18 de maig 2022

Capità Catalunya núm. 1 (Els herois catalans desperten! part 1)

Títol: Capità Catalunya núm. 1 (Els herois catalans desperten! part 1)
Autor:
Humbe (Guió), Daniel HDR (Dibuix), Roger Goulart (Color) i Corrêa 
Traducció per
:  Núria Clotet (Anglès al català)
Publicat per:
Senyera Sutdios, desembre de 2021
Format:
Grapa - 24 pàgines -  Color
Preu:
3,5 €




El desembre de l'any passat vaig descobrir la publicació d'una sèrie de còmics en català que tenia com a protagonista un superheroi català. Vaig intentar posar llum a aquest assumpte, i així per Instagram vaig poder parlar amb el creador d'aquesta sèrie, Humberto "Humbe" González, el guionista d'aquest univers que s'anomena Els herois catalans desperten!, i així saber realment que hi ha darrere d'aquest projecte. Per cert, l'Humberto González, és un cubà que a la seva infantesa es va establir als Estats Units, i que el 2015 va arribar a Catalunya per viure-hi. La sinopsi d'Els herois catalans desperten! és la següent:

Hi ha superherois per tot el món excepte als Països Catalans i no se sap per què. D'acord amb la Llei de la Naturalesa hi hauria d'haver almenys un superheroi per a cada cultura i cada llengua. Una superheroïna estatunidenca, la Mestra, comença a investigar el perquè d'aquest misteri. Aquest fet provocarà uns esdeveniments que crearan el Capità Catalunya, ell desencadenarà uns successos que atorgaran poders a més catalans. Seran tants els catalans amb poders que la Mestra necessitarà l'ajuda d'altres superherois d'arreu amb experiència per poder ajudar els superherois catalans a controlar els seus nous poders. Així, superherois de la resta del món vindran a ajudar els novells superherois catalans, que esdevindran origen de moltes llegendes catalanes. Però el misteri de per què els superherois catalans estaven adormits continuarà, i involucrarà la mitologia catalana. Quan se n'esbrini el motiu, provocarà un impacte tal que modificarà no només l'Univers dels catalans, sinó també el de la resta del món.

Així Els herois catalans desperten! consta de quatre parts: primera part - Capità Catalunya, segona part - Les 4 Barres, tercera part - Els Llegendaris, i quarta part - Els Poderosos Balears.

Tal com ens indica la sinopsis, a partir del primer número de Capità Catalunya se'n ramificaran les altres parts, tal com veiem al primer número de Les 4 Barres, ja disponible, sent novetat de maig. Així doncs, al 40 Comic Barcelona, vaig poder comprar aquests dos primers números, a part de conèixer personalment l'Humberto González, ja que hi tenia un estand.
 
En el primer número de Capità Catalunya, coneixem l'Anselm Moragues, descendent del General Josep Moragues, militar català austriacista a la Guerra de Successió, amb qui últimament hi somnia sovint. Serà en un bar de Barcelona, que gràcies a l'Humbe qui acaba de conèixer, també coneixerà la Mestra una bruixa que s'estranya que no hi hagi superherois catalans, com tampoc hi ha cap bruixot, bruixa o xaman català. Sembla que algú o alguna cosa s'ha ocupat d'ocultar l'existència de tots plegats. Gràcies a ella intentaran esbrinar que s'amaga darrere del somni de l'Anselm. Sembla que la clau de tot plegat és l'espasa que agafa el General Moragues, així que l'Anselm i l'Humbe viatjaran per diferents museus per trobar-la, mentre que la Mestra es queda a Barcelona. Serà a París, al Musée de l'Armée, on la trobaran i quan l'Anselm l'agafi esdevindrà el Capità Catalunya, i llavors apareix davant d'ells una superheroïna francesa, la Franca, que els ataca.

Així s'inicia no només Capità Catalunya si no tot l'univers d'Els herois catalans desperten!. Un projecte molt ambiciós i llarg que ha de constar de quatre onades: L'ascens dels superpoderosos, L'ascens dels supernaturals, L'ascens dels semidéus i L'ascens dels déus. Aquesta primera onada hauria de constar dels 5 primers números de cada sèrie, en total doncs 20 capítols.

Ja amb la lectura d'aquest primer número, veiem el gran interès i passió que té l'Humberto González per la història de Catalunya, i que segurament al llarg dels següents números ho anirem apreciant millor, i a més compta amb un equip artístic de gran nivell per donar la qualitat que vol per aquest projecte.

Al principi de la grapa hi ha la sinopsi d'aquest univers i els agraïments i al final de la grapa hi tenim la secció de Cartes de l'autor, la sinopsi del següent número, una breu bibliografia sobre elements històrics i mencions especials a elements reals que apareixen.

S'espera que de cara al juny, ens arribin els números 1 de les altres dues sèries, Els Llegendaris i Els Poderosos Balears. I de cara el juliol, s'espera el segon número de Capità Catalunya.

Seguiu Senyera Studios a Twitter, Facebook i Instagram, pregunteu on podeu aconseguir-los, ja que la distribució se n'ocupa ell mateix i doneu-li una oportunitat. 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada