12 de juliol 2018

El XXIV Saló del Manga s'obre a la participació del públic

El XXIV Saló del Manga de Barcelona ha presentat al centre cultural Arts Santa Mònica un avançament del seu programa. La nova edició tindrà lloc del dijous 1 al diumenge 4 de novembre als palaus 1, 2, 2.1, 3.1, 4, 5 i Plaça Univers a Fira de Barcelona Montjuïc. L'acte ha comptat amb la presència de Patrici Tixis, president de FICOMICOriol Estrada, coordinador d'activitats i Meritxell Puig, directora general de FICOMIC i directora del Saló del Manga de Barcelona.


El president de FICOMICPatrici Tixis, ha indicat que "amb aquesta presentació s'inicia el compte enrere per a la inauguració del XXIV Saló del Manga de Barcelona. Un Saló que enguany tindrà 75.000 metres quadrats i que arriba carregat de novetats"

Meritxell Puig, directora del certamen, ha avançat els primers detalls del XXIV Saló del Manga de Barcelona, ​​una edició que oferirà més activitats participatives que mai. "Volem que el Saló del Manga de Barcelona no sigui només la gran festa de la cultura japonesa, sinó també un gran festival en el qual la part més important sigui el públic". Entre les novetats d'aquest any es troba l'espai infantil Manga Kids, "una zona que serveixi perquè els més petits s'introdueixin en la lectura de manga i que ho facin acompanyats pels seus pares i familiars". Una altra de les novetats és el Japan Experience, un nou espai del Saló del Manga que pretén oferir "una sèrie d'activitats que reflecteixin aquesta passió per tot allò que ens arriba del Japó". Un lloc en el qual la tradició i la tecnologia conviuen perfectament. Amb vista a les Olimpíades de Tòquio de 2020, ens centrarem en l'estreta relació que existeix entre el manga, l'anime i l'esport. Per a això s'organitzarà un seguit d'activitats esportives en un gran espai tematitzat.

El gran escenari cobert estarà ubicat a la plaça Univers, espai on tindran lloc els diferents concursos de cosplay, així com actuacions musicals i exhibicions relacionades amb la cultura japonesa. Aquest escenari serà el lloc on es realitzaran els concursos de cosplay. Tindrem les finals espanyoles del World Cosplay SummitClara Cow's Cosplay Cup i European Cosplay Gathering, així com la Desfilada de Cosplay Infantil i Juvenil. Una de les novetats d'enguany seran els nous concursos dedicats: l'Idol Contest i el K-Pop Contest.

Oriol Estrada va anunciar que aquest any celebrarem dos significatius aniversaris. Un d'ells serà el 50 aniversari de la revista Shonen Jump, la mítica publicació que va presentar sèries com NarutoOne Piece o Bola de Drac i que en el seu moment àlgid va arribar a vendre 6.5 milions de exemplars a la setmana. També celebrarem el 90 aniversari del naixement d'Osamu Tezuka. Li dedicarem conferències i un cicle de pel·lícules amb alguns dels seus títols més significatius. També tindrà presència a la zona Manga Kids, amb contacontes centrats en alguns dels seus personatges.

El cartell del XXIV Saló del Manga de Barcelona és obra de l'autora lleidatana Marta Salmons. Segons la il·lustradora, "amb el cartell m'agradaria transmetre la diversió i la grandesa que suposa crear alguna cosa, ja sigui un disseny d'un personatge propi, o fins i tot en altres camps com cuinar, cantar o fer cosplay del teu personatge favorit. Tot això són coses que ens fan gaudir i en les que posem tota la nostra intenció i energia".


Meritxell Puig ha conclòs l'acte indicant que, durant les properes setmanes, s'aniran anunciant els primers autors convidats i la resta de la programació.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada