13 de setembre 2023

S'acosten les XII Jornades del Còmic de València

Les XII Jornades de Còmic de València tornen al Centre Cultural La Nau organitzades per l'Associació Valenciana del Còmic (Asovalcom) i l'Aula de Còmic del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València amb més de 60 estands d'editorials, llibreries i artistes, repartits entre la planta baixa i la primera planta del Claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.



Aquest esdeveniment és una cita per als aficionats al novè art de la ciutat del Túria, amb una nodrida agenda d'activitats del divendres 22 al diumenge 24. A més, donaran la benvinguda als visitants que podran assistir a dotzenes de trobades, presentacions i activitats gratuïtes per a tots els públics que acostaran el còmic als visitants, segons ha informat l'Associació en un comunicat.

Enguany, els assistents podran trobar-se amb autors i autores com Ana Miralles, Laura Pérez Vernetti, Javier de Isusi, José Ma Beroy, Javier Rodríguez, Sarah amb Hache, Jordi Bayarri, Sergio Bleda, Cristina Durán, Miguel Ángel Giner, César Sebastián, Paco Zarco, Manuel Benet, Pedro Martínez, Pedro Porcel, José Fonollosa, Sara Gil, Iván Sarnago, Joel de la Rocha, i comptarem amb una xerrada homenatge a Carlos Pacheco en la qual intervindrà Rafael Marín i l'autor del cartell de la present edició de les Jornades, Rafa Fonteriz.

Les Jornades comptaran amb tallers infantils durant la celebració de l'esdeveniment realitzats per Dialoga2, Artifex, Rebombori Cultural, un taller de jocs de taula a càrrec de XlaTangente i una batalla de dibuixants organitzada per Rey Mono Camisetas i Huion España.

Els tallers començaran el dimarts 19 amb el taller 'Igual però diferent'. El divendres continuaran amb el taller d'escriptura creativa impartit per Joaquín Sanjuan i el diumenge es comptarà amb el taller d'entintament impartit per Iván Sarnago. Durant les Jornades hi haurà sessions de signatures dels autors i autores convidades.

Dins de l'esdeveniment destaca l'exposició retrospectiva dedicada a la revista El Víbora, que comptarà amb més de 40 originals d'autors que van treballar a la revista editada per l'editorial La Cúpula, tota una fita del còmic underground patri. 
 
Aquesta edició vol aprofitar la gran quantitat de públic que s'acosta a les jornades per a realitzar una acció benèfica i solidària anomenada 'Dolços Somnis' en col·laboració amb l'Associació Recreativa i Cultural XlaTangente.

TAULES SOLIDÀRIES

Durant els dies que duri l'esdeveniment hi haurà instal·lades unes taules on traient menjar no perible o productes d'higiene es canviarà per còmics, llibres, videojocs etc. 
 
Tot el recollit es lliurarà a la Llar Mare de Déu dels Desemparats de Càritas a Torrent.

Les Jornades del Còmic compten amb la col·laboració de la Regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, Centre del Còmic Micharmut, Hotel Meliá Plaza Ajuntament, Còmics de Col·lecció, Artifex, Rey Mono Camisetas, Huion España i La Cúpula Ediciones.

 
En el següent enllaç podeu trobar-hi la programació.

 

Font: La Vanguardia i Universitat de València 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada