01 de febrer 2024

L'exposció “Vinyes i Vinyetes” fusiona còmic i vi a Calvià

Aquest divendres 2 de febrer a les 19 hores, l’Ajuntament de Calvià donarà inici a l’exposició “Vinyes i Vinyetes”, una proposta que celebra la fascinant connexió entre el vi, com a element emblemàtic de la cultura mallorquina, i els creadors de còmic. Aquest esdeveniment, que es desenvoluparà a la Sala d’exposicions de l’Ajuntament de Calvià, destaca per la participació de catorze autors destacats col·laborant amb reconeguts cellers mallorquins com Macià Batle, Terra de Falanis i Vermut Dimoni.

Entre els il·lustradors participants destaquen noms com Ata, Álex Fito, Miguel Gallardo, Francesc Grimalt, Guillem March, Max, Albert Monteys, Pere Joan, Tomeu Seguí, Margalida Vinyes, Rafel Vaquer, Canizales, Feliu Renom i Jaume Balaguer. Cada artista ha contribuït amb la seva visió única en l’etiquetatge de botelles de vi, cava i vermut, creant peces singulars que fusionen l’art del còmic amb la rica tradició vinícola de Mallorca.

Rafel Vaquer, president del Clúster de Còmic i Nous Mèdia, ha encapçalat aquesta iniciativa i també ha comissariat l’exposició, explorant la convergència entre la il·lustració i l’enologia. Vaquer destaca que “Vinyes i Vinyetes” és una manifestació de la creativitat dels autors de còmic, reflectida a través de les etiquetes del vi.

Els visitants de l’exposició tindran l’oportunitat de submergir-se en el procés creatiu que hi ha darrere d’aquesta innovadora fusió entre el còmic i el món del vi. Des del concepte inicial fins a la materialització en les etiquetes, cada obra narra una història única que vincula l’herència cultural mallorquina amb la creativitat contemporània.

L’exposició estarà oberta al públic de dilluns a divendres, de 9 h a 20 h, a la Sala d’exposicions de l’Ajuntament de Calvià, fins al divendres 8 de març. Aquesta és una oportunitat per explorar la sinergia entre l’art, la tradició i la innovació que defineix la identitat cultural de Mallorca.

 


 
Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada