nenes de la classe tenen dents que se’ls mouen o els n’ha caigut alguna. Totes tret de n’Esteisi. Les nenes dolentes se’n riuen i n’Esteisi és superinfeliç. Però té una idea genial, i per dur-la a terme necessitarà l’ajuda d’en Pimiento.

La nina més dolenta de la classe

N’Esteisi s’ha llevat trista. No vol anar a escola perquè la Shanon, la nena més dolenta de la classe, no la deixa en pau. El seu amic Pimiento s’ofereix a parlar amb ella, però també en sortirà escaldat.




Les aventures de n’Esteisi i en Pimiento 6
A partir de 5 anys 
Takatuka Còmic
Rústic - 48 pàgines - 15 x 15 cm - Color
ISBN: 978-84-17383-85-5
4,5 €

N’Esteisi i els regals de Nadal
S’acosta el Nadal i cal triar els regals. El Pare Noel farà una visita a la classe. La Shanon diu a tothom que no rebran cap regal perquè són superbeneites. N’Esteisi no es pot estar de plorar... fins que se li acut una idea genial. 
 
Festa de pijames a casa n’Esteisi 
Les amigues de n’Esteisi vénen a dormir. Faran una festa de pijames. Com que a l’hora de ficar-se al llit encara no tenen son, s’inventen un joc: la que s’adormi l’última, guanya.




Informació aportada per Jaume Tugores

10 de novembre 2020

Novetat de novembre de Rafael Dalmau, Editor: Bruixes 1617. L'any del diluvui

Aquest novembre ha arribat el nou còmic de n'Oriol Garcia Quera titulat Bruixes 1617. L'any del diluvui,  publicat Rafael Dalmau, Editor

Ja a la venda!



Bruixes. L'any del diluvi, d'Oriol Garcia Quera
Col·lecció: Traç del Temps núm. 5 
64 pàgines - 200 x 270 mm - Color
ISBN: 978-84-232-0865-4
15 €

Aproximació a una època convulsa de la nostra història; durant el segle XVII diverses dones foren acusades de bruixeria i condemnades a la forca o a la foguera.











Font: Rafael Dalmau Twitter

Informació aportada per Jaume Tugores

09 de novembre 2020

Camacuc núm. 301, novetat de novembre i desembre

Des de Camacuc ens fan saber que com a novetat dels mesos de novembre i desembre arriba el número 301 de la seva revista.




Novetat de novembre d'Astiberri: La Tigre contra el malson

Aquest novembre arriba el quart còmic de la nova línia infantil i juvenil de còmic d'Astiberri: La Tigre contra el malson, de n'Emily Tetri.

 
A la venda el 19 de novembre!

 
 
La Tigre contra el malson,  d'Emily Tetri
Col·lecció Txikiberri
Cartoné - 64 pàgines - 23,5 x 18,5 cm - Color
ISBN: 978-84-17575-80-9
13 €

La Tigre té molta sort: un monstre viu sota el seu llit. Cada nit, la Tigre i en Monstre juguen junts fins que és hora d’apagar el llum. Per descomptat, en Monstre no espantaria mai la Tigre; un bon amic no ho faria mai, això. Però en Monstre ha d’espantar algú: al cap i a la fi, és un monstre. Així que mentre la Tigre dorm, en Monstre li espanta tots els malsons. Gràcies al seu amic, la Tigre només té somnis agradables. Però un dia, en fer-se fosc, els espera un malson tan gran i tan dolent, que en Monstre tot sol no el pot fer fora. Només el treball en equip i molt de coratge poden fer-lo desaparèixer.

En aquesta novel·la gràfica per a joves lectors, l’autora Emily Tetri demostra que el parell d’amics més insòlit pot convertir-se en un equip invencible, fins i tot contra els monstres més terrorífics. Una obra perfecta per tenir damunt la tauleta de nit.

“Quan era petita, tenia molts malsons. He escrit aquest llibre per a tots els infants que són com jo i que imaginen els malsons amb massa detall”.

Emily Tetri

 

La Tigre contra el malson ha rebut nombrosos premis i reconeixements, com ara al llibre d’honor Theodor Seuss Geisel Award 2019, a l’àlbum il·lustrat de l’any Kirkus Reviews 2018 i a la millor novel·la gràfica School Library Journal 2018. L’any 2019 també va ser nominat a millor publicació infantil en els Premis Eisner.


“Tetri ha creat un conte tendre i inspirador sobre l’amistat, la imaginació, la valentia i el treball en equip. Molt recomanat per a fans de Luces nocturnas, de Lorena Alvarez, i per a qualsevol persona que tingui malsons o recordi haver-ne tingut”.

School Library Journal

 

“Amb un missatge empoderador, un treball artístic dinàmic i meravellós, i un format obert i atractiu, és una tria natural per a nens i nenes que passen dels llibres il·lustrats a les novel·les gràfiques”.

Booklist


“Les vinyetes a llapis i aquarel·la de Tetri capten els simpàtics trets de cadell de la Tigre (...). Una narrativa visual fluida i una gamma d’emocions impressionant fan d’aquesta obra una estrena notable”.

Publishers Weekly




Font: Astiberri

08 de novembre 2020

Novetat de novembre d'Astronave: Els calçotets del llop. Ara amb pantalons!

Com a novetat del mes de novembre d'Editorial Astronave, segell de literatura infantil, juvenil i crossover de Norma Editorial, treu el cinquè àlbum d'Els calçotets del llop titulat Ara amb pantalons!


  A la venda el 12 de novembre!


Els calçotets del llop. Ara amb pantalons!, de Wilfrid Lupano, Mayana Itoïz i Paul Cauuet
Àlbum il·lustrat
A partir de tres anys  
Cartoné - 40 pàgines - 22 x 29 cm - Color
ISBN: 978-84-679-4346-7
14,95 €

El llop menys ferotge torna en aquest cinquè volum!

El llop que porta calçotets torna de vacances i descobreix que... Horror! Ara al bosc tothom vesteix els mateixos calçotets que ell!

És un atac a la seva identitat! Què pot fer? Si tothom porta uns calçotets iguals que els seus, continua ell sent el llop que porta calçotets? Ben bé, som poca cosa, reflexiona el llop...

Mayana Itoïz és una de les il·lustradores de llibres infantils i juvenils del mercat francès, havent il·lustrat, amb el seu característic estil, llibres per a tots els grans segells de França.

Paul Cauuet és un dibuixant i colorista de còmic, l'altra meitat de Los viejos hornos juntament amb Lupano. Després de l'èxit en el mercat adult amb els seus còmics, han decidit traslladar el seu talent conjuntament a l'àlbum infantil.




Font: Astronave PDF pàg. 2 i 3

Informació aportada per Jaume Tugores

07 de novembre 2020

Novetats de desembre de Planeta: Bola de drac Super núms. 41 i 42

Com a novetats de desembre de Planeta Cómic, però sortint a mitjans de novembre, tindrem els números 41 i 42 de l'edició vermella de Bola de drac Super, també tenint els números 252 i 253 seguint la numeració de les sèries Blanca-Vermella. 


A la venda a partir del 17 de novembre!
 

Col·lecció Manga  
Comic Book - 48 pàgines - 168 x 257 mm - B/N
ISBN: 978-84-1341-506-2
2,95 €
 
En Goku i en Vegeta són incapaços de derrotar a en Jiren, i en Freezer, que mentrestant s'ha dedicat a jugar amb la resta de membres de l'onzè univers, s'acaba unint a l'A-17 en la seva lluita contra en Jiren, en la qual es paga un preu molt alt...


*  Número inclòs en el volum 9, de futura publicació.


Col·lecció Manga
Comic Book - 40 pàgines - 168 x 257 mm - B/N
ISBN: 978-84-1341-507-9
2,95 €

Quan en Goku aconsegueix, per fi, dominar l'ultrainstint, els seus atacs comencen a fer efecte a en Jiren, que tot i posar-se de debò es desespera davant l'aclaparador poder del seu rival. Així i tot, en Goku necessitarà lluitar al costat d'en Vegeta...

*  Número inclòs en el volum 9, de futura publicació.

 

 

  

Font: Planeta PDF pàgs. 15 i 16 (DBS núms. 41 i 42)

Novetat de novembre de Fanbooks: Heartstopper vol. 3

Com a novetat de novembre de Fanbooks, arriba el tercer volum de Heartstopper titulat Un pas endavant. Enguany s'hauran publicat els tres volums que existeixen fins ara d'aquesta sèrie, havent sortit el primer, Noi coneix noi, el  març, i el segon, La meva persona favorita, el juliol.



A la venda el 18 de novembre! 

Rústica amb solapes - 320 pàgines - 15 x 23 cm - B/N
ISBN: 978-84-18327-25-4
15,95€

 

Tercera entrega de Heartstopper, la història d’amor que triomfa a les xarxes socials!

En Charlie mai no va pensar que podria agradar a en Nick, però ara són nòvios. Oficialment. I en Nick fins i tot ho ha explicat a la seva mare.

Però això no és una cosa que hagis de fer una sola vegada: hi ha el germà gran d’en Nick, el viatge a París i tots els seus amics i la família... I la vida pot ser dura, fins i tot quan tens al costat algú que t’estima. A mesura que els seus sentiments es fan més profunds, en Charlie i en Nick es necessitaran més que mai.

06 de novembre 2020

36a Mostra del Còmic a Cornellà 2020

36a edició de la Mostra del Còmic a Cornellà de Llobregat


El mes de novembre és el mes dels Còmics a Cornellà de Llobregat, i aquest 2020, no podia falta a la cita: és l'hora de la 36a edició de la Mostra del Còmic a Cornellà. Aquest any la Covid-19 han obligat a restringir les activitats i reduir els aforaments per complir amb les mesures sanitàries de prevenció. Tot i així, es mantindran les exposicions que són els referents d’aquesta Mostra perquè tothom pugui continuar gaudint de l’art de les vinyetes. El Museu Palau Mercader, acull la creativitat de Josep Antoni Fernández i Fernández (Fer), la sala Moritz ens presenta una mostra sobre l’evolució de l’obra de Jaime Martín, premi Ivà.
 
 

EL CASTELL

Del 6 al 29 de novembre. Dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i  diumenges i festius de 10 a 14h

EXPOSICIÓ del 36è Concurs de Còmics ‘Ciutat de Cornellà’

Aquesta exposició dóna a conèixer els treballs guanyadors i finalistes del 36è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, on el jovent creador fa del còmic el seu mitjà d’expressió artística. Pots consultar els guanyadors i guanyadores d’aquest any en aquest enllaç.

Racó de l’Ivà

El Racó de l’Ivà ens recorda l’enyorat dibuixant amb una col·lecció de dibuixos i il·lustracions dedicades a l’Ivà realitzades per totes les persones guardonades amb el premi Ivà com a millors historietistes professionals, enguany amb el dibuix de Josep Homs, 27è Premi Ivà al/a la millor historietista professional.


MUSEU PALAU MERCADER

De l'1 de novembre al 10 de gener. Diumenges i festius de 10 a 14h

EXPOSICIÓ “Fer. L’humor amable”

Josep Antoni Fernández i Fernández, (Mansilla de las Mulas, Lleó, 1949), conegut pel seu pseudònim Fer, és un dels ninotaires més importants del país. Publica els seus ninots al diari El Punt Avui des de 1987 i ha estat director de revistes satíriques com El Papus o El Jueves. Es tracta d’una antologia que abraça els diferents aspectes vitals d’un dels noms imprescindibles de l’humor català contemporani.

L’exposició ha estat comissariada per KAP (Jaume Capdevila) i produïda pel Museu Abelló.


ESPAI D’ART MORITZ

Del 5 al 27 de novembre. Dilluns a divendres de 17:30 a 20h.

EXPOSICIÓ: “1936-1980. Tres generaciones bajo un mismo techo” de Jaime Martin

L’Exposició Central de la 36a Mostra del Còmic està dedicada al Jaime Martín, 26è Premi Ivà al millor historietista professional. En ella mostra la seva trilogia de la qual formen part els còmics “Jamás tendré 20 años”, “Las guerras silenciosas” i el recentment publicat “Siempre tendremos 20 años”. Tots ells inspirats en la seva família, a través de la qual el lector podrà fer un recorregut sota la particular mirada de l’autor, al llarg de la recent història d’Espanya, des de l’inici de la Guerra Civil fins a l’actual crisi econòmica.

Pareu atenció, durant el mes de novembre podreu veure una entrevista amb el Jaime Martin i la Celia de la Llibreria Pati Blau.


Segueix tota l’actualitat a:

@cornellacomic

@ComicsCornella

 

Informació aportada per Jaume Tugores

Novetats de novembre de Cavall Fort: Cavall Fort 1399 i El Tatano 179

 
 
 
 

Per aquest mes d'octubre, Edicions Cavall Fort ens porta el número 1399 de Cavall Fort per la primera quinzena del mes, i el número 179 d'El Tatano

 
 
 
 
Vols un tast d’aquest número?

Dir adeu
Com ens acomiadem dels nostres morts? Descobrim com ho fan algunes cultures i tradicions religioses.

Tria i remena
Glòria Gorchs ens fa quatre recomanacions ben interessants. Ja tenim lectura per a la quinzena!

 
 
 
 
Vols un tast d’aquest número?

Safari a la ciutat
Avui el pare porta l’Arnau a l’escola. Feia temps que no hi anaven junts… Serà una gran aventura!

Audioconte: Safari a la ciutat
Vols escoltar el conte de Chus Díaz? Te’l llegim en veu alta, amb música i efectes sonors!

M’han agradat molt…
Glòria Gorchs ens recomana quatre llibres de lladres i bandolers. Segur que t’agraden!


 
 
 
 

04 de novembre 2020

Novetats de novembre de Joventut: "Bon Nardal", "Binky, agent espacial" i "Baika a la fi del món"·

Per aquest mes de novembre l'Editorial Joventut, ens porta 3 novetats de còmic en català:  El cinquè còmic dels Llibres de Narval i Medu  titulat Bon Nardal!, el primer còmic de la sèrie Les aventures del Binky, titulat Binky, agent espacial i per acabar Baika a la fil del món.


A partir d'avui ja a la venda!

 
Bon Nardal!,
de Ben Clanton
Llibres de Narval i Medu

Col·lecció: Joventut Còmic
Edat: 7+ 
Cartoné - 15,5 x 21,5 cm - 64 pàgines - Color
ISBN: 978842614690-8
13,90 €
 
És l’època preferida d’en Narval i està ansiós per divertir-se amb els seus amics i gaudir d’un bon pastís de gofres. Però, sobretot, per l’arribada d’un personatge narvalàstic!

En el cinquè volum de la sèrie de Llibres de Narval i Medu, Narval i els seus amics estan ansiosos per l’arribada de les vacances: gaudir de les aigües hivernals, cantar nadales i l’arribada de la Feliç Sirenicorn! Un ésser meitat sirena, meitat unicorn i totalment es-peix-al. Bé, no tots es creuen aquesta meravellosa llegenda; com sempre, l’assenyada Medu té les seves reserves…

L’últim volum d’aquesta sèrie no té res a envejar als seus predecessors. Sis historietes plenes d’alegria, tendresa i molt humor, que transcorren en un entorn nadalenc al més pur estil de Narval. Com sempre, també trobarem dades reals sobre els animals marins, aquest cop de aigües més fresques. El regal perfecte per a aquest Nardal per a tots els fans de Narval i Medu!



Binky, agent espacial, d'Ashley Spires
Les aventures del Binky

Col·lecció: Joventut Còmic
Edat: 9+ 
Cartoné - 15,5 x 21,5 cm - 64 pàgines - B/N i Color
ISBN: 978842614674-8
13 €

ÉS   VALENT. ÉS AGOSARAT. ARRIBARÀ ON MAI NO HA ARRIBAT CAP ALTRE GAT!

El Binky és un agent espacial, o això és el que ell es pensa. En realitat és un gat casolà que no ha sortit mai de “l’estació espacial” familiar. La seva missió és sortir a l’espai exterior (fora de casa), explorar llocs desconeguts (el jardí) i lluitar contra els extraterrestres (els insectes). Mentre protegeix els humans dels invasors extraterrestres, el Binky comença a construir un coet i a preparar-se per a la seva aventura galàctica. Però la preparació per a un viatge espacial no és fàcil, sovint produeix boles de pèl. I just quan és a punt d’enlairar-se amb el seu copilot Ted (ratolí de peluix), el Binky se n’adona que deixa al seu darrere una cosa molt important… i no és la sorra de gat de gravetat zero.

Acompanya el Binky en les seves aventures per a convertir-se en Agent Espacial! Una nova sèrie, escrita en majúscules, que enlluernarà als fans de Narval.

 L'any vinent sortirà el segon volum titulat Binky al rescat


Baika a la fi del món,
de Marcin Podolec
Col·lecció: Joventut Còmic
Edat: 9+ 
Cartoné - 18 x 24,1 cm - 120 pàgines - Color
ISBN: 978842614684-7
19,50 €

 
La Baika i la Victòria recorren paratges desolats, ciutats en ruïnes, cràters fumejants… fugint de tot tipus de perills en un món inhòspit. Des de la gran explosió en què la Victòria es va veure separada dels seus pares, ella i la Baika els busquen guiades només per una misteriosa llum en el cel, encara que no estan del tot segures que sigui una bona pista…

Hom podria pensar que un còmic sobre la destrucció del món i el viatge solitari d’una nena no és el llibre més indicat per al públic infantil perquè els nens podrien tenir por davant d’aquesta història. Però el seu autor, Marcin Podolec, era molt conscient que estava creant un còmic per a nens, per la qual cosa no va introduir ni vilans ni escenes violentes que poguessin posar al límit la sensibilitat dels més petits. Baika a la fi del món és, contràriament al que pugui semblar, un còmic molt adequat per a nens, perquè la seva força impulsora no és la por a un cataclisme, sinó l’amistat i l’anhel per la família.

Aquest llibre recull les dues primeres aventures de la Baika i la Victòria en aquest entorn postapocalíptic. La màgia que hi ha entre elles serà la clau per a superar totes les adversitats amb molta tendresa i humor.


Font: Joventut Catàleg 2021 pàgs. 54 a 56

Informació aportada per Jaume Tugores

Ullals

Títol: Ullals
Títol original:
Fangs
Autora:
Sarah Andersen
Traducció per
: Alena Pons
Publicat per:
Bridge Books, octubre de 2018.
Format:
Cartoné - 17,5 x21 cm - 120 pàgines - B/N
Preu:
14,90€

 
 
 
Aquest passat octubre ens ha arribat a mans de Bridge Books la nova obra de la Sarah Andersen, Ullals. Na Sarah Andersen és la coneguda autora de Sarah's Scribbles, del qual Bridge n'ha publicat el seus tres llibres recopilatoris: Créixer és un mite, Una magdalena feliç i Gats indòmits
 
A finals de 2019, na Sarah Anderesen va començar a publicar  Ullals en format webcòmic i el setembre d'enguany va ser recopilat en un llibre per Andrews McMeel Publishing, i arribant-nos un mes després la seva edició en català. 

Ullals és un còmic romàntic i sobrenatural. Els protagonistes són una vampiressa, l'Elsie, i un home-llop, en Jimmy, els quals després de conèixer-se en un bar, comencen a sortir junts. Al llarg de l'obra veurem com evoluciona la seva relació. Des de no saber res un de l'altre, a través d'escenes, veurem com van coneixent les característiques de l'altre, els diversos punts que els defineixen, i d'aquesta manera com fan passos  per adaptar-se entre ells. Anirem veient el seu dia a dia, fins que decideixen conviure sota el mateix sostre. 

Si hi ha un element molt present a, és l'humor, quelcom propi de la casa del qual la Sarah Andersen n'és especialista. Vampirs i homes-llop no són pas enemics irreconciliables. Són moltes les franquícies, on l'amistat i l'amor són presents entre ambdues espècies. L'univers de Diaris de vampirs, que és el que jo conec,  n'és bon exemple i justament algunes escenes mostrades al còmic les he vist en aquesta sèrie i sèries, incloent-hi també les seves continuacions The Originals i Legacies, desconeixent-ne si hi tenen l'origen o bé formen part de l'imaginari universal de vampirs i homes-llop. Per posar un exemple clar: Haver de convidar un vampir per tal que pugui entrar a una casa.
 
Sense dubte, una obra que tot i que es llegeix ràpidament, es gaudeix molt. Una obra amb un estil de dibuix diferent del que ja coneixíem amb Sarah's Scribbles però que ens mostra que na Sarah Andersen és capaç d'il·lustrar l'humor de diverses maneres. 


Marc "Llop Segarrenc"

02 de novembre 2020

Planeta Cómic publicarà els anime comics de Dragon Ball GT

El passat divendres 30 d'octubre, va tenir lloc la presentació de novetats de Planeta Cómic al Manga Barcelona Limited Edition. En el vídeo que van emetre, una de les noves llicències que publicaran serà els anime comics de Dragon Ball GT, una col·lecció de 3 volums centrats en la saga dels Dracs Malignes. Des de ComiCat se'ls hi ha preguntat si també tindrà edició en català, i se'ns ha confirmat que sí. Era d'esperar tenint en compte que tot material de Bola de drac ens arriba en la nostra llengua. 


També els hi hem preguntat si sortiran nous volums de Detectiu Conan, i en aquest cas ens han dit que "en estudi" per tant de moment, no n'hi ha de nous a la vista. Esperem doncs que el retorn d'aquest manga en català amb els volums 9 i 10 aquest passat estiu, no hagi estat un fet anecdòtic. 

 

Font: ComiCat Twitter

Novetats de novembre de Zephyrum/Trilita: "Objectiu: la Lluna" en mallorquí, aranès i aragonès

Si fa pocs dies anunciàvem que pròximament que les dues obres lunars de Les aventures de Tintín sortirien en mallorquí, aranès i aragonès, ara podem anunciar que el dia en que sortirà la primera d'elles Objectiu: la Lluna serà el pròxim 12 de novembre.  Aquestes noves edicions arriben gràcies a una col·laboració entre Zephyrum Ediciones, qui posa el logotip als àlbums, i Trilita Edicions.



A la venda el 12 de novembre! 


Objectiu: la Lluna, d'Hergé
Cartoné - 62 pàgines - 226 x 305 mm - Color
16,50€

Hergé, al pensar a enviar a en Tintín a la Lluna, va crear el projecte en dos volums, a causa de que la missió lunar era de per si molt complexa. Els progressos científics ja s'encaminaven en aquesta direcció, per això es va proposar elaborar una història realista. Per a això va recopilar una àmplia informació sobre coets i viatges espacials, com el disseny del coet V-2, creat pels científics alemanys en la Segona Guerra Mundial. Es va inspirar en assajos de científics reconeguts i es va envoltar de grans col·laboradors, com Bob de Moor i Jacques Van Melkebeke. Entre les seves moltes influències, les fictícies van ser la novel·la Al voltant de la Lluna, de Jules Verne (1870), i la pel·lícula Destination Moon, dirigida per Irving Pichel (Estats Units, 1950). 

L'aventura a la Lluna d'Hergé va ser profètica. En l'actualitat ens sembla relativament natural anar a l'espai, però a principis dels anys cinquanta, imaginar una història així era ciència-ficció. Aquesta aventura va ser creada quinze anys abans que Neil Armstrong fes els primers passos en la Lluna. 

La història va ser publicada setmanalment a la revista belga TINTIN, el 1950, abans de ser publicada en dos volums a l'editorial Casterman: Objectiu: la Lluna (1953) i Hem caminat damunt la Lluna (1954).

Sinopsi d'Objectiu: la Lluna

El professor Tornassol dirigeix una expedició a la Lluna, que parteix del Centre d'Investigacions Atòmiques de Sbrodj (a Sildàvia). Però el projecte no està exempt de complicacions: paracaigudistes misteriosos, en Tintín rep un tret, l'amnèsia del professor, l'emblemàtic coet a quadres vermells i blancs és interceptat per una altra estació de control ... Qui hi ha darrere d'aquests misteriosos incidents? 
 
En Tornassol està decidit a construir un coet que portarà els primers éssers humans a la Lluna. I qui seran els seus companys de viatge? En Tintín, en Haddock i en Milú ... és clar! 
 
L'expedició lunar dels nostres herois és plena de girs i sorpreses. En l'aspecte científic, Hergé aconsegueix fer-nos assaborir els misteris del motor atòmic o els fenòmens de la ingravidesa. 
 
Us convidem a descobrir les picades d'ullet i descobriments científics de l'època d'aquesta aventura espacial!

Mallorquí - Objectiu: sa Lluna
ISBN: 978-84-949935-5-8
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ISBN: 978-84-949935-4-1





Aragonès - Objechetivo a Luna
ISBN: 978-84-949935-3-4





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fonts:  SD Distribuciones: Mallorquí, Aranès i Aragonès