26 de març 2009

Carles Santamaria parla del Museu del Còmic


Carles Santamaria, director del Saló del Còmic de Barcelona i secretari general de Ficomic, parla avui a El Periódico del futur Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya, que ha estat notícia aquests dies:
¿En quin punt està el projecte del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya?
–El 17 de març, en una reunió dels representants del còmic i la il·lustració amb Josep Maria Carreté [director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat] i Daniel Solé [subdirector de Museus], es va aprovar el pla director que defineix els trets generals del futur Centre del Còmic i la­ ­Il·lustració de Catalunya.


Podeu llegir l'entrevista sencera al següent enllaç:

1 comentari:

  1. Hola,

    Vull aprofitar el vostre bloc per comentar quelcom que m'ha produït molta pena i més venint de qui ve, ja que com admirador anònim del món del tebeo conec el que està fent Carles Santamaria i no m'ho esperava.

    Si llegiu les seves declaracions en l’entrevista que comenteu afirma: “...han de ser-hi els autors i les sèries clàssiques dels Estats Units, Europa i el Japó. El còmic i la il•lustració d’aquest país tenen la suficient qualitat i força per integrar-se dins d’aquesta panoràmica mundial. La coseta catalana no té sentit. Ha de ser una col•lecció internacional. El repte és crear el Louvre de la historieta, un tast del millor...”.

    Estic d’acord amb tot el que diu, com més internacional millor, però això de la “coseta catalana” no ho comparteixo, perquè sinó es potencia, i molt, els il•lustradors històrics, i actuals, catalans des d’un museu a Catalunya qui ho farà?, en Santamaria es pensa que ho faran els d’Angulema, o els americans. No cal resposta, oi?.

    Jo estaria encantat amb un museu del còmic i de l’il•lustració internacional, i com més internacional millor, però que faci una aposta clara, d’identitat, preservació i divulgació, dels autors catalans. Em sembla que el Sr. Santamaria ho hauria de reflexionar, i sinó, les autoritats catalanes s’haurien, si més no, de pensar on posen els diners

    Si no es fa així, què se’n farà dels Apa, Cornet, Junceda, Llopart, Coll, Conti, etc,

    ResponElimina