05 de març 2019

L'AVL ha publicat un còmic dedicat a Les Falles de València

L'Academia Valenciana de la Llengua amb col·laboració de la Regidoria de Cultura Festiva de València i la Junta Central Fallera ha publicat un còmic dedicat a Les Falles sent els seus autors na Teresa Broseta al guió i Jesús Huguet Enguita al dibuix El podeu descarregar al següent enllaç


Les Falles, de Teresa Broseta i Jesús Huguet Enguita
Col·lecció Gràfica, Sèrie Còmics, núm. 12
16 pàgines - 30 x 21 cm - Color
ISBN: 978-84-482-6327-0
1€





El còmic es va presentar ahir amb la presència d'en Joan Ribó, alcalde de València, en Pere Fuset, president de la Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva i la Sara Larrazábal, la Fallera Major Infantil. Així també, eren presenta a l'acte en Ramon Ferrer, president de l'AVL i els autors del còmic.

El còmic serà el regal de l'Ajuntament a les integrants de la Cort d'Honor Infantil, i a tots els xiquets i xiquetes presidents i presidentes de comissions infantils, i a totes les falleres majors infantils de la ciutat.

L'alcalde ha manifestat la seua satisfacció per esta publicació, i ha destacat la importància de la col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua a través de la Junta Central Fallera, «una col·laboració que és molt important per potenciar el valencià, per descomptat durant les Falles –ha subratllat- però també durant tot l'any». «El valencià ha de ser la llengua habitual d'esta ciutat en Falles però també la resta dels dies», ha afegit l'alcalde, que ha assenyalat el seu agraïment a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua «per la seua labor, que és molt important per a tota la Comunitat Valenciana, però sobretot per a la ciutat de València».

Per part seua, el regidor Pere Fuset ha destacat que, des de la Junta Central Fallera, «s'està potenciant la lectura, i a més la lectura en valencià». Entre els motius pel qual les festes de les Falles són Patrimoni Immaterial de la Humanitat, Fuset ha volgut destacar hui «el compromís de la festa amb la permanència i la promoció de la nostra llengua: gràcies a les festes de les Falles, el valencià està viu a la nostra ciutat amb abundant presència als carrers i en les publicacions».




Informació aportada per Jaume Tugores 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada