31 d’agost 2023

Exposició "De València à Bruxelles: Traces de liberté"

La il·lustració valenciana aterra a la capital del còmic!


Del 8 al 10 de setembre, podreu visitar l'exposició "De València à Bruxelles: Traces de liberté" en el BD Comic Strip Festival, un dels esdeveniments més importants del nové art arreu del món.



En el recorregut, descobriràs la història del nové art en territori valencià des dels anys 70 fins a l'actualitat, i com la llibertat ha marcat les obres dels il·lustradors i il·lustradores valencians.

A més, es comptarà amb la presència i el talent de tres grans artistes valencians: Núria Tamarit, Laura Pérez i César Sebastián.

La visita a la fira i a l'exposició és gratuïta.



Font: Espai València a Bèlgica

Informació aportada per Jaume Tugores

30 d’agost 2023

Novetat d'agost d'Animallibres i Bromera: Els Robotots vol. 3

Tot i que inicialment estaven previstos pel maig, finalment aquest agost, Animallibres i Bromera, ambdues del mateix grup editorial, per les edicions catalanes i valencianes respectivament, publiquen el tercer volum d'Els Robotots: Al jardí de les Hespèrides, de n'Oriol Canosa (guió) i en Jordi Sunyer Montfort (dibuix), una sèrie basada en els dotze treballs d'Hèrcules. Es barreja narrativa i còmic. 


A partir d'avui, ja a la venda!
 


Els Robotots al jardí de les Hespèrides, d'Oriol Canosa i Jordi Sunyer Monfort
Animallibres - Col·lecció Zebra
Des de 8 fins a 14 anys
Flexibook - 144 pàgines - 15,5 x 22,5 cm - Color
ISBN: 978-84-19659-32-3 - Animallibres / 978-84-1358-491-1 - Bromera
11,95 € 

La nau HMIS Hèrcules té la pitjor tripulació interestel·lar que hagi eixit mai de la Terra. Sort en tenen, dels seus robots, que s’encarreguen de les missions que no vol fer ningú amb dos dits de front ! La tercera missió dels Robotots: anar al planeta-jardí Hespèrides i agafar una poma d’or d’un valor in- calculable. Però hi ha un petit obstacle: el guardià del jardí és Ladó, un drac de cent caps.

A través de les aventures interestel·lars dels Robotots, els lectors també descobriran el mite dels dotze treballs d'Hèrcules.

 


 
Informació aportada per Jaume Tugores

29 d’agost 2023

Mega Man Megamix vol. 1

Títol: Mega Man Megamix vol. 1
Títol original: New Edition Rockman Megamix (新装版 ロックマン メガミックス)
Autor: Hitoshi Ariga
Traducció de: Ángel-Manuel Ybáñez i David Vega (Nagareboshi)
Publicat per: Ooso Comics, agost de 2023
Format: Rústic amb sobrecoberta -  298 pàgines - 12 x 17 cm - B/N i color
Preu: 12,95 €



Fa anys i panys, com a regal de comunió em van regalar una consola pirata que imitava la Nintendo NES. En aquesta, hi havia no sé quants jocs, però en realitat molts eren diverses versions d'aquests. Per tant, en realitat el còmput final era menor. Però així i tot, no hi faltaven el Mario Bros, el Donkey Kong, el Tetris, l'Arkanoid, alguns jocs de disparar, destacant el de matar ànecs (la consola anava amb una pistola), el Contra i el Rockman, entre altres que ara no recordo. En resum hores i hores, enganxat al televisor i a la consola, passant pantelletes de tota mena, fins que l'interès per la consola es va acabar, tot i que en altres temps l'he recuperat per recordar aquells vells temps.

Com veieu tots aquests noms, són de videojocs clàssics molt coneguts. I un d'aquests n'és el protagonista d'aquesta ressenya, evidentment parlem de "ninotet" blau anomenat Rockman, que és tal com l'he anomenat sempre fins que al 28 Manga Barcelona vaig descobrir que tenia un altre nom, Mega Man, que és tal com es va conèixer aquesta saga de videojocs a Occident. I és que el manga que adapta aquest mític joc de Capcom fou la llicència que ens va anunciar Ooso Comics durant el passat Saló del Manga. En un principi estava planificat pel primer trimestre d'enguany, però finalment el primer volum ha acabat sortint aquest agost.

Mega Man Megamix (Rockman Megamix, en l'original) és
obra de Hitoshi Ariga, que es va publicar originalment com a capítols one-shots a la revista Comic BomBom de Kodansha entre 1995 i 1998 (dos volums recopilatoris, els abrils de 1997 i 1998). Posteriorment al Japó també ha estat publicada per Enterbrain (tres volums, febrer, març i abril de 2003), i Weldge Holdings (2 volums, maig de 2009), i finalment la de  fukkan.com (2 volums, febrer i març de 2015),  que és la que ens ha portat Ooso Comics.  El fet que hagi tingut diverses edicions, ha donat lloc que el contingut hagi anat variant al llarg del temps, creant-se nous capítols i modificant-se alguns i, per tant, aquesta última podríem considerar que és l'edició definitiva fins al moment.

En un món on els robots formen part del dia a dia de la humanitat, el Dr. Thomas Light aconsegueix crear un nou robot, en Rock, un androide amb sentiments humans, el qual la seva principal funció és ajudar el seu creador a gestionar els robots industrials que ajuden als humans. Un dia, els robots es giren en contra del seu creador i comencen a atacar la població i a destruir-ho tot. En Rock, decidit a impedir que provoquin el caos, i que tot torni a la normalitat, demana al Dr. Light que el transformi en un robot de combat, i així esdevé el Mega Man.

Al darrere d'aquest trasbals, hi ha el Dr. Wily que vol dominar el món, i així ha manipulat els robots industrials creats pel Dr. Light per aconseguir-ho. Aquest són en Cut Man, en Fire Man, en Guts Man, l'Ice Man, en Bomb Man i l'Elec Man, que justament són els robots que al primer videojoc de la saga, en Mega Man ha de derrotar, i aquesta batalla és el que se'ns mostra en el primer capítol, i tot homenatjant la saga al llarg dels següents capítols.

Concretament, aquest primer capítol, El naixement del Mega Man, fou creat el 2003, el que va comportar que el segon capítol 
Orde de destrucció, que es basa en videojoc Mega Man 2, i original de 1995, es va haver de modificar el 2003, per tal que en fos la continuació. El tercer capítol que inclou aquest primer volum és Cor Metàl·lic, publicat originalment el 1996 com a continuació d'Asteroid Blues inclòs a Mega Man Gigamix també de Hitoshi Ariga (Weldge Holdings, 3 volums, 2009 - 2010). Per aquesta ocasió, hi ha una sèrie de vinyetes que resumeixen aquesta història. I com a darrer i quart capítol, tenim El robot del retorn assassí, original de 1996.

Aquells lectors que han seguit els diversos videojocs de la saga, segurament coneixeran a més profunditat els diferents elements que apareixen, especialment els diferents robots a què s'enfronta en Mega Man, però així i tot, la lectura es gaudeix, sense necessitat d'haver-hi jugat. I tot i ser un komodo, destinat a un públic infantil, d'acció no en falta, i el fet de tractar el ja antic i conegut tema de la relació entre humans i robots, és a dir, les famoses lleis de la robòtica d'Isaac Asimov, que tot i no mencionar-se explícitament, evidentment a la seva manera s'hi fa referència. Com sempre que una obra sigui infantil, no vol dir que un adult no la pugui gaudir, i fins i tot, llegir-la amb uns altres ulls.

A més, però cal destacar les pàgines extres que s'inclouen al final del volum, on tenim la historieta Els creadors del Mega Man (Primera part), on se'ns explica de manera versionada, com es va desenvolupador el videojoc original, seguit d'uns comentaris d'en Keiji Inafune, un dels creadors originals del videojoc, que elogia el treball de Hitoshi Ariga, i per acabar tenim, les dues historietes de dues pàgines: La història secreta del naixement del Mega Man 1 de 2009, on ens parla justament de com va tenir lloc la creació d'
Els creadors del Mega Man (Primera part),  i La història secreta del naixement del Mega Man 2 de 2015, on ens parla de les diverses edicions de Mega Man Megamix i dels capítols que inclou aquest primer volum. Sense dubte un material que ens permet aprofundir millor en l'obra de Hitoshi Ariga com també en la saga en general. 

Com ja ens té acostumats Ooso Comics, l'edició manté les característiques dels altres mangues que han publicat, que continua sent encolat, però amb alguns canvis que cal comentar. En primer lloc, sota la sobrecoberta, com a portada i contraportada hi tenim les il·lustracions de coberta dels volums 1 i 2 d'Enterbrain, també incloses a dins a la pàgina inicial en color, on també hi ha la del primer volum de Weldge Holdings. A més la traducció de les onomatopeies en japonès, forma part de les vinyetes com a dibuix, com passa en la majoria dels mangues actualment, i no pas com nota a peu de vinyeta, com fins ara feia l'editorial. Tot un encert aquest canvi.  I els qui al seu moment han comprat el manga mitjançant la pre-venda, hem rebut un clauer simulant el comandament de la Nintendo NES.

Sense dubte, un plaer haver pogut redescobrir aquest mític personatge de videojoc, ara en format manga gràcies a Ooso, que suposem que si té una bona rebuda, també ens pugui arribar el mencionat Mega Man Gigamix, també reeditat per Fukkan.com el 2015. Abans, però tocarà l'arribada del segon volum de Megamix. I mentre l'esperem us ha vingut ganes de cercar el videojoc original per jugar-hi? Doncs sense cap dificultat el trobareu per Internet. 


Marc "Llop Segarrenc"

Novetat de setembre de Combel: Les aventures d'en Massagran vol. 1 i 2

Aquest setembre Combel Editorial recupera un dels clàssics del còmic català de la nostra literatura: Les aventures d'en Massagran de Ramon Folch i Camarasa i il·lustrades per Josep Maria Madorell, basades en les novel·les de Josep Maria Folch i Torres, el pare de Ramon Folch. Aquesta nova edició comptarà amb tres volum que recopilaran els 15 àlbums originals. Els dos primers volums sortiran en motiu de la Setmana del Llibre en Català on també tindrà lloc la seva presentació, el diumenge dia 10 a les 4 de la tarda. El tercer i darrer àlbum es publicarà el 2024.


Compartim aquí la nota de premsa que ens ha arribat des de Combel Editorial.

En aquesta edició especial, Combel Editorial recupera tots els còmics d’en Massagran, l’antiheroi més popular de la literatura juvenil catalana: un noi bondadós, pacífic i amb molt sentit de l’humor, ple d’inquietuds i amb un esperit aventurer que el porta a viatjar a països exòtics, on viu tota mena de peripècies.

• D’aquest personatge cabdal de la literatura catalana de tots els temps, se’n van fer versions teatrals l’any 1913 al Teatre Romea, En Massagran a la brasa; el 1920, amb la versió lírica Les aventures d’en Massagran, i el 2005 al Teatre Nacional de Catalunya, amb una versió de Joan Castells. També s’ha emès en format d’animació en una sèrie de dibuixos animats que es va poder veure durant els anys noranta a TV3.

• Amb la col·laboració de la Fundació Folch i Torres, prefaci a càrrec d’Oriol Izquierdo i pròleg del periodista Xavier Graset, aquest projecte estarà format per tres volums. Els dos primers es publicaran al setembre de 2023 i el tercer veurà la llum el 2024.

• L’any 1910, abans de la publicació de Tintín (1929), Josep M. Folch i Torres amb el text i Joan Junceda amb les il·lustracions van donar vida al personatge en l’obra Aventures extraordinàries d’en Massagran, una novel·la que es va publicar en forma de fulletó al periòdic En Patufet. Va seguir un segon títol, Noves aventures d’en Massagran.

• L’any 1982, amb autenticitat i sentit de l’humor, Ramon Folch i Camarasa, fill de Josep M. Folch i Torres, va fer l’adaptació de les dues novel·les al còmic i va escriure’n tretze historietes més. Tots els còmics van ser il·lustrats per Josep M. Madorell

En el següent enllaç podeu ampliar la informació. 

 

Les aventures d'en Massagran vol. 1, de Ramon Folch i Camarasa i Josep M. Madorell, adaptant les novel·les de Josep M. Folch i Torres
A partir de 7 anys
Cartoné -  19 x 25 cm - 288 pàgines -  Color
ISBN: 978-84-1158-044-1
32 €

El primer volum inclou els cinc primers còmics:
- Aventures extraordinàries d’en Massagran
- Aventures encara més extraordinàries d’en Massagran
- En Massagran i el quadrat màgic
- En Massagran al pol Nord
- En Massagran i els negrers.

 

 

Les aventures d'en Massagran vol. 2, de Ramon Folch i Camarasa i Josep M. Madorell, adaptant les novel·les de Josep M. Folch i Torres
A partir de 7 anys
Cartoné -  19 x 25 cm - 272 pàgines -  Color
ISBN: 978-84-1158-045-8
32 €

El segon volum inclou aquests còmics:
- En Massagran i el bruixot blanc
- En Massagran a Pagui-Pagui
- En Massagran i els Pells-Roges
- En Massagran i els pirates
- Els Jocs Olímpics d’en Massagran.




El còmic a la 41a Setmana del Llibre en Català

Coincidint amb la 41a Setmana del Llibre en Català (8 a 17 de setembre), son moltes les editorials que treuen les seves novetats de còmic, es per això que el còmic i el manga hi seran presents en diversos actes al llarg de l'esdeveniment, sent el diumenge dia 10, el dia fort, amb una tarda dedicada a tot ell.  Tot seguit us presentem les diverses activitats:

Diumenge 10 de setembre:


* 11.15h, Escenari 3 - Parlem del manga en català amb Norma Editorial. NORMA EDITORIAL presenta una taula on es debatrà la presència i la importància del manga en català.

Hi participen Annabel Espada, editora de manga de Norma Editorial, i Marc Bernabé, traductor i divulgador especialitzat en Japó.

* 16h, Escenari 3 - Tarda de còmic I - "Les aventures d’en Massagran”, un clàssic de la literatura catalana, Combel Editorial. Xavier Graset presenta el nou volum de col·leccionista que recull totes les publicacions del còmic “Les aventures de Massagran”, un clàssic de la literatura catalana.

Hi participen Oriol Izquierdo, president de la Fundació Folch i Torres, Xavier Graset, periodista i prologuista del llibre, Noemí Mercadé, directora editorial

* 16.45h, Escenari 3 -  Tarda de còmic II - Premi de No-ficció del Diari Ara. Lliurament del Premi de còmic de no-ficció del Diari ARA.

Hi participen Glàfira Smith, Raül Balen i Sergi Moreso, i presentat per Xavi Serra

* 17.30h, Escenari 3 - Tarda de còmic III - Mega Man, un mite del videojoc en el seu 35 aniversari, Ooso comics. Novetat de la publicació de l’obra: MEGA MAN MEGAMIX de Hitoshi Ariga. Es publica per primer cop el manga en tot l’estat i s’edita en català. Personatge mític en el món dels videojocs reconegut mundialment. Serà novetat!

Hi participen  Max Plaza, Oriol Estrada, Josep Maria Llaurador i Olga Resina

* 18h, Escenari 3 - Tarda de còmic IV - "Què, de Max", Editorial Finestres. Anna Guitart entrevista a Max, autor del còmic Què.

* 19h, Escenari 3 - Tarda de còmic V - “Ombres de colors”, d’Oriol Malet, Editorial Comanegra. Presentació del nou llibre d’Oriol Malet sobre l’abandonament escolar, presentat per Xavier Bundó.


Dilluns 11 de setembre

* 12,30h, Espai La Setmana - La Dra. Bacteria del cos en crisi, Ooso Comics. Joc interactiu de la Dra Bacteria - tal com els protagonistes de l’aventura el COS EN CRISI, aprendrem a diferenciar entre bacteris, virus, cèl·lules a través d’un divertidíssim joc manipulatiu amb els peluixos Giant Microbes, amb Olga Resina, editora d'Ooso.

Dimecres 13 de setembre
 
* 16.15h, Escenari 2 - Taula de traduccions I - Traduir el còmic en català, Aptic. Quines particularitats té la traducció de còmic al català? Tres professionals de la traducció d’aquest gènere conversaran i compartiran les seves experiències.

Hi participen Maria Rosich, Tina Vallès i Daniel Cortés
 
* 17h, Escenari 3 - La vida de Mikel Laboa en un còmic, Pol·len Edicions. Jo no soc Mikel Laboa és un còmic sobre la vida i obra de Mikel Laboa, el cantautor basc més universal.

Dissabte 16 de setembre 
 
* 12h, Espai Petita Lectura - Dibuixa el teu primer còmic!, Bindi Books. Dibuixa el teu primer “còmic pirata”, amb la il·lustradora Màriam Ben-Arab.

* 13h, Espai Familiar - L'Agus i els monstres i Bimax & co, Combel Editorialamb Jaume Copons i Liliana Fortuny

28 d’agost 2023

Novetat de setembre de Mai Més: Noceà vol. 2. Hola Avatar!

Com a novetat de setembre, amb motiu de la Setmana del Llibre en Català, Mai Més Llibres publica el segon volum de Noceà, titulat Hola Avatar!, de Ricard Efa i Isàvena Comeras, als colors. El primer volum Atari i Kira fou novetat del passat març.

A més durant La Setmana, tindrà lloc la seva presentació, el dia 10 de setembre a les 19:45 hores.

Noceà
és sèrie amb protagonistes adolescents que reflexiona sobre temes ecològics, polítics i socials. 

L'anunci de la publicació del segon volum va tenir lloc durant la Quarta Mai Més Conference, a finals de juny.


A la venda el 8 de setembre!

 
 
Noceà vol. 2. Hola Avatar!, de Ricard Efa i Isàvena Comeras
Cartoné -  24 x 32 cm - 64 pàgines -  Color
ISBN: 978-84-12-61449-7
17,95 €

El segon àlbum de la distòpia Noceà, situat en un futur en què els oceans s'han assecat i les ciutats estan dirigides amb mà de ferro per la corporació Systema, és el món on viuen l'Atari i la Tika. Dues joves inconformistes que es van conèixer al primer volum i que, al segon, s'enfrontaran a un succés poc comú. Els carrerons de la ciutat es desperten sembrats de cadàvers de nens i adolescents. Com que la majoria pertanyen al més baix de la societat, la policia no sembla gaire interessada a esbrinar la identitat dels culpables... Però l'Atari i la Tika han esbrinat que les morts podrien estar relacionades amb un nou joc de realitat virtual que fa estralls entre la joventut. Aquesta investigació podria posar en perill les seves vides.

Novetats de setembre de manga de Norma: Guardians de la nit 11, Jujutsu Kaisen 11 i Tokyo Revengers 14

Per a principis d'aquest mes de setembre, Norma Editorial publica nous volums de les seves sèries mensuals de manga: el volum 11 de Guardians de la Nit (Kimetsu no yaiba), el volum 11 de Jujutsu Kaisen. La guerra màgica, i el volum 14 de Tokyo Revengers.

També estava prevista la sortida del segon volum de Death Note Edition, però sembla que ens haurem d'esperar fins a l'octubre. I tal com van anunciar, també estava prevista la sortida del primer volum d'Atac als titans, però sembla que s'endarrereix.

Per altra banda, també estava previst que sortís amb les novetats de manga, L'ala trencada, l'altra cara de L'art de volar, però s'endarrereix fins el 22 de setembre.

A la venda el 8 de setembre!


Guardians de la Nit (Kimetsu no yaiba) vol. 11, de Koyoharu Gotouge

Acció / Sobrenatural

Rústica amb sobrecoberta  - 11,5 x 17,5 cm - 192 pàg. - B/N

ISBN: 978-84-679-5857-7

9 €


ACONSEGUIRÀ EN TANJIRÔ VÈNCER LES DUES LLUNES?!

La batalla contra en Gyûtarô i la Daki, els germans que comparteixen el títol de la sisena Lluna superior, augmenta en intensitat. L'un rere l'altre, en Tanjirô i companyia arriben per socórrer el pilar, però l'Uzui, l'Inosuke i en Zenitsu acaben caient víctimes de la fulla assassina dels dimonis. Amb els seus companys fora de combat, serà capaç en Tanjirô de derrotar les dues Llunes?!


Jujutsu Kaisen. La guerra màgica vol. 11, de Gege Akutami

Acció / Sobrenatural
Rústica amb sobrecoberta - 11,5 x 17,5 cm - 192 pàgs - B/N
ISBN: 978-84-679-5765-5
9 €

L'ENEMIC ESTÀ A PUNT DE SEGELLAR EN GOJÔ...

L'andana de metro de l'estació de Shibuya està abarrotada de persones normals i també d'humans modificats... Malgrat veure's immers en aquesta situació terrible i sense escapatòria, en Gojô domina la lluita en tot moment i en fa passar de tots colors als esperits malignes. Però l'enemic encara té un as a la màniga: un atac pensat especialment per segellar en Gojô! Mentrestant, l'Itadori s'afanya a arribar a l'estació de Shibuya i, de camí, topa amb un aliat inesperat!

 

Tokyo Revengers vol. 14 (de 16), de Ken Wakui
Thriller / Ciència-ficció
Rústica amb sobrecoberta reversible - 14,8 x 21 cm - 366 pàg. - B/N + 16 a color
ISBN: 978-84-679-6264-2
16 €


COMENÇA L’ÚLTIMA GRAN BATALLA ENTRE LA SEGONA GENERACIÓ DE LA TOKYO MANJIKAI I LA KANTÔ MANJIKAI!


L'enfrontament entre la Senju, en Saus i en Mikey arriba a la seva fi! Poc després, en Takemichi rep una pluja de cops d'un Mikey carregat d'instint assassí. Després del terrible desenllaç de la guerra Santen, en Takemichi es recupera de les ferides i s'uneix als seus antics companys per encarar-se a en Mikey i aconseguir venjar-se'n. Comença l'últim gran enfrontament, en què la segona generació de la Tokyo Manjikai i la Kantô Manjikai es veuran les cares!




27 d’agost 2023

III Jornades Qomic Boom! a Sant Cugat del Vallès

Els pròxims dies 2 i 3 de setembre tindrà lloc les III Jornades Qomic Boom! al Pavelló Municipal ZEM2 (Rambla del Celler, 10) de Sant Cugat del Vallès, organitzades pel Museu del Còmic d'aquesta població vallesana. Tota la informació la podeu trobar al següent enllaç.



Font:
Amaníaco

26 d’agost 2023

Novetat de setembre d'Edebé: Electra. Esport o ballet

Com a novetat del pròxim mes de setembre, Edebé publica  Electra. Esport o ballet de Brian Freschi i Elena Triolo.

A la venda el 6 de setembre!

 
 
Electra. Esport o ballet, de Brian Freschi i Elenea Triolo
Traducció de Maria Llopis Freixas
Col·lecció Còmic
Rústica- 184 pàgines - 14 x 20,5 mm - Color
ISBN: 978-84-683-6390-5
14 €


L'Electra no se n surt amb cap esport! Llàstima que la seva mare insisteixi perquè els provi tots: voleibol, tennis, tir amb arc, L'Electra fa el ridícul una vegada rere l'altra. Fins que un dia assisteix a un ballet de dansa clàssica i tot canvia. Perquè, en el fons, l'Electra sap que vol fer. Nomes ha de trobar el coratge per seguir els seus somnis.

 
 
 
Informació aportada per Jaume Tugores



Novetat de setembre de Pol·len: Jo no soc Mikel Laboa

Per aquest pròxim setembre, Pol·len Edicions posa a la venda la Jo no soc Mikel Laboa, d'Unai Iturriaga, Harkaitz Cano, Joseba Larratxe, coincidint amb  la Setmana de Llibre en Català, on hi tindrà lloc la seva presentació el dissabte 13 setembre a les 17 hores.


A la venda a partir del 6 de setembre!



Jo no soc Mikel Laboa, d'
Unai Iturriaga, Harkaitz Cano i Joseba Larratxe
Traducció de Jon Elordi
Gènere: Còmic, Euskal Herria, Biografia i Música
Rústica - 19 x 25,5 cm - 132 pàg. - B/N
ISBN: 978-84-18580-90-1
20 €

Mikel Laboa, el cantant basc més admirat i estimat, és el reflex d’una època, d’una geografia i d’una societat. Són innegables el seu instint per apropiar-se de la tradició, el seu coratge transgressor i la seva capacitat per convertir en una catarsi el dolor de la comunitat, a través de la seva veu.

Jo no soc Mikel Laboa és un còmic sobre la vida i obra del cantautor basc escrit per Harkaitz Cano i Unai Iturriaga i il·lustrat per Joseba Larratxe (Josevisky). Publicat originàriament en èuscar i castellà i publicat per Elkar, aquesta n’és una molt bona traducció de Jon Elordi.
 





Font
: Elkar


Novetat de setembre de Libros del zorro rojo: Bestioles. El linx

Per aquest pròxim setembre, Libros del zorro rojo estrena una nova sèrie de còmic sobre Bestioles. El primer títol està dedicat al linx. És obra d'Alice Butaud i Julie Colombet.


A la venda el 6 de setembre!



Bestioles. El linx, d'Alice Butaud i Julie Colombet
Traducció de Raquel Solà
A partir de 5 anys 
Rústica amb solapes - 15 x 23 cm - 40 pàgines - Color
ISBN: 978-84-126353-5-5
9,95 €



Per què es diu que algú té «vista de linx» quan veu molt bé? Per a què serveixen els pèls que té el linx en les orelles? Què li agrada menjar i quin aliment, literalment, no pot empassar?

Qui no ha imaginat alguna vegada que pot parlar amb els animals? Aquesta fantasia cobra forma en les il·lustracions de Julie Colombet del primer títol de la sèrie Bestioles, on seguim les aventures d’un exemplar de linx força esmunyedís. Quan arribi l’època d’aparellament, malgrat la seva naturalesa solitària, el linx podrà trobar a la seva estimada? Aviat ho sabrem, perquè en aquest llibre ens ha permès acompanyar-li… a una certa distància. Heus aquí una oportunitat perfecta per conèixer l’hàbitat d’aquest misteriós felí i alguns detalls sobre la seva forma de vida.

Cada títol de la col·lecció convida a descobrir el món d’una «bestiola» des d’un enfocament científic i humorístic. Participa en la conversa! Descobreix què es diuen animals i humans i com viuen les diverses criatures amb les quals compartim el planeta en els pròxims títols: La marmota, El poll i La merla.

 


Font: Todos tus libros, Les Punxes

Informació aportada per Jaume Tugores

25 d’agost 2023

El pas d'Spider-man per la Revista dels Súpers (1998)

Quan a finals de juny, Panini Comics va anunciar la publicació de A Mighty Marvel Team-Up. Spider-man: Animals, reuniu-vos!,  que ens arribarà a finals de setembre, i que suposa l'estrena de Marvel en català per part d'aquesta editorial, tot fent memòria vaig recordar que fa anys i panys, havia llegit alguna historieta de l'Home-aranya a la Revista dels Súpers.

Tot fent una primera recerca a Tebesofera, vaig trobar que als números 1 i 2 de 1998, s'hi va publicar La nit del llangardaix, havent-hi doncs les portades necessàries per confirmar-ho.


Hi havia la possibilitat que s'hagués publicat alguna història més, i en publicar-ho a Twitter (fil resum) va ser essencial per obtenir-ne més informació, i posar llum a la foscor.

L'usuari Cone va aportar una sèrie d'imatges, informant que es recollien números d'Spider-man Adventures (1994), que es basava en la sèrie d'animació de l'època.



A partir d'aquí, consultant Tebeosfera altre cop, el que és publiqués a la Revista dels Súpers, ja s'havia publicat prèviament pel segell Comics Forum del grup Planeta, qui llavors tenia els drets de Marvel, i no pas Panini Comics.

I finalment gràcies a un altre usuari, Joan Juan, esbrinem que és el que realment es va publicar d'Spider-man a la Revista dels Súpers, aportant-nos les portadetes amb els autors acreditats. Així, en els números 1 i 2 s'hi va publicar La nit del llangardaix, i en els números 3 i 4, El fibló de l'escorpí, per tant, els dos primers números d'aquesta sèrie.



Guió de Nel Yomtov, dibuix d'Alex Saviuk, color de Kevin Tinsley,  traducció de Josep Vadecurt, rotulació de Carme Barberà i realització tècnica de Jordi Solé (acreditat a El fibló de l'escorpí). Adaptació dels corresponents capítols de la sèrie d'animació sent-ne els guionistes Gerry Conway, Stan Berkowitz i John Semper per La nit del llangardaix, i John Semper, Marty Isenberg, Robert Skir per El fibló de l'escorpí.


Marc "Llop Segarrenc"

24 d’agost 2023

Novetat de setembre de Mamut: En Claudi i la Llúcia a l'Amazones

Per aquest pròxim mes de setembre, Mamut Còmics ens porta la segona aventura d'En Claudi i la Llúcia, ara a l'Amazones. És obra de Cris Broquetas i Max Vento.


A la venda el 4 de setembre


En Claudi i la Llúcia a l'Amazones, de Cris Broquetas i Max Vento
Traducció de Xavier Beltrán
Col·lecció Mamut 12+

Cartoné - 96 pàgines - 19 x 26 cm - Color

ISBN:
978-84-1371-415-8
17€


En aquesta ocasió, s’endinsen a la selva tropical més extensa del món... l’Amazones!

Mentre que en Claudi es mor de ganes d’estudiar els animals salvatges al seu hàbitat, la Llúcia està entusiasmada compartint cada detall del viatge amb els seus seguidors a les xarxes socials.

Però quan el poblat que els ofereix la seva hospitalitat es veu amenaçat per una misteriosa tribu hostil, els dos germanastres descobreixen que la selva pot ser molt més perillosa i desafiant del que semblava. Amb la vida de tots en joc, en Claudi i la Llúcia hauran d’aprendre a unir forces i a relacionar-se amb la natura d’una manera que mai abans s’haurien imaginat.




Font:  UDL Claudi i Llúcia

Informació aportada per Jaume Tugores

Novetat de setembre de Blume: Com dibuixar una novel·la gràfica

Com a novetat de setembre d'Editorial Blume, ens arribarà Com dibuixar una novel·la gràfica, de Balthazar Pagani, Otto Gabos i Marco Maraggi.


A la venda el 4 de setembre!
 

Com dibuixar una novel·la gràfica, de Balthazar Pagani, Otto Gabos i Marco Maraggi
Rústica - 96 pàgines - 23 x 30 cm - Color
ISBN:  9788419785138
22 €

* Vols dibuixar una novel·la gràfica? Comença amb aquest llibre!

* Nombrosos exercicis fonamentals que abasten des de la inspiració fins a la publicació.

* Aprendràs a dissenyar personatges, construir escenaris i desenvolupar una història que atrapi el lector. Descobriràs les tècniques professionals de dibuix, les convencions sobre cartel·les i bafarades, i els fonaments de la impremta, l'enquadernació i la creació d'arxius digitals.


Produir una novel·la gràfica és una qüestió d'actitud. L'objectiu d'aquest llibre és oferir algunes pistes que t'ajudin a definir els teus interessos, despertar la teva curiositat i aprofundir en els teus coneixements. També proporcionar eines bàsiques per desenvolupar una història, combinar textos amb dibuixos i crear la teva pròpia novel·la gràfica.

Coneixeràs també els creadors de culte i les obres essencials d'ahir i avui. Un manual indispensable per al futur novel·lista gràfic! Si aspires a crear una novel·la gràfica, aquest llibre t'ofereix un curs accelerat d'art, que et guiarà durant el procés creatiu.

 

Font: Todos tus libros

 Informació aportada per Jaume Tugores

20 d’agost 2023

Novetats d'agost d'Estrella Polar: Drila Cocodrila 1 i 2, i Minitwins 1 i 2

Aquest agost, Estrella Polar, segell del Grup 62, estrena dues sèries de còmic infantil. Per una banda tenim Drila Cocodrila de Gómez amb el seus dos primers volums titulats Fer anar una closca i Soc genial, i per altra banda, Minitwins, d'Elisenda Roca i amb dibuixos de Chucu, amb també els seu dos primers volums, Una aventura molt animal! i En Zappa està en perill!


Avancem també que de Drila Cocodrila sortirà el seu tercer volum a l'octubre.


A la venda a partir del 30 d'agost!

DRILA COCODRILA és una nova col·lecció de còmics amb lletra majúscula per aprendre a llegir protagonitzada per cinc animals peculiars que viuen en un prat molt especial on tot és possible.

PER QUÈ ÉS PERFECTE PERQUÈ ES LLANCIN A LLEGIR SOLS?

-Amb 4 vinyetes a cada pàgina i poc text, permet passar de pàgina amb rapidesa, cosa que fa la sensació d'avançar en la lectura, reforça la motivació i evita la frustració dels aprenents de lector. 

-La lletra majúscula és més fàcil de reconèixer pels aprenents de lector.

-Els nens i les nenes de 5 anys ja estan acostumats a veure sèries i pel·lícules amb trames complexes i amb un sentit de l'humor molt desenvolupat. Però encara no saben llegir sols. Per això el format còmic els permet entrar en una història amb una trama i un sentit de l'humor ajustats al seu nivell, i alhora fa possible que llegeixin sols amb facilitat.


Drila Cocodrila 1. Fer anar la closca
, de Gómez
Infantil - 3 a 5 anys

Cartoné - 64 pàgines - 15 x 21,5 cm - Color
ISBN: 978-84-1389-618-2
11,95 €

La Drila viu amb els seus amics Mapy, Cuc i les Ovelles a Pratverd, un lloc molt petit, però on succeeixen aventures MAJÚSCULES.

En aquest primer còmic, la Drila i els seus amics aprendran que, per resoldre qualsevol problema, el millor és aturar-se i fer anar la closca per trobar la millor solució. I que, pensant en equip, les coses sempre surten millor!

Drila Cocodrila 2. Soc genial, de Gómez
Infantil - 3 a 5 any
Cartoné - 64 pàgines - 15 x 21,5 cm - Color
ISBN:
978-84-1389-619-9
11,95 €

La Drila viu amb els seus amics Mapy, Cuc i les Ovelles a Pratverd, un lloc molt petit, però on succeeixen aventures MAJÚSCULES.

En aquest còmic, la Drila i els seus amics aprendran que tots podem tenir un talent, allò que sabem fer bé i amb què ens ho passem genial.





Minitwins 1. Una aventura molt animal!, d'Elisenda Roca i Chuchu
Infantil - 6 a 8 anys

Cartoné - 80 pàgines - 15 x 21 cm - Color
ISBN: 978-84-1389-613-7
12,95 €

Uns bessons molt especials!

La Lila i el Tom són dos bessons de sis anys que, un dia, després de menjar una herba misteriosa, es tornen petits com ratolins i a partir d'aquest moment podran parlar amb els animals del bosc i viure un munt d'aventures increïbles en un món que els adults no poden veure. En aquesta primera aventura, els Minitwins, ajudats per tots els animals del bosc, hauran de buscar una solució per poder a tornar a ser com abans, i en això els ajuda la Kitsune, la guineu màgica protectora del bosc, que els retornarà a la mida que tenien abans i així els adults no se n'adonaran...

Minitwins 2. En Zappa està en perill!, d'Elisenda Roca i Chuchu
Infantil - 6 a 8 anys

Cartoné - 80 pàgines - 15 x 21 cm - Color
ISBN: 978-84-1389-614-4
12,95 €

Uns bessons molt especials!

Ara que els Minitwins ja saben com fer-se petits i tornar a ser grans, les formigues els avisen que en Zappa, el ratolí de camp, s'ha ficat en un bon embolic. Com que és tan llaminer, s'ha acostat massa a una trampa i ha caigut a dins. L'han de salvar! Tots els animals s'uneixen per ajudar-lo, però les coses seran més complicades del que sembla i els caldrà una ajuda extra per sortir-se'n.




Informació aportada per Jaume Tugores

Novetat d'agost de Fanbooks: Heartstopper vol. 2 (Edició especial)

Com a novetat d'agost de Fanbooks, segell editorial del Grup 62, ens arriba el segon volum de l'edició especial de Heartstopper: La meva persona favorita; d'Alice Oseman, el qual el primer d'aquesta nova edició va ser publicat com a novetat de juliol. I ja avancem que l'octubre n'arribarà el tercer volum.

A la venda a partir del 30 de d'agost!


Heartstopper vol. 2: La meva persona favorita (Edició especial), d'Alice Oseman
Traducció de Lluís Delgado Picó
Cartoné - 336 pàgines - 15 x 23 cm - B/N
ISBN: 978-84-19150-81-3
18,95€

Edició especial amb material inèdit

El fenomen que ha inspirat la sèrie de Netflix

Edició especial que inclou un nou còmic exclusiu i inèdit fins ara

En Nick i en Charlie són millors amics. En Nick sap que en Charlie és gai i en Charlie està convençut que en Nick no ho és. Però l’amor és imprevisible i en Nick està a punt de descobrir un munt de coses noves sobre els seus amics, la seva família... i sobre ell mateix.



Informació aportada per Jaume Tugores

19 d’agost 2023

Novetat d'agost de Finestres: Vinyetari 3

Com a novetat d'agost d'Editorial Finestres, agafant el relleu a Norma Editorial, publicarà el tercer volum de Vinyetari, que recopila les millors historietes de no-ficció del tercer Premi Ara de Còmic en Català de 2022.


A la venda el 30 d'agost!


Vinyetari 3, de diversos autors
Historietes, No-ficció, Vinyetari
Rústica - 120 pàgines - 17 x 24 cm - Color
ISBN:  978-84-19523-09-9
24 €



El Vinyetari 3 és el resultat d’una selecció de les millors historietes que s’han presentat a la tercera convocatòria del Premi Ara de Còmic en Català.

Aquesta antologia inclou l’obra guanyadora Els homes són llops, de Glàfira Smith, i la finalista, Big Bang, de Robert Massó i Jordi Carrión. En aquesta col·lecció hi ha mostres de reporterisme gràfic, autoficció, experimentació gràfica, còmic històric i testimonis en primera persona.

El Vinyetari 3 és una porta oberta al gènere de no-ficció. Pel que fa a les dues obres reconegudes, a Els homes són llops, hi ha una denúncia pu-nyent i documentada de les violències sexuals, narrada a través de la resignificació d’un conte clàssic. Un relat de por d’actualitat amb un dibuix i ambient esfereïdor. D’altra banda, a Big Bang, l’argument gira al voltant del cosmisme rus d’inicis del segle XX, a l’origen de la cursa espacial.



Vinyetari 3
es presentarà a la Setmana del Llibre en Català.

 

Font: Punxes,

Informació aportada per Jaume Tugores