29 de febrer 2024

De l'1 al 3 de març, nova edició del Saló del Còmic de València

Arriba el Saló del Còmic de València més transversal de la seua història: amb més cinema, més autors nacionals i internacionals i una àmplia agenda cultural per a tots els públics


Demà, divendres 1 de març, obre les portes una nova edició del Saló del Còmic de València amb una àmplia agenda cultural i d'oci per a tota la família.
Activitats que abasten des de firmes amb alguns dels autors nacionals i internacionals més rellevants del moment fins a projeccions de pel·lícules d'animació, xerrades, exposicions i concursos. L'oferta és extensa i diversa. A més, aquesta edició promet convertir-se en la cita més gran de la cultura asiàtica i otaku amb la presència d'una àmplia generació d'autors que han provocat autèntics fenòmens a la indústria editorial espanyola.


Un dels actes més rellevants que tindran lloc demà serà el lliurament dels Premis Antifaz juntament amb la Càtedra d´Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València. Uns Premis que reconeixen la tasca de promoció de la cultura del còmic i el foment de la lectura. Paco Roca i Rodrigo Terrasa per 'El olvido que seremos'; Cristina Duran i Miguel Ángel G. Bou, per la seva llarga carrera conjunta; Manuel Bartual per 'Erwin el gato cuántico'; César Sebastián per 'Ronson'; Kate Beaton per "Patos"; Jordi Canyissà per la seva tasca divulgativa, l'editorial La Cúpula per la seva tasca a l'edició de clàssics del còmic nacionals i internacionals, i Celia Filipetto per la seva llarga carrera com a traductora, són els guardonats d'aquesta edició. A les 18h al Saló d´Actes de Fira València.

L'acte inaugural tindrà lloc a les 12 hores al Fòrum Nord de Fira València i anirà a càrrec de la directora general del Llibre, del Còmic i de la Lectura, Mª José Gálvez, acompanyada d'altres autoritats.
 
 

El 2 i el 3 de març, nova edició del GRAF Barcelona

El festival GRAF de còmic i autoedició independent torna a la càrrega els dies 2 i 3 de març a la seva seu habitual, a la Fabra i Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona, enguany celebrant la seva onzena edició.

Aquí hi ha el programa complet de xerrades, tallers i MINIGRAF d'aquest GRAF 2024, el festival de còmic independent i autoedició. I aquí podeu consultar les sessions de firmes, en les quals hi ha diversos autors de còmic en català.


 






Novetats de març de Combel (1a part): L'Agus i els monstres vol. 25

Com a novetat de març de Combel Editorial, segell editorial del grup Editorial Casals, en arriba el vint-i-cinquè volum de L'Agus i els monstres titulat Un pacte monstruós,  d'en Jaume Copons i la Liliana Fortuny.


  A la venda durant la primera setmana de març!


L'Agus i els monstres vol. 25: Un pacte monstruós, de Jaume Copons i Liliana Fortuny

A partir de 8 anys
Rústic cosit - 176 pàgines - 15 x 21,5 cm - Color
ISBN: 978-84-1158-080-9
12,90 €


Hola, soc l’Agus, l’amic de la Lídia i els monstres. Ja em coneixes, oi? Amb ells he viscut moltes aventures, sobretot perquè el Dr. Brot sempre ens vol fer la punyeta. I aquesta vegada hem tingut un bon ensurt: ha perdut el Llibre dels monstres! Els monstres en tenen una pàgina, però sense el llibre sencer no poden tornar a casa. I la Lídia i jo estem disposats a fer el que calgui per ajudar-los!


Més informació a: Agus and monsters




Font
: Casals/Combel Twitter

28 de febrer 2024

Novetat de febrer de Combel: Bitmax & co vol. 12

Com a novetat de febrer, Combel Editorial, segell editorial del grup Editorial Casals, publica el dotzè volum de Bitmax & co titulat Wagner i família, d'en Jaume Copons i la Liliana Fortuny.


Ja a la venda!


Bitmax & co vol. 12: Wagner i família, de Jaume Copons i Liliana Fortuny
A partir de 6 anys 
Cartoné - 72 pàgines - 15 x 21,5 cm - Color
ISBN: 978-84-1158-109-7
13,90 € 


L’Evo porta tres cadells d’os al Bosc Blau i s’acaba la calma. En Wagner es converteix en el cangur dels ossets mentre busquen la seva mare, però… d’on han sortit? En Bitmax i els seus amics estan decidits a descobrir-ho!

Més informació a: Bitmax & co

 

27 de febrer 2024

Micromecenatge per Bad Swing (còmic i curtmetratge) de Carles Roman

En Carles Roman, autor de Fabi i Fedó i Drac Català, ha engegat un nou projecte de micro-mecenatge a Verkami per poder finançar el seu nou projecte Bad Swing, una obra que consta de còmic i curtmetratge destinada a un públic més adult i amb un contingut un pèl més fosc del que ens te acostumats amb les seves altres dues obres. Vegem-ne tot seguit la campanya:



Us presento BAD SWING, el repte narratiu de realitzar un curtmetratge i un còmic a partir d'una mateixa idea! Un projecte que m'ha dut més d'un any i mig de feina i que ja està gairabé enllestit.

El punt de partida ha sigut fer una comèdia negra amb intriga on tot gira al voltant d'uns elements minimalistes, metafòrics i simbòlics: una dona, un joc innocent, una duna, un osset de peluix i deu pilotes de golf. Amb un subtil rerefons sarcàstic sobre al pensament socio-econòmic imperant al segle XX: el capitalisme elitista, colonialista i masclista on tot s'hi val si em beneficia a mi sense mirar més enllà, sense tenir en compte els possibles danys col·laterals.

El resultat d'aquest projecte seran dues obres diferents sobre una mateixa història. Diferents perquè cada mitjà narratiu adoptarà un llenguatge propi que encamina a recrear la trama d'una manera especial i única.

No es tracta doncs aquí d’una adaptació de còmic a cinema ni a la inversa sinó d’una recreació original escrita per a les dues arts en paral·lel per descobrir quins camins estètics i narratius segueix cadascuna.

L'objectiu final és doble: oferir al lector-espectador gaudir de les dues obres resultants i alhora la possibilitat d'analitzar la història que l'artista-narrador ha volgut explicar en comparar quines variants, artificis o recursos narratius ha triat per a cada una d'elles.

Aquí els personatges de la versió en còmic de Bad Swing!!

La història

L'Archibald Storm, és un ex-assessor financer dels grans bancs de la City de London feliçment retirat a la Costa Brava. Un matí qualsevol surt de casa amb el seu descapotable cap el club de golf i allà es troba amb un contratemps inesperat. Lluny de resignar-se, guanyador nat com és, això el durà a prendre un seguit de decisions poc encertades per aconseguir el seu objectiu: gaudir del seu matí de joc tant sí com no.

Partint d'una descripció cotidiana del personatge principal la història deriva de forma natural en una imprevista intriga criminal.

El còmic

Una pàgina de l'inici de Bad Swing.

L'acabat gràfic serà en blanc i negre, entintat amb pinzell i tinta no digitals i amb grisos de trama mecànica, la tècnica habitual en el manga però amb un dibuix que s'inspira més en l'estil de còmic clàssic nordamericà.

Jugant amb una narrativa pausada i de grans vinyetes que, poc a poc, anirà fraccionant-se i fent-se més tensa com la mateixa història.

Tindrà 64 pàgines en paper porós i amb coberta a color de cartoné de 300gr.

Obrirà una nova línea al segell Còmics Roman: Trama Negra. Destinada a un públic més adult i amb un contingut un pèl més fosc del que l'autor ens te acostumats a les seves col·leccions habituals del Drac Català i Fabi i Fedó.

Aquí podeu fer un tastet de les primeres pàgines...
Cliqueu aquí per fullejar!

El curtmetratge

Mr. Archibald Storm és interpretat per Arthur Strange. Cartellera nº1

A través de la productora amateur Produccions nicinc dirigida pel mateix Carles Roman i amb alguns dels seus actors habituals com Arthur Strange, amb qui ja va adaptar el conte d'Edgar Allan Poe The Oval Portrait, la càmera de Roman ens presentarà un personatge carismàtic i a primer cop d'ull entranyable però que, poc a poc, ens oferirà un recital de decisions i pensaments molt qüestionables que el conduiran fins a un atzucac.

L'essència del mestre Hitchcock és pot respirar sota el vol de les gavines, l'innocent duel entre el vell i l'osset de peluix i la tensió que provoca la recerca final de les pilotes.
Cliqueu aquí si voleu veure el trailer de Bad Swing!!

Produccions Nicinc. Qui som?

Produccions nicinc és un equip de cinema amateur on hi participen com a actors i ajudants de producció una colla d'amics i coneguts que aporten el seu coneixement, aptituds o talent natural. L'Objectiu fer cinema amateur amb "quatre duros" però cercant la qualitat i l'esperit d'entreteniment més proper al cinema de gènere que no pas al "d'autor".

Aquí teniu tot l'elenc de Bad Swing caracteritzat en els seus personatges...

I aquí els que hem estat darrere les càmeres...


Les recompenses

Què obtindreu amb el vostre mecenatge?

Si trieu el Lot Bàsic BAD SWING obtindreu dues coses: el còmic (imprès) i el curt (enllaç o descàrrega).

Si trieu el Lot Extra BAD SWING obtindreu també el còmic i el curt més altres articles únics que us mostrarem a continuació...

1-El còmic de 64 pàgines en blanc i negre i format Din-A4 29,7x21 cm. Encetarà la nova línia de Còmics Roman: Trama Negra.

El concepte de la portada és el mateix pel còmic i curtmetratge

2-El curtmetratge

La durada del curt és de 21 minuts i n'hem fet una versió en anglès i una en català. Està filmat entre l'Alt i el Baix Empordà. La part principal al Golf de Roses, a la gola del Fluvià, el novembre i desembre de 2022. S'ha editat durant la primavera del 2023. La música original s'ha acabat a finals d'agost de 2023. Ha sigut seleccionat i estrenat aquest novembre passat a dos festivals de cinema. El Festival de Cinema de Girona i el Baidefest de Roses.

Banner o versió apaïsada per a internet del cartell publicitari.

Les altres recompenses exclusives que obtindreu amb el Lot Extra BAD SWING per només 50€ a més a més del còmic imprès i el curt són les següents:

3-El teu nom inclòs als crèdits del curt com a mecenes especial.

4-Una pàgina original del còmic Bad Swing tamany A3 a tinta dibuixada per Carles Roman o si ho preferiu un dibuix original a tinta i dedicat de qualsevol personatge de Bad Swing.

La pàgina original ja paga el cost sencer d'aquest Lot Extra!!

5- Dos Prints Din-A4: el Cartell del curt + la coberta del còmic.

Una idea, dos portades, cinema i còmic creats en paral·lel

6- Print del Banner +Dues Cartelleres (fotograma del curtmetratge amb el títol del curt com les que es posen a l'entrada dels cinemes). Din-A4 apaïsat. Podeu triar-ne 2 entre 12 models diferents.

Com si anéssiu al cinema! Cartellera Nº2.

Si les pengeu a casa podeu sorprendre als vostres amics o familiars. Segur que aquesta no l'han vista a Netflix! Aquí teniu les 10 restants...


I així us podeu fer una petita idea de com pot ser el curt sense veure el tràiler.


7-Un punt de llibre del còmic Bad Swing.

Es possible que no el feu servir perquè potser us llegireu la història d'una tirada!

8-Accés a totes les produccions nicinc disponibles fetes fins aquest 2023 inclosa la darrera Barbie Hell encara en procés.

Bé, ja veieu que per 50€ ningú us donarà tants articles especials!!!

L'autor i director

L'increïble home que publica còmic català des de l'any 2000!!!

Pels que no em conegueu soc Carles Roman dibuixant de còmics, creador del Drac Català i Fabi i Fedó, ciutadans d'Empúries. Publicats actualment des de 2016 a Còmics Roman, el meu segell editorial alternatiu. I també soc un aficionat al cinema amateur a qui li agrada de tant en tant fer curtmetratges i d'aquí la creació de Produccions Nicinc.

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions es destinaran a cobrir les despeses de la impressió del còmic i de la producció del curt i la seva participació a Festivals o sales de projecció. A més a més fareu possible amb la vostra ajuda que els meus projectes de còmic i els de Produccions Nicinc puguin anar endavant i seguir creant noves històries per a tots vosaltres.

Calendari previst

Si el Verkami s'assoleix amb èxit podreu tenir el curt immediatament un cop finalitzi la campanya. El còmic el rebreu a finals de febrer o principis de Març.

+ Info

Us deixo aquí els meus enllaços a les xarxes socials...

Al meu blog i trobareu molta més info sobre els meus còmics i també sobre produccions Nicinc.
carlesroman.blogspot.com

Pots seguir-me també a instagram, you tube, etc
instagram draccat
youtube @produccionsnicinc
facebook carlesroman70
twitter DraccatRoman




Novetat de març de Cruïlla: Catninja vol. 1

Per aquest pròxim mes de març, Cruïlla ens porta una nova sèrie de còmic titulada Catninja, de Matthew Cody i Yehudi Mercado. Fins al moment s'han publicat originalment cinc volums.



  A la venda el 7 de març!




Catninja vol. 1, de Matthew Cody i Yehudi Mercado
Traducció de Josep Sampere i Martí 
Rústica - 164 pàgines -  Color
ISBN: 978-84-661-5714-8
12,50 €


Tot i que va ser criat per un mestre ninja molt amable des que era un mixet petit, el Claudi ara es passa el dia fent el manta a casa del seu nou amo, un nen d'onze anys. Però quan hi ha problemes, es posa la màscara i es converteix en Catninja, el protector secret de Metro City.  Aneu amb compte, dolents de Metro City! El Catninja és molt més que un mem d'internet. És el pitjor enemic del mal, el mestre silenciós del Cat Fú i de l'art de rascar-se!



 


Informació aportada per Jaume Tugores

Herba

Títol: Herba
Títol original
: 풀 (Pul)
Autora: Keum Suk Gendry-Kim
Traducció de: Yasmine Bonjoch Luna
Publicat per: Reservoir Books, gener de 2024
Format: Rústic amb solapes - 15 x 21,2 cm - 488 pàg. - B/N
Preu: 23,90 €







 

 

Fou a finals d'octubre de l'any passat, quan vaig saber que Reservori Books, segell editorial del grup Penguin Random House, publicaria en català aquest passat gener l'obra multipremiada Herba de la sud-coreana Keum Suk Gendry-Kim, que la mateixa editorial ja havia publicat en castellà el febrer de 2022, i que fou publicada originalment en coreà el 2017.

Herba és la memòria biogràfica real d’una supervivent: la Lee Ok-Sun, una jove coreana que durant la guerra del Pacífic, coincidint temporalment i geogràficament amb la Segona Guerra Mundial a l'Àsia oriental, va ser explotada com a «dona de conhort», un eufemisme utilitzar per a l’exèrcit imperial japonès per referir-se a les esclaves sexuals.

A partir de les diverses trobades que va mantenir amb la Lee Ok-Sun en una casa del compartir, tal com s'anomenen les residències per a antigues dones de conhort, Keum Suk Gendry-Kim ens mostra la seva vida. 

Comencem per la seva infantesa on la petita Ok-sun tenia el somni de poder estudiar, però l'ambient humil i extremadament pobre on va créixer li va impedir, a més va comportar que  fos venuda successivament a diverses famílies adoptives, esperant complir el somni d'estudiar, però només hi va trobar explotació laboral i maltractaments, el 1942, estant Corea i també part de la Xina ocupada pel Japó des de feia temps, fou capturada i traslladada en una base aèria a la Xina, on va començar el seu infern, el qual va compartir amb altres noies, sent obligada a servir sexualment als militars japonesos. Serien tres, però llargs anys on només vivia perquè la mort no li va arribar, a diferència d'altres companyes de captiveri.

Amb la fi de la guerra, i amb la consegüent derrota del Japó, ella i les altres noies foren alliberades però amb un futur inestable, i degut aquests darrers anys, malauradament també repudiada. Finalment, va trobar una llarg on fou acceptada i així, d'una manera o altra, va refer la seva vida, a pesar de tot el que li havia succeït.

A part de posar-se èmfasi a aquests anys d'esclavitud sexual, també tot el que comportava, fos malalties o embarassos, entre altres, també se'ns mostra com l'exèrcit i poders japonesos actuaven impunement els territoris que ocupaven, especialment amb la població civil fos xinesa o coreana. També coneixerem com era la societat coreana llavors, sent fortament patriarcal, amb tot allò que comportava. I tampoc no hi falta la natura, recurs narratiu que molt sovint s'utilitza per evitar mostrar-nos les escenes més violentes, i que el mateix títol ens indica: herba com a metàfora per aquelles noies que tot i ser trepitjades, van decidir resistir i fer conèixer el que van passar. 

Herba ens mostra un llarg període considerat encara avui com un dels més foscos del segle XX, quelcom que l'alta política japonesa es resisteix a demanar perdó, cosa que l'obra també es mostra.

Aquest còmic ha esdevingut un nou referent del còmic històric i biogràfic, mostrant-nos les parts més fosques dels nostres conflictes bèl·lics, malauradament utilitzats en tots ells i encara ara: la violència sexual com a arma de guerra. 


Marc "Llop Segarrenc"

Novetats de març de Barcanova: Batcat i Gata Rebel Episodi 1

Per aquest març, Barcanova, segell editorial del Grup Anaya, ens porta Batcat de Meggie Ramm, i el prime episodi de Gata Rebel, d'Aaron Blabey (Males Bèsties), titulat La Cuqui Cat a la carretera.


A la venda el 7 de març!


Batcat, de Meggie Ramm
Traducció d'Ada Guiteras
Infantil, a partir de 6 anys
Rústic - 96 pàgines - 14 x 20 cm - Color
ISBN: 978-84-489-6358-3
14,90 € 


Un còmic per aprendre a acceptar-se un mateix i acceptar els altres

A en Batcat li encanta estar sol a casa seva. A la seva casa de l'arbre, passa l'estona jugant a videojocs i veient la televisió. Però, quan en Batcat, de sobte, es veu perseguit per un molest fantasma que roba gelats, anirà a visitar una bruixa perquè l'ajudi a fer un encanteri que permeti eliminar definitivament aquest espantós fantasma.


Gata Rebel Episodi 1. La Cuqui Cat a la carretera, d'Aaron Blabey
Traducció de Núria Ventosa

Infantil, a partir de 8 anys
Cartoné - 192 pàgines - 15 x 19 cm - Color
ISBN: 978-84-489-6300-2
13,95€


Una nova sèrie de còmics de l'autor de Males Bèsties


Arriba una altra sèrie de còmics de l'autor de Males Bèsties. Una hilarant història protagonitzada per una gata mimada que és molt més dura del que ningú s'imagina. Què passa quan l'estrella de vídeo de gatets més gran del món és acusada d'un crim que no ha comès? Doncs que es converteix en una gata a la fuga, això és el que passa. Però, com evitar la captura i demostrar la teva innocència quan ets el felí més famós del planeta? Bé, no és fàcil. Segueix la Cuqui Cat mentre passa de ser superestrella dels mems a l'enemic públic número 1. És una superdolenta? Un bufó famós a Internet? O una noia que s'acaba de subestimar seriosament?






Font
: Anaya PDF pàgs. 37 i 39

Informació aportada per Jaume Tugores

Novetat de març de Distrito: Wind Breaker vol. 7

Per aquest pròxim mes de març, Distrito Manga, segell editorial de Penguin Random House, publicarà el setè volum de Wind Breaker de Satoru Nii.


A la venda el 7 de març!



Wind Breaker vol. 7, de Satoru Nii
Traducció de Víctor Gomà
Rústica amb sobrecoberta - 192 pàgines - 13 x 18 cm - B/N
ISBN: 9788419686046
9,95 €


En aquest volum finalitza la trobada entre la KEEL i la Bofûrin, qui s'alçarà victoriós en aquesta batalla?

En Haruka Sakura s'ha traslladat a l'institut Fûrin, on hi ha els delinqüents més forts.
Després de guanyar-se la confiança dels seus companys, aquests l'ascendeixen a delegat de curs. No obstant, sense temps per poder situar-se, un gir inesperat dels esdeveniments fa trontollar la nova vida d'en Sakura. Per poder salvar l'amic de la infància del seu company de classe, en Sakura i els seus companys de primer any han d'entrar a la fortalesa de la violenta i temuda banda KEEL. Seran capaços de defensar-se dels seus enemics?



26 de febrer 2024

Novetats de març d'Inuk (1a part): Sucre

Per aquest febrer, Inuk Books, segell editorial del grup Abacus, com a primera novetat del mes publicarà Sucre de Marina Tena, un còmic autobiogràfic sobre la diabetis.

Com a segona novetat de març, de la segona quinzena del mes i que publicarem pròximament, hi haurà Silenci de Fernando Llor i Nil López, un còmic sobre l'assetjament escolar.


A la venda el 4 de març!


Sucre,
de Marina Tena
Rústic
- 222 pàgines - 14,8 x 21 cm - Color
ISBN: 978-84-19968-11-1
19,95€


El primer còmic autobiogràfic sobre la diabetis.

Quan a la Marina li diagnostiquen diabetis, creu que tot continuarà igual. Però a partir d’ara, res serà igual. Com és la vida real d’una noia que cada dia ha de preocupar-se per mantenir-se viva? Des de la infantesa a l’edat adulta, Marina Tena fa un recorregut honest i ple d’emocions de la seva pròpia experiència vital com a diabètica, que també podria ser l’experiència de molts altres nois i noies amb una malaltia crònica diagnosticada. Una lliçó vital colpidora que no deixarà a ningú indiferent, on la malaltia és important, però encara ho és molt més l’amor per la vida, la passió pels petits detalls del dia a dia i, per sobre de tot, la superació personal.

 

Marina Tena és dissenyadora gràfica i il·lustradora freelance i va créixer a Barcelona mentre jugava a fer llibres i els repartia entre els seus amics al pati d’escola. Ara que és adulta, transita el nexe entre els dos mons per crear cadascun dels seus projectes, sempre característics per les seves formes i un (desbordant) ús del color. Podeu saber més sobre ella a les xarxes socials, on la trobareu com a @marinatenax.


Font: UDL

Informació aportada per Jaume Tugores


Novetats de març d'Edebé: Simon i Chester vols. 1 i 2

Com a novetats del pròxim mes de març, Edebé amplia la Col·lecció Còmic amb els dos primers volums de la sèrie Simon i Chester de Cale Atkinson titulats Superdetectius! i Súper festa de pijames!.

A la venda a patir del 6 de març!


Simon i Chester vol. 1 Superdetectius!, de Cale Atkinson
Traducció de Martina Garcia Serra
Col·lecció Còmic
A partir de 6 anys
Cartoné - 64 pàgines - 18 x 23 cm - Color
ISBN: 978-84-683-7055-2
13 €





Aquest còmic ho té tot, Chester! Misteri! Detectius! Perill! Emoció! Galetes! GALETES?! Ja m'agrada aquesta historia!
 
 


Simon i Chester vol. 2 Súper festa de pijames!, de Cale Atkinson
Traducció de Martina Garcia Serra
Col·lecció Còmic
A partir de 6 anys
Cartoné - 88 pàgines - 13 x 18 cm - Color
ISBN: 978-84-683-7056-9
13 €


Les festes de pijames són les meves preferides! Xips, pizza, samarretes de volants, pastissos… Sí… Espera, què?!
 
 
 
 
 


Font
: Simon i Chester 1 Casa del llibre i Todos tus libros,
Simon i Chester 2 Casa del llibre i Todos tus libros
 
Informació aportada per Jaume Tugores

Novetats de març d'entreDos: Hooky 3

Per aquest mes de març, entreDos Editorial publica el tercer i darrer volum de Hooky, el manga de Míriam Bonastre Tur, de gran èxit a Webtoon.



Prevista la venda a patir del 6 de març!



Hooky volum 3, de Míriam Bonastre Tur
Traducció de Yannick Garcia
A partir de 12 anys.
Rústica amb solapes - 400 pàgines - 14 x 20,5 cm - Color
ISBN: 978-84-18900-66-2
18 €


Temàtica: còmic i manga; màgia, profecia, bruixes i bruixots; prínceps i princeses; bessons


Aquest darrer volum de Hooky ens porta un desenllaç fascinant i commovedor a parts iguals per a la sèrie que ha estat un èxit de vendes.

Després de patir tres anys de regnat en contra de la màgia —i tres anys de desconnexió dels germans bruixots, la Dani i en Dorian—, la princesa Mònica, en Nico, en Damien i el príncep Guillem saben que ara els toca a ells salvar el regne, i també els seus amics, abans no el devori la foscor.

Decidits a esbrinar les circumstàncies de la desaparició d’en Dorian i a rescatar la Dani de la seva misteriosa maledicció, el grup s’embarcarà en una missió que els durà d’un confí a l’altre del regne, posaran a prova la seva amistat, serem testimonis de nous enamoraments i el passat els donarà la clau del futur.

 


Fonts: Made llibres, Todos tus libros

Informació aportada per Jaume Tugores

Novetats de març de Liana (1a part): Planeta Pu 1. Canvi de plans

Per aquest març, en primer lloc Liana Editorial ens porta el primer volum de Planeta Pu titulat Canvi de plans, de Cecilia Moreno i Miguel Can.

A la segona quinzena de mes, ens arribarà Tiko & Mika. El nen amanit.


A la venda el 6 de març!



Planeta Pu 1. Canvi de plans, de
Cecilia Moreno i Miguel Can
Traducció de Núria Molines Galarza
Col·lecció El manglar
Rústic amb solapes  - 72 pàgines - 17 x 23 cm - Color
ISBN:  978-84-10158-03-0
16 €


«Per què no anem d’excursió a Selva Pu?» Sisplau


Pu és tan adorable que ningú no pot negar-li res del que demana, sobretot quan diu «si us plau». El problema és quan les seves peticions comencen a ser una mica massa… estrafolàries. Que no s’haurà convertit en un petit dictador? Una cosa és clara: cal canviar els seus plans.

Descobreix les aventures de Planeta Pu, un món ple de llocs fascinants i d’habitants peculiars. Els Pus s’enganyen, però n’aprenen i, sobretot, mai no pleguen veles davant les adversitats. Combinen les seves habilitats, treballen en equip i resolen crisis planetàries cada setmana. Els hi va la vida!





Informació aportada per Jaume Tugores

25 de febrer 2024

Novetats de març de Kómikids (1a part): Emili i Margot 5

Com a primera novetat de març de Kómikids, ens arriba el cinquè volum d'Emili i Margot, titulat El món al revés, d'Anne Didier, Olivier Muller i Olivier Deloye.

A més avancem que com altres llançaments de març de Kómikids, també hi haurà el segon volum d'Els dracs de Nalsara  i l'onzè volum de La terrible Adèle.


A la venda a partir del 6 de març!



Emili i Margot vol. 5 El món al revés, d'Anne Didier, Olivier Muller i Olivier Deloye
Traducció de Marga Gómez Borràs
Rústic - 96 pàgines - 16 x 20,5 - Color
ISBN: 978-84-19183-60-6
11,95 €



Els monstres ho fan tot al revés. Poden fer que algú sigui molt xerraire, provocar un munt de lapsus de memôria, envellir tothom cent anys, aturar el temps una estona o canviar l'hivern en estiu. Però, per al emili i la Margot, això representa tot un respir, perquè aixi poden descansar de la vida del castell, dels deures escolars i sobretot de les bones maneres!







Fonts
: Emili i Margot Todos tus libros i Punxes

Informació aportada per Jaume Tugores

Novetats de març de Planeta: DB SD 9, Haikyû 9 i One Piece 6

Com a novetats de març, Planeta Cómic, ens porta tres novetats en català: El volum 9 de Bola de drac SD, el volum 9 de Haikyû!!, i per acabar el 6è volum de One Piece.

A la venda el 6 de març!


Bola de drac SD vol. 9, de Naho Ohishi i Akira Toriyama
Traducció d'Agnès Pérez Massegú
Col·lecció Manga  
Rústic amb sobrecobertes - 192 pàgines - 11,1 x 17,7 cm - Color
ISBN: 978-84-1161-129-9
10,50 €
 


Una paròdia super-deformed!


En Goku ha quedat malferit arran de l’enfrontament contra els subordinats d’en Freezer. A en Krilín, en Son Gohan i en Vegeta els toca fer front a en Freezer, però, per sort, en Cor Petit els va a ajudar. Malauradament, quan el malvat tirà es transforma, esdevé massa fort per a ell... però, de sobte, en Vegeta es torna més poderós i assegura que s’ha convertit en un superguerrer!


Haikyû!! vol. 9, de Haruichi Furudate
Traducció de Sandra Nogués Graell
Col·lecció Manga
Rústica amb solapes-  192 pàgines - 11,1 x 17,7 cm - B/N
ISBN: 978-84-1161-070-4
8,50 €


Un manga de voleibol!

El Karasuno es fixa un nou objectiu i es posa en marxa impulsat per la frustració de perdre contra l’Aoba Jôsai. Entremig de tot l’entusiasme per l’expedició a Tòquio que han organitzat, els esperen els exàmens finals! Però si suspenen, no podran anar a Tòquio... Quin destí els espera al Hinata, el Kageyama, el Tanaka i el Nishinoya, que són a punt d’endur-se un suspens!?



One Piece vol. 6, d'Eiichiro Oda
Edició 3 en 1
Traducció de Sandra Nogués Graell
Col·lecció Manga
Rústica amb solapes -  576 pàgines - 12,8 x 18 cm - B/N i color
ISBN: 978-84-1161-119-0
16,95 €


Uneix-te a la tripulació d'un dels manga més venuts!

En Ruffy i els seus companys decideixen que en Tony Tony Chopper sigui un dels seus. Però un trist esdeveniment del passat va deixar una gran ferida al cor del ren de nas blau…


23 de febrer 2024

Novetat de març d'A fin de cuentos: El Bubú i el seus amics

Com a novetat de març d'A fin de cuentos, arriba el seu segon còmic titulat El Bubú i el seus amics de Yoon-sun Park.


A la venda el 4 de març!



El Bubú i els seus amics, de Yoon-sun Park
Traducció de Daniel Cortés Coronas
A partir de 7 anys
Rústica - 96 pàgines -  17 x 23 cm - Color
ISBN: 978-84-124908-7-9
18 €


El Bubú és el gos del Tonet. Imprevisible i esbojarrat, és el company ideal per viure emocionants i fantàstiques aventures amb els seus amics del barri.

El Bubú és el gos del Tonet. Amb la Zoè i el Raül, dos amics del barri, passen l’estona imaginant mons plens de follets, claus màgiques i objectes que cobren vida. Però... i si tot això existís de debò? En aquest còmic sorprenent i fantasiós de Yoon-Sun Park, seguim el trempat grup d’amics i l’irrepetible Bubú en cinc divertidíssimes aventures on ens endinsem a través dels ulls dels nens i del gos.



Font: UDL

Informació aportada per Jaume Tugores

21 de febrer 2024

El Comic Barcelona amplia la seva oferta cultural amb nova secció i cartell d'Emma Ríos

Emma Ríos signa un cartell personal i intransferible que reivindica la llibertat creativa i el traç autoral.

El major esdeveniment nacional dedicat al còmic es celebra del 3 al 5 de maig, amb una àmplia oferta cultural d’activitats, interessants sorpreses i una notable alineació d’artistes convidats, amb projecció internacional. A més d’inaugurar una nova secció dedicada a la ciència-ficció i la fantasia, les exposicions segueixen mantenint un especial protagonisme, amb una mostra molt especial dedicada al gran Ibáñez. La relació del còmic i el cinema d’animació, en plena ebullició, també tindrà el seu espai en el marc d’una programació variada que posa el focus en les vinyetes i la seva relació en expansió amb altres disciplines artístiques.

Comic Barcelona celebra la seva edició 42 ampliant la seva oferta cultural, amb noves incorporacions a una programació de per sí nodrida i variada que pretén ampliar el ventall de públic i ofereix una panoràmica completa de l’actual paper de la historieta a la cultura popular. A més de reflectir l’actualitat del mitjà, donar visibilitat a nous talents i dona aixopluc a les últimes tendències, sense oblidar la seva història, l'esdeveniment presenta activitats de nou encuny que recullen la interactivitat de les vinyetes amb altres disciplines artístiques.

El públic aficionat al còmic, i tota ment inquieta que vulgui apropar-se a Fira Barcelona Montjuïc, del 3 al 5 de maig, podrà gaudir amb una programació cultural pensada per tots els públics, incloent el familiar, amb el còmic i els seus artistes com a inspiració. Les vinyetes, i els seus autors i autores, seran protagonistes en trobades, xerrades, taules rodones, podcasts en directe, signatures, projeccions, concerts, concursos… L'eclèctica oferta de Comic Barcelona respon a l’interès d’una audiència apassionada per la historieta, però també a la inquietud del visitant casual que busca experiències culturals que compartir.

2024 es l’any de la secció Utopia, nom del nou espai de Comic Barcelona, dedicat a les connexions de l'art seqüencial amb la ciència ficció i la fantasia, temes que han servit de referència a Emma Ríos per realitzar el cartell de l’edició d'aquest any. L’aplaudida autora de ‘Bella muerte’ signa una imatge original i personal, amb el seu poderós estil, una mostra exemplar de llibertat creativa i imaginació, amb subtils referències, que donen un cop de puny a la taula en un moment en el qual urgeix reivindicar l’autoria i el treball dels/de les nostres creadors/es visuals.

L’innovador apartat Utopia comptarà amb representació de diferents editorials referents al fantàstic, com Minotauro o Puck. A més de presentar les seves novetats, portaran algunes de les seves signatures més reconegudes que participaran en xerrades i taules redones. Tindran protagonisme escriptors/es i il·lustradors/es que han treballat en projectes de gènere, incloent cobertes de llibres fantàstics. Per exemple, el reconegut il·lustrador Tomás Hijo tindrà presència en el saló a través d'una exposició de la seva obra.

Utopia s'uneix a les seccions consolidades Comic Vision i Comic Fantasy, reforçant les activitats paral·leles que relacionen les vinyetes amb altres mitjans, com el cinema i les sèries, el rol i els jocs de taula o la fantasia. L'auditori creixerà en la seva programació com a sala de cinema, ampliant la seva oferta amb premieres i col·laboracions com el Festival de Sitges, amb qui el saló impulsarà un cicle de cinema fantàstic. Enguany el cinema d'animació, creat a les nostres fronteres, directament relacionat amb el còmic, tindrà també especial protagonisme amb la projecció de la multipremiada ‘Robot Dreams’, nominada a un Oscar, entre altres guardons internacionals, i ‘Dispararon al Pianista’, amb la presència de Mariscal i Fernando Trueba presentant la novel·la gràfica.

Comic Vision acollirà una sessió de premiats curtmetratges animats de nova collita, o relacionats amb el novè art, així com cinema infantil i alguna sorpresa. Comic Fantasy, per part seva, amb estrets llaços amb Utopia, acollirà, coincidint en el mes d'estrena de l'esperada pel·lícula ‘Furiosa: de la saga Mad Max’, una exposició homenatge a ‘Mad Max’ que agruparà artistes de diverses generacions pertanyents a l'àmbit del còmic i la il·lustració. No es tracta únicament de la visió personal que cada autor/a ens mostra sobre la mítica saga, també és una gran oportunitat per a "ser testimonis" de la qualitat, varietat d'estils, tendències i sensibilitat dels/de les nostres il·lustradors/es.

Una altra mostra col·lectiva que podrà veure's al Comic Barcelona, lligada a Utopia, serà BRUIXES, amb la figura de la bruixa com a temàtica central. En col·laboració amb els festivals de Terror Molins i la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Sebastià, l'exposició ‘Bruixes – Sorginak – Brujas. Aquelarre il·lustrat’ reuneix 30 bruixes, de trajectòria vinculada al còmic, el disseny i la il·lustració, reunides per a rendir homenatge a una representació essencial en la ficció, literària i audiovisual, que travessa els nostres somnis i malsons. Aquesta mostra ritual compta amb imatges creades per alguns noms indispensables del nostre actual panorama gràfic. Hem invocat a aquesta selecció d'artistes per a homenatjar, amb la màgia del seu talent, la importància i l'atractiu d'un símbol que protagonitza faules i és present en alguns passatges esgarrifosos de la nostra història.

L'exposició estrella d'aquesta 42 edició rendirà un gran homenatge al mestre Francisco Ibáñez, un dels nostres historietistes més populars i creador de Mortadel·lo i Filemó, 13, Rue del Percebe o Rompetechos entre moltes altres sèries. El popular dibuixant va estar sempre molt lligat a Comic Barcelona. A més de la seva presència en pràcticament tots els salons amb les seves sessions de signatures, va ser el guanyador del Gran Premi al 1994, autor del cartell de la trenta-quatrena edició i protagonista de diverses exposicions d'originals. Enguany, Comic Barcelona vol rendir-li un gran homenatge, recordant la seva figura i el que suposa tant per a la indústria com per als seus lectors. Es tracta d'una mostra molt especial, diferent a les que ha estat objecte Ibáñez fins ara. Una exposició amb la col·laboració de la família de Francisco Ibáñez i de la seva editorial, Penguin Random House.

“El nostre Ibáñez”, títol de la mostra comissariada per Toni Guiral, estarà dividida en tres parts: “L'Ibáñez dels lectors”, “L'Ibáñez de la professió” i “L'Ibáñez més íntim”. El primer apartat reunirà aportacions dels propis lectors després d'una campanya a xarxes socials. El segon reproduirà dibuixos realitzats per professionals del còmic al 2016 amb motiu de l'exposició que Comic Barcelona li va dedicar a Ibáñez quan va complir 80 anys. Per últim, no faltaran originals de la seva collita, però, molt poc vists o inèdits. Pàgines realitzades al llapis, esbossos, dissenys de personatges, historietes inacabades o algunes de les historietes dels seus primers anys de professional.

Una altra exposició essencial que podrà gaudir-se del 3 al 5 de maig serà la dedicada a la guanyadora del Gran Premi de Comic Barcelona del 2023, Trini Tinturé (Lleida, 1935- 2024). La mostra “Trini Tinturé, encantadora de vinyetes”, és una revisió de tota l'obra de la genial autora, produïda per Ficomic amb la indispensable ajuda de la seva filla, Maris Kopcke. Dividida en cinc parts, oferirà originals i algunes reproduccions de: els seus treballs per a publicacions romàntiques i de fades en editorials espanyoles; la sèrie Emma és encantadora; les seves col·laboracions pel mercat britànic; les sèries que va realitzar per editorials dels Països Baixos i un espai dedicat a uns altres dels seus treballs, que inclourà dibuixos dels seus inicis, dissenys de Barbie, postals de Nadal, historietes publicades a Alemanya i una mostra de l'última obra que estava realitzant amb la guionista Sabra Kemner. Es podrà contemplar també alguns dels seus esbossos. La mostra es completarà amb una selecció de les revistes i llibres que va publicar i una pantalla amb declaracions de l'autora.

Trini Tinturé forma part d'una de les primeres generacions de dones historietistes professionals, que van començar a publicar als anys cinquanta en revistes sentimentals i de fades. Amb l'ànim de fer-les visibles, com a complement a la seva exposició hi haurà una mostra titulada “La generació perduda”, dedicada a la generació de Tinturé.

Les famílies i els més petits podran gaudir, un any més, de l'espai Comic Kids, amb diverses opcions que expandeixen les possibilitats de divertir-se amb l'enriquidor món dels còmics. A la zona especialment creada per al còmic infantil no faltaran tallers de còmic, contacontes, trobades amb autors de còmic infantil i juvenil, així com activitats fixes com el ComicXapa, el ComicPlay o el Pintacares. Continuaran els concerts didàctics pensats per al gaudi de les famílies, després del seu èxit de la passada edició. Sense oblidar a l'auditori les sessions de cinema infantil.

Al 2024 continua amb força la presència d'artistes internacionals amb sessions de signatures pel públic, trobades i masterclass. La llista és molt nodrida, representant els diferents estils i tendències que vertebren actualment el mitjà. Visitaran l'esdeveniment, reforçant la idea de reflectir la seva diversitat: Emma Ríos, Max Sarin, Lisa Lugrin, Gilbert (Beto) Hernández, Liberatore, Sana Takeda, Marjorie Liu, Pepe Larraz, Liniers, Mikael Ross, Martin Panchaud, Fernando Trueba, Javier Mariscal, Tomás Hijo...

Les tres immenses jornades centrades en les vinyetes al Comic Barcelona, amb l'habitual zona comercial i multitud d'activitats paral·leles, també compta amb la secció Comic Pro, impulsada novament amb força per donar veu a l'activitat professional amb un apartat que inclou unes jornades amb diferents ponències i debats relacionats amb diversos aspectes de l'autoria i l'edició de còmics - organitzades en col·laboració amb el Col·lectiu d'Autores-, així com les trobades entre artistes i editors nacionals i internacionals i el mercat de drets.

Comic Barcelona comptarà amb una considerable presència d'expositors, amb nous espais consolidats, com la zona Alter Comic Barcelona, dedicada a les editorials independents. Alguns apartats destacats, com la zona dedicada als Fanzines, ha estat rellançada amb èxit de participació, així com el Artist Alley. L'oferta cultural continuarà buscant i reflectint totes les tendències al sector, amb ponències i debats al voltant de la historieta en les seves múltiples facetes, amb l'autoria i la història del mitjà a les nostres fronteres com a columna vertebral.

El públic variat i entregat que s'acosti al Comic Barcelona podrà gaudir amb una àmplia varietat de vinyetes, d'estils i procedències diverses, que van des dels títols més populars i líders en vendes fins a la innovació i l'atreviment de l'edició independent i creadors/es emergents, sense oblidar als grans clàssics. La secció Comic Fòrum, on els/les convidats/es participen en una entrevista i una trobada amb preguntes per part del públic assistent, enguany podrà veure's en streaming des de qualsevol part del planeta.

El 42 Comic Barcelona, que se celebrarà a Fira de Barcelona Montjuïc, en els Palaus 2, 5 i la Plaça Univers, té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Ajuntament de Barcelona; Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Ministeri d'Educació, Cultura i Esport; Acció Cultural Espanyola (AC/E) i el Carnet Jove.

 

Font: Comic Barcelona

Novetats de març de Norma: Mazinger Z 1, Atac als titans 2, Chainsaw Man 14, Guardians de la Nit 16 i Jujutsu Kaisen 16

A principis d'aquest pròxim mes de març, Norma Editorial treu les seves novetats de manga en català. S'estrena l'Edició Col·leccionista de Mazinger Z, de Go Nagai, anunciada a finals de gener. A més, continuen  l'Edició Col·leccionista d'Atac als titans amb el segon volum Chainsaw Man amb el 14è volumGuardians de la Nit (Kimetsu no yaiba) i Jujutsu Kaisen. La guerra màgica amb el 16è volum.


A la venda l'1 de març!


Mazinger Z Edició Col·leccionista vol. 1 (de 3), de Go Nagai

Ciència-ficció/Acció
Cartoné - 14,8 x 21 cm - 384 pàgs - B/N + 14 a color
ISBN: 9978-84-679-6599-5
16 €


EL MANGA QUE VA MARCAR A TOTA UNA GENERACIÓ!


En Kôji Kabuto, net del científic genial Jûzô Kabuto, s'acaba fent responsable del robot gegant Mazinger Z que va construir el seu avi.


Al principi, en Kôji es veu sobrepassat pels poders increïbles del Mazinger Z, que inclouen un cos recobert d'ultraaliatge Z, motors d'energia fotònica, punys coet i rajos fotònics. Però ben aviat, amb l'ajuda dels membres de l'Institut d'Energia Fotònica del doctor Yumi i el robot Afrodita A, que pilota la seva filla, la Sayaka Yumi, s'enfrontarà a l'exèrcit de monstres mecànics amb els quals el doctor Infern pretén conquerir el món!!


Atac als titans Edició Col·leccionista vol. 2, de Hajime Isayama
Acció/Fantasia
Cartoné - 14,8 x 21 cm - 588 pàgs - B/N + 6 a color
ISBN: 978-84-679-6420-2
24,5 €


L'EREN ÉS UN TITÀ!


Quan tot sembla perdut, un descobriment impactant permetrà a la humanitat tenir un bri d'esperança: L'Eren, un dels membres del cos d'exploració, pot convertir-se en tità! Però seran capaços de controlar l'Eren convertit en tità? Podrà l'Armin convèncer als seus superiors que deixin amb vida a aquest tità-humà? Serà aquest el descobriment que permeti als humans tenir un futur?

 

Chainsaw Man vol. 14, de Tatsuki Fujimoto
Acció / Sobrenatural
Recomanat per a públic adult
Rústica amb sobrecoberta - 11,5 x 17,5 cm - 192 pàgs. - B/N
ISBN: 978-84-679-6751-7
9 €


APAREIX UN NOU DIMONI!


L'Asa tria l'aquari com a escenari per sortir amb en Denji! La noia pretén fer-hi gala dels seus encants per seduir-lo i transformar-lo en arma, però el noi s'entesta a voler anar a veure els pingüins. Tot plegat desemboca en una discussió que de seguida es veu interrompuda per un dimoni. Com s'acabarà aquest malson de cita?


Guardians de la Nit (Kimetsu no yaiba) vol. 16, de Koyoharu Gotouge

Acció / Sobrenatural

Rústica amb sobrecoberta  - 11,5 x 17,5 cm - 192 pàg. - B/N

ISBN: 978-84-679-5862-1

9 €


EN TANJIRÔ COMENÇA UN DUR ENTRENAMENT!



A en Tanjirô li ha arribat el moment de començar a practicar sota la tutela d'en Himejima, el pilar de les roques, que el sotmetrà a un estricte entrenament consistent a meditar sota una cascada, carregar troncs i moure una roca d'allò més grossa. Aconseguirà guanyar-se el reconeixement del pilar? Mentrestant, en Muzan intenta localitzar la Nezuko i l'Ubuyashiki, i cada cop és més a prop d'assolir el seu objectiu...




Jujutsu Kaisen. La guerra màgica vol. 16, de Gege Akutami

Acció / Sobrenatural
Rústica amb sobrecoberta - 11,5 x 17,5 cm - 192 pàgs - B/N
ISBN: 978-84-679-5770-9
9 €


EL MÓN S'OMPLE DE DESTRUCCIÓ I CAOS!


Després d'atrapar en Mahito, en Getô revela part del seu pla. Mentre els bruixots es repleguen per fer front a la fase final de l'incident de Shibuya, en Chôsô descobreix l'autèntica identitat del "cervell" que mou els fils de tot i que ha ocupat el cadàver d'en Getô com un paràsit! La fi de l'incident portarà la destrucció i el caos, i el món farà un gir radical!




Font: Norma PDF pàgines 28 a 32