14 de novembre 2023

Spider-Man: Animals, reuniu-vos!

Títol: Spider-Man: Animals, reuniu-vos!
Títol original: Spider-Man: Animals assemble!
Autor: Mike Maihack
Traducció de: Laia Segura
Publicat per: Panini Comics, setembre de 2023
Format: Cartoné - 96 - 15,5 x 21,5 cm - Color
Preu: 14,95 €






 

 

Fou al 41 Comic Barcelona, quan Panini Comics va mencionar que volien ampliar el seu catàleg en català més enllà del manga, que han començat amb Prodigiosa. Les aventures de Ladybug i Gat Noi i l'edició Maximum de Berserk. Unes paraules indefinides que es podien entendre amb la possibilitat de publicar Marvel en català, i que pròximament tindríem notícies de què volien dir aquestes paraules.

I finalment, a final juny vam saber que volien dir aquestes paraules. Panini Comics publicaria còmics de Marvel en català per primer cop en la seva història, començant el passat setembre. L'obra escollida per ser el primer llançament ha estat A Mighty Marvel Team-Up. Spider-man: Animals, reuniu-vos!, de Mike Maihack, un títol destinat a un públic més jove, que s'ha publicat originalment el juny d'enguany.

No és la primera vegada que l'Spider-Man parla en català. Amb el corresponent anunci per part de Panini, vaig recordar que fa anys i panys, havia llegit alguna historieta de l'Home-aranya a la Revista dels Súpers. Gràcies a Twitter i a diversos usuaris vam poder posar llum a la foscor. Així,  en els números 1 i 2 s'hi va publicar La nit del llangardaix, i en els números 3 i 4, El fibló de l'escorpí, per tant, els dos primers números d'aquesta sèrie, de l'etapa de la Revista estrenada el 1998. Aquestes dues historietes eren els dos primers números d'Spider-man Adventures (1994), que es basava en la sèrie d'animació de l'època. Llavors els drets de Marvel a l'Estat espanyol eren del Grup Planeta. Vegeu-ne aquí el reportatge d'aquest petit treball d'investigació.

Ara doncs ens trobem que l'editorial qui té els drets d'aquesta casa de superherois publica per primer cop en català un títol de Marvel, sent-ne també el protagonista, el popular Home-aranya creat per Stan Lee i Steve Ditko el 1962.

A Spider-Man: Animals, reuniu-vos!, viurem un dia qualsevol de la vida de l'Spider-Man, el superheroi que encarna el jove Peter Parker. Tot enfilat dalt d'un edifici, xerra amb un colom a qui anomena Mark. Una situació una mica estrambòtica, però tranquil·la fins que per un televisor s'assabenta que a Central Park hi ha aparegut una amenaça supermalvada, i llavors comença a rebre les visites dels famosos Venjadors, un rere l'altre, començant per l'icònic Iron Man, seguit per la Capitana Marvel, una Ull de Falcó, i així un llarg etc. Tots ells van a enfrontar-se a l'amenaça de Central Park, i l'Spider-Man prou que hi voldria anar, però cada un dels Venjadors li deixen sota la seva custòdia els seus animals de companyia. Així doncs, l'Home-aranya acabarà esdevenint el cangur de les bestioles d'aquests poderosos superhomes, mentre aquests fan de superherois.

Però haver de cuidar animalons tan diversos, entre els quals hi ha un carpí, un gat, un gos, i de més curiosos un falcó o un axolot, serà una tasca més complicada quan alguns d'ells comencin a fer de les seves. Però en el fons, no deixen de ser els animals de companyia dels poderosos Venjadors, i quan així s'esdevingui demostrant les seves habilitats.

Ens trobem doncs amb una aventura plena d'humor i acció, molt fresca i entretinguda, en el fons tot a una delícia on veurem un gran poder comporta una gran responsabilitat com és ocupar-se de les bestioles dels Venjadors.

No sóc pas un seguidor de l'univers Marvel, siguin còmics i productes audiovisuals. Algun còmic he llegit en castellà, no pas perquè els hagi comprat, sinó perquè als Salons del Còmic, tot fent compres, en alguns estands en regalaven exemplars. I majoritàriament el protagonista és l'Spider-Man. I pel que fa al món audiovisual, he vist l'Home-aranya d'en Tobey Maguire, les clàssiques d'X-Men, alguna de Hulk i també alguna d'Iron Man. Alguna altra cosa he vist, però el que és tot l'Univers Cinematogràfic i les noves sèries televisives doncs no.  Així que molts dels Venjadors que apareixen, els conec o bé per tràilers o perquè formen part de la cultura popular, i alguns altres els he conegut per primer cop.

Així amb aquesta obra s'estableix una terminologia marvelistica en català, tant pels noms dels superherois com especialment de les seves bestioles, que desconec quines ja fa temps que es coneixen i quines són exclusives d'aquest còmic.

Certament, no m'equivoco si dic que Spider-Man és el personatge més icònic de l'Univers Marvel, i segurament aquell essencial per iniciar-s'hi. I aquesta obra tot juvenil, Spider-Man: Animals, reuniu-vos!, és una bonica i entranyable carta de presentació per introduir-nos sense grans trames en aquest extens i infinit univers Marvel.

Però aquest no és l'únic títol d'A Mighty Marvel Team-Up d'Spider-Man d'en Mike Maihack. L'any que ve se'n publicaran dos nous títols: Quantum Quest, juntament amb els Quatre Fantàstics, el pròxim gener de 2024, i Cosmic Chaos!, juntament amb els Guardians de la Galaxia, el  juliol de 2024. Esperem també gaudir-los en català, juntament amb altres títols d'altres menes i així fer créixer l'Univers Català de Marvel. Un agraïment final a en Tugui per haver-ho trobat!!!



Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada